Şimdi Ara

Dawkins (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
2
Favori
1.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Müslüman olup Hristiyanlığa sistemli bir eleştireni görmedim ben. Zafer Duygu'nun Duygu İsa, Pavlus, İnciller kitabı var şu an okunabilir olan o da pek sağlam değil. Herhangi bir argüman sunmamış videodaki adam. Peygamberlerin günahından bahsetmiş onu da açıklamıştım. Hristiyanlıkta peygamberler günah işlerler İncil apaçık bir şekilde belirtir bunu. Şunu da belirtelim tarihsel olarak İncil falan değişmedi. Bazıları Hristiyanlıktaki vahiy anlayışını bilmeden bir sürü İncil var doğrusu yok diyor. Oradan bir şey çıkmaz yani. Hristiyanlığın vahiy anlayışı İslam gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Eğer, Allah herkesi eninde sonunda biraz cehenneme sokup sonra cennetine alacak diyorsan, o zaman bizim özgür irademizin olmadığını söylemen gerek. Sonuçta ben istesem bile Allah'ı inkar edemem. Ama, Allah'ı inkar etme gibi bir özgür iradem var gibi gözüküyor. İkinci olarak daha büyük bir sorun ise: eğer Allah herkesi eninde sonunda kurtaracak ise neden en başta kurtarmadı?
    Mülk o'nun ama biz Allah'ın yeryüzündeki halifesiyiz. Biz inkar edip cehenneme gitsek bile yine Allah'sız kurtuluş olamayacağını anlayıp, Allah'ın yüceliği ortaya çıkacak.
    Yok oyle degil hocam sonsuza dek cehennemde kalacak insanlarin oldugu ayetle sabit ben sadece hristiyan yada yahudi olup cennete gidebilecek olabilir belki diyorum kesin kanitim yok iddia da etmiyorum ama suana kadar okuduklarimdan bunu anladim demeyeyim de sezdim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

Müslüman olup Hristiyanlığa sistemli bir eleştireni görmedim ben. Zafer Duygu'nun Duygu İsa, Pavlus, İnciller kitabı var şu an okunabilir olan o da pek sağlam değil. Herhangi bir argüman sunmamış videodaki adam. Peygamberlerin günahından bahsetmiş onu da açıklamıştım. Hristiyanlıkta peygamberler günah işlerler İncil apaçık bir şekilde belirtir bunu. Şunu da belirtelim tarihsel olarak İncil falan değişmedi. Bazıları Hristiyanlıktaki vahiy anlayışını bilmeden bir sürü İncil var doğrusu yok diyor. Oradan bir şey çıkmaz yani. Hristiyanlığın vahiy anlayışı İslam gibi değil.
    Suana kadar hangi dinleri arastirdiniz neden en çok hristiyanliga yakinsiniz?

• eşom21 kullanıcısına yanıt
    Sosyal ve psikolojik etkenlerini unutmadan din değiştirmeleri imkansız dedin. Batıdaki bir Hristiyan için geçerli mesela bu dediğin. Sonuçta Allah öyle yaratıyor. Sana kıyak geçmiş bir yerde.
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt
    1) Diriliş Argümanının Başarısı.

2) Elimizdeki İncillerin güvenilir olmaları.

3) Kur'an'daki çarpık, hatalı üçlü birlik tasvirleri.

4) Kur'an'daki ayetlerin çelişmesi, çağ dışı hukuk anlayışı

5) Diğer dinlerdeki mantıksal çelişkili Tanrı tasvirleri veya mantıksal çelişki içermeyip kanıtnamaması. (Hristiyanlık, İslam ve Yahudiliğin tanrısı felsefi açıdan tutarlı.)

6) Katolik Kilise hukukunun çağdaş hukuka uygun olması.
    O daha da saçma. Son Peygamber( sallallahu aleyhi ve sellem) neden geldi o zaman? Sonuçta Hristiyan ve Yahudiler cennetlik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

O daha da saçma. Son Peygamber( sallallahu aleyhi ve sellem) neden geldi o zaman? Sonuçta Hristiyan ve Yahudiler cennetlik.
    Hristiyanlar ve Yahudiler cennetlik demiyorun hocam bir istisna sezdim okuduklarimdan diyorum

• Kısaca: Başarılı Müslüman analitik din felsefecisi olmaması xd.

Hiç alakası bile yok. Din felsefesi Tanrı hakkında hüküm verir sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F54F98451

1) Diriliş Argümanının Başarısı.

2) Elimizdeki İncillerin güvenilir olmaları.

3) Kur'an'daki çarpık, hatalı üçlü birlik tasvirleri.

4) Kur'an'daki ayetlerin çelişmesi, çağ dışı hukuk anlayışı

5) Diğer dinlerdeki mantıksal çelişkili Tanrı tasvirleri veya mantıksal çelişki içermeyip kanıtnamaması. (Hristiyanlık, İslam ve Yahudiliğin tanrısı felsefi açıdan tutarlı.)

6) Katolik Kilise hukukunun çağdaş hukuka uygun olması.
    Anladım hocam umarım doğru yolu bulursunuz

5000 din var hepsini bilmek istiyorum bu aralar siz en azindan arayisinizi baya daralmışsiniz musevi olamazsiniz zaten geriye 2 din kalmış

İslam konusunda ben mezhep tutmuyorum ama sunni olarak büyüdüm sirf ehli sunnete bakmayin şiada da guzel anlayislar var onlara da göz atmanızı tavsiye ederim

• Şaka yaptım zaten. Hocam, Hıristiyanlığa göre dinini gizlemek büyük günahtı galiba. Ailenize ve çevrenize söyleyecek misiniz? Ben ateist olsam ailem üzülmesin ve çevremden çok tepki çekmemek için söylemezdim galiba.

Kardeşim, hâlâ daha 5.000 din deyip durmaz mısın lütfen? Diğer konuda açıklamıştım onu. Tanrı tanımı felsefi acıdan tutarsız dinleri araştırmaya gerek yok. Vakit kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eşom21 -- 14 Nisan 2019; 1:49:20 >
    Söylerim. Azizler ölüm ve işkence karşısında bunları korkusuzca belirtmişler. Benim aileme bile söylememem imansızlık olur.
  • Evden falan atarlarsa ne yapacaksın? Daha gençsindir. Bence iyice düşün.

Gerçekten inanan birisi için bunlar bahane değil, aileme Hristiyan oldum desem iplemezler bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F54F98451 -- 14 Nisan 2019; 2:3:52 >
  • quote:

Kardeşim, hâlâ daha 5.000 din deyip durmaz mısın lütfen? Diğer konuda açıklamıştım onu. Tanrı tanımı felsefi acıdan tutarsız dinleri araştırmaya gerek yok. Vakit kaybı.
    Hocam nerden hatirlayayim senin nickini yazdığını görüşünü ben herkese ayni seyi diyorum pardon :D

• Ailen, anlaşılan, gelenek ve dinden uzak bayağı. Ben incili 2.5 sene önce bayağı bir okumuştum. Hiç ilgimi çekmemişti. Büyük ihtimal, Allah'ın konuşmadığı ve insanlar tarafından yazılmış tarihsel bir kitap olmasından dolayı.

İncilde Allah konuşuyor ama İsa da Allah.
  • m.kitapyurdu.com
    Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu
    https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=285222

Takke düştü Dawkins'in bu kitapla keli göründü
    Biliyorum tabuları yıkmak kolay değil gençler cesaret ister yürek ister.Einstein boş yere önyargıları kırmak atomu parçalamaktan zordur dememiş.Kafanızı kuma gömenleri ifşa eden kitap bu kitap

• konu dawkins ise bu bilgileri de buraya koyalım, dawkins'in kim olduğunu bilmek herkesin hakkı

"Ben de taciz edildim pedofili abartılıyor"

Dawkins

Biyoloji alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biri olan Prof. Richard Dawkins’in (72) sözleri şoke etti.
    The Times’a konuşan İngiliz yazar, “Geçmişte öğretmenim beni elle taciz etti. Bence bunun bir zararı yok” dedi. Pedofilinin meşrulaştırıldığını söyleyen çocuk hakları dernekleri Dawkins’e tepki gösterdi.
    aksam.com.tr
    Ben de taciz edildim pedofili abart�l�yor
    https://www.aksam.com.tr/dunya/ben-de-taciz-edildim-pedofili-abartiliyor/haber-243905

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.