Şimdi Ara

Datron.. Akabinde başıma gelenler ve HP Pavilion DV 6062

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
4.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süre önce Datron’un Core2Duo’lu (T7200 modeli, Intel paylaşımlı ekran kartı, 2.0 GHz) notebook satın aldım. Daha sonra 512 MB daha ram taktırarak 1 GB’ı aslanlar gibi kullanmaya başladım. Hatta Datron topiğinde de bilgisayarımı deliler gibi övmüştüm hatırlayanlar varsa..

Aradan tam 10 gün geçti, klavyenin orta bölümünde bariz bir yükseklik olduğunu fark ettim. Aslında ilk başlarda ergonomi olması için yapıldığını zannetmiştim fakat kimsede böyle bir sorunun yaşanmadığını öğrendim.

Bilgisayarın kendi kendine reset atması ve ses çıkışının çok kötü olması da eklenince hemen teknik servisi aradım.

Yaklaşık 2,500 YTL’yi nakit ödeyerek büyük hevesle almak ve bu paranın karşılığını görememek insanın bir hayli canını sıktığını, ürünü kullanmak istemediğimi ve DATRON’un herhangi bir modeli (Değil 2 işlemcili, 22 işlemcili notebook verseniz bile almam dedim) ile değiştirilmesini istemediğimi söyledim.

Teknik servis bana ürünü överek sadece bende yaşanan bir problem olduğunu ve ürünü kendilerine getirdiğim takdirde incelemelerin ardından aynı sorunla karşılaşırlarsa iade / değiştirme raporu vereceklerini söyledi.

Yarın öğlen teknik servise giderek ürünü göstereceğim ki büyük ihtimalle 1-2 gün kalacak ve iade / değiştirme raporu verecekler.

Asıl olay burada başlıyor. Datron kullanmak istemiyorum. Farklı bir markayla da değişim sağlanabiliyor raporu aldıktan sonra. Benim aklımdaki ürün -forumda da incelemesi var- HP PAVILION N/B DV6062EA EA (RE397EA)

Sütten ağzı yanan yoğurdu da üfleyerek yermiş misali daha sıkı takip etmek zorundayım. Sizce Core 2 Duo’nun hatırına yeni bir Datron mu almalıyım, yoksa HP Pavilion’la mı yoluma devam etmeliyim. Yeni Datron’la değiştirmek yerine HP alırsam üzerine yaklaşık olarak 200 – 250 YTL fark ödemek zorunda kalacağım. Ürünün linkihttp://www.teknokolik.com.tr/urunler.php?malkodu=NB.HP-DV6062EA sayfasında mevcut..

Ve Pavilion kullanan arkadaşlara 1-2 sorum olacak

- Notebook’ta XP Pro kurarken yaşanan sorunlar gerçekten de çözülemeyecek gibi mi ?
    - Kendi kendine açılma sorunu yaşanması statik elektrikten mi yoksa donanımdan mı kaynaklanıyor ?
    - AMD ile Core2Duo’nun farkı nedir ? Performans kaybı veya kazancı % kaç olur ?
    - Pilinin çok kısa ömürlü gittiğini duydum böyle bir şey var mı ?

Bayramdan önce kesinlikle halletmeliyim. Bu yüzden acil olarak yanıtlarsanız çok sevinirim.

• 15.4'lerin pil ömürleri biraz kısa evet..

Ayrıca SATA HDD ve XP PRO kurulumu ile ilgili sorunu ben hallettim Pavilionlarda ilgili başlık mevcut zaten...

Forza HP
  • quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

15.4'lerin pil ömürleri biraz kısa evet..

Ayrıca SATA HDD ve XP PRO kurulumu ile ilgili sorunu ben hallettim Pavilionlarda ilgili başlık mevcut zaten...

Forza HP
    Kısa derken ne kadar gidiyor pil ömrü ?
  • quote:

15.4'lerin pil ömürleri biraz kısa evet..

Forza HP
    ver gitsin...
  • Datrondan paviliona geçince öncelikle görünür bir kaliteyi fark edeceğine inanıyorum onun dışında sanırım kendi kendine açılma olayı bir şekilde hallediliyordu
    Adaptörü çıkar pili çıkar power tuşuna 1 dakika bas adaptörü tak pili ve çalıştır şeklinde olumlu yanıt veren bir kaç kişi görmüştüm.
    core2duo ile turion x2 arasında biraz fark olucaktır % olarak ne ifade ediyor bilmiyorum üzgünüm.
    Öte yandan ekran kartı açısından çok bişi değişeceğini sanmıyorum hatta belki paviliondaki 7200 biraz daha iyidir yanılmıyorsam senin datronda 950 paylaşımlı vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hack On The Beach

Kısa derken ne kadar gidiyor pil ömrü ?

Alıntıları Göster
    size bagli.izmamdaki phavlionda 2 saat cşvari full parlaklık ile.
    kısık ozellşklerde 3 saati buluyor ama sadece nette falan tabii.
    oyun yaada baska uygulamada daha az gider 6 cell li olanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazeest

Datrondan paviliona geçince öncelikle görünür bir kaliteyi fark edeceğine inanıyorum onun dışında sanırım kendi kendine açılma olayı bir şekilde hallediliyordu
    Adaptörü çıkar pili çıkar power tuşuna 1 dakika bas adaptörü tak pili ve çalıştır şeklinde olumlu yanıt veren bir kaç kişi görmüştüm.
    core2duo ile turion x2 arasında biraz fark olucaktır % olarak ne ifade ediyor bilmiyorum üzgünüm.
    Öte yandan ekran kartı açısından çok bişi değişeceğini sanmıyorum hatta belki paviliondaki 7200 biraz daha iyidir yanılmıyorsam senin datronda 950 paylaşımlı vardı.
    quote:

Orjinalden alıntı: yilmazeest

Datrondan paviliona geçince öncelikle görünür bir kaliteyi fark edeceğine inanıyorum onun dışında sanırım kendi kendine açılma olayı bir şekilde hallediliyordu

Zaten internette dolaşmak, ve ara sıra web tasarım programları çalıştırmak için aldım notebook'u ekran kartı fazlasıyla yetecektir sanıyorum.
    Isınma problemi konusunda bişi söyler misin? Çünkü AMD işlemcilerde çok yaşanan bir sorun..

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

size bagli.izmamdaki phavlionda 2 saat cşvari full parlaklık ile.
    kısık ozellşklerde 3 saati buluyor ama sadece nette falan tabii.
    oyun yaada baska uygulamada daha az gider 6 cell li olanlar

Alıntıları Göster
    2.5 saat civarı gidiyor...
  • quote:

quote:

Zaten internette dolaşmak, ve ara sıra web tasarım programları çalıştırmak için aldım notebook'u ekran kartı fazlasıyla yetecektir sanıyorum.
    Isınma problemi konusunda bişi söyler misin? Çünkü AMD işlemcilerde çok yaşanan bir sorun..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Hack On The Beach

quote:

21 Eylülden beri bende hiçbir ısınma sorunu yaşamadım ben...Uzun süreler açık tuttuğum olmasına rağmen...

• quote:

2.5 saat civarı gidiyor...

Alıntıları Göster
    O modelde ısınma sorunu varmı bilmiyorum kullanan arkadaşlar bu konuda yardım edeceklerdim ama böyle bi problemin olacağını sanmıyorum
  • Selamlar ben suanda dv6097 kullaniyorum gercekten cok memnunum datronlara bende baktım ve kasa olsun işçilik kalitesi olsun pek begenmedim şarjı normal kullanımla 2 - 2.5 saat gibi gidiyo evet bazı arkadaşlar kendiliginden açılma problemi yaşamışlar sunuda soyluyeyim hp teknik servisine gercekten guvenebilirsiniz ben dv 6000 serisinin butun modellerini kullandım hiç problem çıkarmadan 2 cihazıda geri aldılar,ilk aldıgımın baz model olan 1199 usd+ kdv olan modelden almıştım 6007 bluetotthu arızalı cıktı ve aynı gun geri aldılar hiç problem yaşamadım, 2. aldıgım dusundugunuz model olan 6062 yide pili az gidiyo diye müşteri memnuniyetsizliginden geri aldılar aslında cihazda bişey yokmuş 6097 modelini aldım onunda pili aynı gidiyodu şarj deşarj derken süre uzadı 1.5 saatten 2.5 saate cıktı yine bi problemle karşılaşmadım yanlız sunu soylemeliyim 6007 modelini performans olarak hiç tavsiye etmem 6062 ile daglar kadar fark var, en son kullandıgım 6097 ise tam ci canavar gercekten çok memnunum, datrona gelince hem sizin modelde paylaşımsız ekran kartı yokmuş bide 6062 modelinde orjinalinde 1 gb ram var aradaki fark sadece bunlar için deger zaten onuda bırakın hp mutlaka servis kalitesi olsun ürün kalitesi olsun, ekran ve ergonomi olsun mutlaka farklıdır gercekten tavsiye ederim.

• quote:

O modelde ısınma sorunu varmı bilmiyorum kullanan arkadaşlar bu konuda yardım edeceklerdim ama böyle bi problemin olacağını sanmıyorum

Alıntıları Göster
    Pavilion'a bir adım daha yaklaştım. Demek ki neymiş Core 2 Duo diye piyasayı iyice araştırmadan notebook alınmazmış :)

Resimlerini filan inceledim az önce datron'la arasında Ferrari - Tofaş Şahin kadar fark var..

• quote:

Pavilion'a bir adım daha yaklaştım. Demek ki neymiş Core 2 Duo diye piyasayı iyice araştırmadan notebook alınmazmış :)

Resimlerini filan inceledim az önce datron'la arasında Ferrari - Tofaş Şahin kadar fark var..

Alıntıları Göster
    quote:

Bende bundan bahsediyordum

Umarım pişman olmaz yıllarca rahat rahat kullanırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: regent__

Selamlar ben suanda dv6097 kullaniyorum gercekten cok memnunum datronlara bende baktım ve kasa olsun işçilik kalitesi olsun pek begenmedim şarjı normal kullanımla 2 - 2.5 saat gibi gidiyo evet bazı arkadaşlar kendiliginden açılma problemi yaşamışlar sunuda soyluyeyim hp teknik servisine gercekten guvenebilirsiniz ben dv 6000 serisinin butun modellerini kullandım hiç problem çıkarmadan 2 cihazıda geri aldılar,ilk aldıgımın baz model olan 1199 usd+ kdv olan modelden almıştım 6007 bluetotthu arızalı cıktı ve aynı gun geri aldılar hiç problem yaşamadım, 2. aldıgım dusundugunuz model olan 6062 yide pili az gidiyo diye müşteri memnuniyetsizliginden geri aldılar aslında cihazda bişey yokmuş 6097 modelini aldım onunda pili aynı gidiyodu şarj deşarj derken süre uzadı 1.5 saatten 2.5 saate cıktı yine bi problemle karşılaşmadım yanlız sunu soylemeliyim 6007 modelini performans olarak hiç tavsiye etmem 6062 ile daglar kadar fark var, en son kullandıgım 6097 ise tam ci canavar gercekten çok memnunum, datrona gelince hem sizin modelde paylaşımsız ekran kartı yokmuş bide 6062 modelinde orjinalinde 1 gb ram var aradaki fark sadece bunlar için deger zaten onuda bırakın hp mutlaka servis kalitesi olsun ürün kalitesi olsun, ekran ve ergonomi olsun mutlaka farklıdır gercekten tavsiye ederim.
    Isınma sorunundan bahsetmişsiniz kasa bi acer olsa dedikleriniz dogruydu fakat hp olunca ve malzeme kaliteli olunca durum degişiyo kesinlike rahatsız edici bi durum yok fan seside cok az ısıda hemde benim makinemde orjinal olarak 2 gb ram digerlerine gore daha fazla ısınması gerekir

• quote:

quote:

Bende bundan bahsediyordum

Umarım pişman olmaz yıllarca rahat rahat kullanırsın

Alıntıları Göster
    Tabi Datron banane kardeşim değiştirmiyoruz gibi bir hava takınmazsa.. Bilgisayarı kafalarına fırlatmadan adam gibi değişimini kabul etseler keşke.. Bakalım yarın dananın kuyruğu kopacak.

• quote:

Tabi Datron banane kardeşim değiştirmiyoruz gibi bir hava takınmazsa.. Bilgisayarı kafalarına fırlatmadan adam gibi değişimini kabul etseler keşke.. Bakalım yarın dananın kuyruğu kopacak.

Alıntıları Göster
    Hayırlısı Bu arada benim söylediğim sözlerin hepsi imzamdaki DV 5280 için geçerli

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: regent__

Isınma sorunundan bahsetmişsiniz kasa bi acer olsa dedikleriniz dogruydu fakat hp olunca ve malzeme kaliteli olunca durum degişiyo kesinlike rahatsız edici bi durum yok fan seside cok az ısıda hemde benim makinemde orjinal olarak 2 gb ram digerlerine gore daha fazla ısınması gerekir

Haklısınız çok teşekkür ederim yorumunuz için. Sütten ağzı yanan misali deli gibi notebook araştırması yapıyorum. Bakalım yarın ne olacak. Ben de DV 6062 serisi kullananlar kervanına katılabilirim inşallah. Maaştan kalan son 250 YTL gidecek ama sağlık olsun :)

• quote:

Alıntıları Göster
    Hayırlısıyla olur 10 gunluk degilmi cihaz oyle bi hakları yok zaten sadece klavyedeki çıkntıyı söylesen o bile yeter zaten degiştirmeye 1 ay içinde herhangibir arızadan ürünü istedigin şekilde iade edebiliyosun yeterki hakkını ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: regent__

Hayırlısıyla olur 10 gunluk degilmi cihaz oyle bi hakları yok zaten sadece klavyedeki çıkntıyı söylesen o bile yeter zaten degiştirmeye 1 ay içinde herhangibir arızadan ürünü istedigin şekilde iade edebiliyosun yeterki hakkını ara

Alıntıları Göster
    quote:

Klavyede çıkıntı var ve mavi ekran hatası almaya da başladım. Windows'u 3 kere kurdum acaba bendeki cd'de mi hata var diye düşünerek. Yine durum değişmedi sürekli Safe Mod ekranı çıkıyor ve reset atıyor. Reset olayı 3-5 kez tekrarlanınca bazen driverlar uçuyor. Bunun üzerine 1 milyonluk radyoların speakerlarını kullandıklarını öğrenince direk değiştirmek istiyorum. Fakat teknik servis arıza çıkarır da değiştirmem derse kavga dövüş etmem işe yarar mı dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hack On The Beach -- 18 Ekim 2006; 1:19:34 >

• quote:

quote:

Klavyede çıkıntı var ve mavi ekran hatası almaya da başladım. Windows'u 3 kere kurdum acaba bendeki cd'de mi hata var diye düşünerek. Yine durum değişmedi sürekli Safe Mod ekranı çıkıyor ve reset atıyor. Reset olayı 3-5 kez tekrarlanınca bazen driverlar uçuyor. Bunun üzerine 1 milyonluk radyoların speakerlarını kullandıklarını öğrenince direk değiştirmek istiyorum. Fakat teknik servis arıza çıkarır da değiştirmem derse kavga dövüş etmem işe yarar mı dersiniz ?

Alıntıları Göster
    Tabi canım gerekirse Tüketici Koruma Derneklerine gideceğim falan de

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.