Şimdi Ara

DayZ [ANA KONU] (300. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.149
Cevap
65
Favori
235.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    DayZ daha bitmemiş yarım yamalak bir tona yakın sıkıntısı olan bir oyun.Steam yaz indirimleri yarın başlayacak.Arma 3 60 lira civarına iner sanıyorum.Arma 3 almanız çok daha iyi olur.Bir sürü mod var ve hepsi ayrı ayrı zevk veriyor.
  • Şu an zaten 50 lira değil mi?

DayZ bozuk da olsa oynayasım var ama 70 lira vermek koyuyor işte

edit: Satan varsa gta V karşılığı takas edebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avatar78 -- 22 Haziran 2016; 23:04:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Evet 50 liraymış.Bu fiyata bir daha bulunmaz alın derim.Arma 3'ün modları gerçekten çok kaliteli ve zaten bütün serverler genelde günün her saati dolu oluyor.DayZ'e bugün bir kere daha girdim.En fazla 20 dakika oynayabildim.Ya da oynamaya çalıştım desem yeri.Zombi yok her zaman ki gibi.1-2 tane şehir merkezinde varsa var şansına.Denk gelirsen kapının dışından vuruyorlar,yukarı kattaysan aşağıdan vuruyorlar ve bazen 100 metre öteden vuruyorlar felan filan.Bir ton bug..Karakter nefes alma verme, koşma, çevre ve silah sesleri tek kelimeyle iğrenç.1.0 versiyonuna kadar beklenmeli.Hatta beklenmemeli boşuna umuda girmiş olursunuz.Zira geliştiriciler vurgunu yaptılar ve köşelerine çekildiler.6 ayda toplam 1 tam güncelleme geldi.Karar sizin tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avatar78

Şu an zaten 50 lira değil mi?

DayZ bozuk da olsa oynayasım var ama 70 lira vermek koyuyor işte

edit: Satan varsa gta V karşılığı takas edebiliriz.

Hocam eger almadiysaniz kesinlikle almayin bakın açık ve net soylüyorum pişman olursunuz.Bu oyun ilk ciktigi zaman çok tutuldu sonra adamlar parayı kırınca oyunla dogru durust ilgilenmediler.Şu gelen en sonki patch için 2 yıl bekledik bakın abartmıyorum..Ha fps sorunu duzeldimi duzeldi eyw ama yinede çok fazla bug ve yetersiz loot sorunu var..Sizde bizim gibi alıp birsure sonra oyun yapimcisina ana avrat sövmek yerine paranizi löseve veya mehmetçik vakfina falan bagislayin.Yeterki bu dolandırıcılara para gitmesin..

• quote:

Orijinalden alıntı: 50kaan

Evet 50 liraymış.Bu fiyata bir daha bulunmaz alın derim.Arma 3'ün modları gerçekten çok kaliteli ve zaten bütün serverler genelde günün her saati dolu oluyor.DayZ'e bugün bir kere daha girdim.En fazla 20 dakika oynayabildim.Ya da oynamaya çalıştım desem yeri.Zombi yok her zaman ki gibi.1-2 tane şehir merkezinde varsa var şansına.Denk gelirsen kapının dışından vuruyorlar,yukarı kattaysan aşağıdan vuruyorlar ve bazen 100 metre öteden vuruyorlar felan filan.Bir ton bug..Karakter nefes alma verme, koşma, çevre ve silah sesleri tek kelimeyle iğrenç.1.0 versiyonuna kadar beklenmeli.Hatta beklenmemeli boşuna umuda girmiş olursunuz.Zira geliştiriciler vurgunu yaptılar ve köşelerine çekildiler.6 ayda toplam 1 tam güncelleme geldi.Karar sizin tabi.

1 kaç yıl önce burada bunları yazdığında linç girişiminde bulunan bir grup vardı ..SAnırım geliştiricilerle beraber şu an vurgunu paylaşıyorlar.

• Öyle diyorsanız tamam, almaktan vazgeçtim. Umarım Ekim Kasım civarına hallolur bu sorunlar.

Merak ettiğim konu, Arma 2 DayZ zamanından da mı kötü? Çünkü o zaman bile onca bug olmasına rağmen oyun yine de zevkliydi.
  • Donatn kullanıcısına yanıt
    @Donatn Evet öyle bir kesim vardı.Hatta hala var.2016'nın 6.ayına anca sunulan güncelleme için ''Oh be,oyun şimdi tam oldu'' '' Oyuna laf atanlar şimdi baksınlar bir daha '' gibi absürd derecede komik yorumlarıda görmek mümkün hala çeşitli fan sitelerinde.

@avatar78 Arma 2 DayZ zamanından bile kötü ne yazık ki.Arma 2 DayZ bana ve arkadaşlarıma keyif vermişti o kadar bugu olmasına rağmen.Sistemide tam oturmuş bir vaziyetteydi.Arabalar,silahlar,base building,çeşitli görevler ve traderler gibi çok şey vardı modda.Bu oyundan derme çatma olan şey mod için dediklerimi ne yazık ki karşılayamıyor 2013 aralık ayında başlı başına bir oyun olarak çıkmasına rağmen..
  • Oysaki çok ümitlenmiştim 0.60 güncellemesiyle Yanıtın için sağ ol hocam almıyorum oyunu, param cebimde kalsın
    Dostum bahsettiğin her iki oyundada fazlasıyla tecrübem ve saatim var. Arma 3 işini daha çok görür, lakin şu anki dayz modları eski tadını vermiyor. arma 3 1.000 saatten fazla dayz mod kasmışlığım var, Dayz Standalone ise 700. Dayz in bug sorunu yok, oyunu oynatmayıp canını sıkıcak bug yok şu an. Fps sorunu çözüldü diyenler de biraz abartıyor. Bir miktar düzeldi. Çayırda bayırda +70 fps görebiliyorsun ama pvp nin döndüğü büyük yerleşim bölgelerine girdiğin zaman 20 30 lara düşüyor sistemine bağlı. Ne olursa olsun sistemin FPS droplar da mevcut. Oynanır mı? TABİKİ şu haliyle oynanabilir lakin oyun yine de epeyce boş, base, araç sistemi hala oturmuş durumda değil ki bir hayatta kalma oyununun omurgasıdır bu ikisi. Silah çeşitliiğinin artması eskiye nazaran epeyce arttı. İstediğin modu gez arma da DAYZ in verdiği o heyecanı yaşayamazsın. Üstelik arma 3 askeri similasyon olup gerçekçi balistik sistemi kullanmasına rağmen. Her iki oyun da şu durumda seni pişman etmez gibi söylediklerimi göze alabiliyorsan, Arma 3 ün seçenekleri daha çok olduğu için ihtimalini onun üzerinde yoğunlaş derim. Kafana takılan bir şey olursa steam den ekleyip sorabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuhaf Sahi -- 23 Haziran 2016; 20:09:36 >

• Bu arada oyunu aldım, solo takılıyorum hiç oynayan arkadaşım yok. Birlikte oynarız diyen olursa steam id: MyHeartsECO
  • 0,60 dan sonra bir inceleme yazmaya karar vermiştim Steam'de paylaştım burdan'da paylaşmak istedim :D

Hayatta Kalmak İçin Elinden Gelenin Fazlasını Yapmaya Hazırmısın ?

Herkese Merhaba Arkadaşlar.Bugün çogu kişiye göre hayatta kalma oyunlarının doğuşuna sebebiyet veren Dayz hakkında bir inceleme yazacağım.

Evet Cidden Dayz ilk olarak Arma 2'Ye mod olarak gelmişti geldiğide cidden önceden bu tarz bir oyunla karşılaşmayan bizler büyük merak içerisinde oynamaya başlamıştık.Yeni bir dünya yeni bir konsept herkesin dikkatini fazlası ile çekmişti.Daha sonra mod durumundan çıkan oyun Dayz Standalone olarak geliştirilmeye başlamıştı.

Zombilerle dolu bir dünya yetmezmiş gibi hayatta kalmaya çalışan diğer oyuncularda ekstra bir durum oluşturuyordu.Dayz belki tüm oyunlardan ayıran en büyük özellikliği hissettirdiği hissiyat.Çaresiz bir durumda kimseye güven olmayan bir dünyaya adım attığınızı psikojik olarak hissediyorsunuz.Oyununen sevilen yanı bu yüzden tartışmasız Atmosferidir.

Gelişim süreci uzun süren Dayz hala bu durumu düzeltmiş sayılmaz ama 0,60 sürümü ile hayata yeniden döndü diyebiliriz.Bu versiyonun önemi cidden artık fps olsun vs. sorunları olan oyunun ya ebediyete ugurlanması olacaktı.Yada yeniden canlanmasına yarayacaktı.Belki Dayz şu ana kadar gelen en iyi update kendİsidir.Üstüne toprak atılmasına başlayan oyunun yeniden sirkilip ayağa kalmasına yaradı.Dayz Oyuncularının ve fps sorunu yüzünden oyunu alamayan kişiler için 0,60'la fps artık oyunu daha çok oynanabilir hale getirdi.Hala sorunlar varmı evet ama dedigim gibi oynanabilir makul bir fps mevcut oyunda.

Grafiksel açıdan gayet makul bir oyun.Bu konuda fazla yorum yapmaya gerek duymuyorum aslında.Grafiksel olarak herhangi bir şüpheniz olmasın piyasadaki çoğu oyundan iyi hayatta kalma tarzı oyunlarda ise zirveye oynar.

Benimde artık beklemekten cidden sıkıldığım şu oyuna tam manası ile base gelmemesi.Sebebi nedir anlamıyorum cidden o kadar kıyafet vs ekleneceğine belkide hayatta kalma türü oyunlarda insanların en çok beklediği base yapma daha tam manası ile yerleşmedi.Ama Dayzde base yapma durumu diğer oyunlar gibi olmayak bilginize yayınlanan konsept tasarımlar neticesinde bunu söylüyorum.Şu anda base manasında çadırlar askeri çadırlar vs. var ama konsept tasarımında gözetme kuleleri çimento ve taş dolu torbalar elektirik ve su aksamı konusunda bir şeyler yok 0,61 bazıları eklenecek olarak gözüküyor ama güvenimizi artık üst üste kıran Dayz yapımcıları olunca eklencekmi eklenmeyecek mi tam olarak emin olamıyoruz.

Hile konusunada bir kaç cümle ile açıklayım hile var ama serverdan servera degişiyor bu yüzden server seçerken dikkat etmenizi öneririm.Pc platformunun en büyük sorunu olan bu durum bitmez ama azalması dileklerimizide ekleyelim.

Son cümlelerime gelirken Dayz yeri biz FacT MultiGaming olarak cidden ayrıdır her oyun bir kenara Dayz bir yana.Cidden kötü bir gidişat seyreden oyunun 0,60 ile yeniden canlanması bizler için güzel bir durum oluşturdu.Yapımcı ekibin acemi olması oyunun cidden çok geç gelişmesine sebebiyet veriyor çok seneler geçti ama hala beta aşamasına gelmese bile Dayz cidden iyi oyundur. Hala bir cok eksiği vs olsada 0,60 dan sonra oynanabilirliği artan ve artık gelecek her güncellemenin oyunun tamamlanmasında büyük rol oynacağı aşikar.

Dayz dedigim gibi hayatta kalma tarzı oyunların türeyişine sebeb veren bir oyundur.Sizlerinde eğer bazı hatalarına göz yumarsanız (erken erişimde olduğu hala ne yazikki :/ ) Dayz yi denemenizi öneririm. Tek başınıza sıkılma ihtimaliniz yüksek bu yüzden oynayacak kişiler bulmanız öneririm. Ama şunuda belirteyim sabır isteyen bir oyun yeri gelecek 30 dk kosarsınız daha fazla belkide zaten o evreyi atlattıkdan sonra emin olun asıl oyun öyle başlıyor.Full olarak çıktı zaman ise artık ne zaman çıkar bilemem ama şunun garantisini verebilirim The Walking Dead'İ tam manası ile yaşayacaksınız su an %70 olarak bu hissiyatı yaşatıyor :D

Oyunun gidişatı hakkında taze bilgiler ögrenmek isteyenlere Dayz websitesi, DayzTv ve Redditti öneririm.Bu siteler sürekli güncel ama eğer eklenen güncellemeride canlı yayın veya video izlemek isterseniz

https://www.twitch.tv/facteam
    https://www.twitch.tv/ylee39y Kanalarımızdan bizi takip edebilirsiniz...

+Ları
    Atmosfer (Bunu oynayan herkese sorabilirsiniz)
    Haritası (30 dk veya daha fazla koşma süresi derken cidden abartmıyorum.Çok büyük bir harita mevcut ama Araç bulursanız bu süreyi çok kısaltırsınız. 0,61 ile Planör Heli felan eklenecek diyorlar ama belli olmaz dayz bu :D )
    Çeşitli itemler(Bİr çok silah.Tıbbi malzemeler. (Özellikle Saline bag :D ) Kıyafetler. )
    Karakterin gerçege yakın tepkileri
    Silah Sesleri
    0,60 İle artan optimisazyon

-Leri
    Gelişim süreci çok yavaş
    Bazı bug sorunları

Oyuna Eklemeler yapıldıkça Güncellenecektir..

• Plan-B kullanıcısına yanıt
    buyuk heveslerle aldigim ve hayal kirikligina cok saglam ugradigim bir oyundur. sahsi fikrim yapimcilari adam gibi ilgilenmedigi icin oyunun iyice icine etmisler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

buyuk heveslerle aldigim ve hayal kirikligina cok saglam ugradigim bir oyundur. sahsi fikrim yapimcilari adam gibi ilgilenmedigi icin oyunun iyice icine etmisler.

Tekrar merhaba planB benim hesabım,kaderin cilvesine bakın nereye gitsem sizi buluyorum Oyunu 3 sene evvel aldım geçenlerde son bir şans verelim dedik yine leş yine leş.Saatlerce koştuk 4 kişi dogru durust yiyecek içecek bulamadım sayısız kere bugdan öldük,tam lootlandık derken hastalık bugu oldu 3 kişi hastalıktan kurtulamadık yine öldük.Kısacası saatlerce ugraşıp kocabir hiç sahibi olduk..3 senede adam edemediler dahada edemezler.Tekrar söylüyorum almayan almayı dusunen arkadaşlar kesinlikle almasın

• Crowie07 kullanıcısına yanıt
    hayatimda oynadigim en fazla bug olan oyun. silahla ne insan gibi ates edebiliyorsun ne diger seyleri yapabiliyorsun sacma sapan birsey olmus simdi bu kadar kotuleyip baskalarinin hevesini kacirmak istemiyorum daha yazmayayim :)

yine de ben alinmasini tavsiye etmiyorum.
  • Hazır millet yazmış ben de yazayım: sakın satın almayın, geleceği olmayan bir oyun. Bir vurgundan fazlası değil. Çıktığı gün falan satın almıştım Steam'da, bir kaç yıl bekledim alphadır düzelir hızlanır updateler diye ama yok arkadaş hiç bir cacık olmuyor. 2017 oldu ama oyun hala çıktığı günden beri bildiğin aynı oyun. Hala merdivenlerden inerken ayakların kırılıyor, desync inanılmaz bir problem, updateler (abartmıyorum) 8-9 ayda bir geliyor, PvPden başka yapacak bir şey yok, vs. Beleş ARMA II modunun kat kat gerisinde hala. Oyun tamamen "item bul > sahile in > pvp yap > geber" olarak işliyor şu an. Survival falan asla yok öyle bir şey.

O zamanlar zombi hayatta kalma oyunları iyice popülerdi ama şimdi popülerliği sıfıra indi, o kadar beter ki uzun zamandır DayZ'in Age of Empires 2'den daha az aktif oyuncusu var Steam'da. Ayrıca bu tür oyunlarla ilgilenen herkes DayZ'i satın aldı zaten, yarın 100% bitse bile alacak adam yok, satın alan insanların da ilgisi tamamen tükendi bunca yıldan sonra. Zaten ARMA 4 çıkınca tamamen geberecek oyuncu kitlesi. Yani bunlardan sonra bu oyunu ciddi ciddi geliştirmeye çalışmak para kaybının önde gideni olacaktır. Zaten 3-4 gün önce BI yeni proje üstünde çalıştıklarını falan açıklamış hala DayZ bu rezil haldeyken. Yani anlayacağınız bu saatten sonra yapacakları tek şey 3-4 yıl sonra saçma sapan şeyler ekleyen minik bir yama çıkarıp adını 1.0 koyup önümüze koyarlar, alın oynayın bitti derler en fazla. Çok isteyen varsa ARMA III alıp orada beleş zombi modları oynasın, hepsi 10 kat daha sağlam bundan. Unturned da deneyebilirsiniz, beleş bir oyun olmasına rağmen DayZden çok daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi specialkiller21 -- 6 Kasım 2016; 22:10:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: specialkiller21

Hazır millet yazmış ben de yazayım: sakın satın almayın, geleceği olmayan bir oyun. Bir vurgundan fazlası değil. Çıktığı gün falan satın almıştım Steam'da, bir kaç yıl bekledim alphadır düzelir hızlanır updateler diye ama yok arkadaş hiç bir cacık olmuyor. 2017 oldu ama oyun hala çıktığı günden beri bildiğin aynı oyun. Hala merdivenlerden inerken ayakların kırılıyor, desync inanılmaz bir problem, updateler (abartmıyorum) 8-9 ayda bir geliyor, PvPden başka yapacak bir şey yok, vs. Beleş ARMA II modunun kat kat gerisinde hala. Oyun tamamen "item bul > sahile in > pvp yap > geber" olarak işliyor şu an. Survival falan asla yok öyle bir şey.

O zamanlar zombi hayatta kalma oyunları iyice popülerdi ama şimdi popülerliği sıfıra indi, o kadar beter ki uzun zamandır DayZ'in Age of Empires 2'den daha az aktif oyuncusu var Steam'da. Ayrıca bu tür oyunlarla ilgilenen herkes DayZ'i satın aldı zaten, yarın 100% bitse bile alacak adam yok, satın alan insanların da ilgisi tamamen tükendi bunca yıldan sonra. Zaten ARMA 4 çıkınca tamamen geberecek oyuncu kitlesi. Yani bunlardan sonra bu oyunu ciddi ciddi geliştirmeye çalışmak para kaybının önde gideni olacaktır. Zaten 3-4 gün önce BI yeni proje üstünde çalıştıklarını falan açıklamış hala DayZ bu rezil haldeyken. Yani anlayacağınız bu saatten sonra yapacakları tek şey 3-4 yıl sonra saçma sapan şeyler ekleyen minik bir yama çıkarıp adını 1.0 koyup önümüze koyarlar, alın oynayın bitti derler en fazla. Çok isteyen varsa ARMA III alıp orada beleş zombi modları oynasın, hepsi 10 kat daha sağlam bundan. Unturned da deneyebilirsiniz, beleş bir oyun olmasına rağmen DayZden çok daha iyi.

3-4 yıl sonra oynayacak oyuncu kalırsa çıkarırlar..Adamda hevesde bırakmadılar keşke ilk çıktıgı gibi kalsaydı en azından loot vardı serice lootlanıp öldügümuzde fazla zorumuza gitmiyordu..Ulen girdik araliksiz 4-5 saat loot yaptık.Onlarca servera girdik yiyecek içecek lootu sifır oyunu yeni alan adam yolları bilmese eziyet çeker küfreder bırakır.Neyse dedik içeri gidelim bi 2 saatte içerlere koştuk..Sonumuz ne oldu biliyormusunuz 2 kişi bugdan 1 kişi düzeltilemeyen hastalıktan öldü..son kişide başlarım yapacaginiz oyuna diyip kendi kafasına sıktı.Sonuç olarak 7 saatimiz kendimize eziyet etmekle ve aralıksız koşmakla geçti..

• bu oyunun bana tek kattığı şey edindiğim arkadaşlıklar oldu , sonra oyun cacık olunca arma3 modlarına geçtik 3 yıldırda farklı oyun olsun beraber oynuyoruz

almayı düşünen aklının ucundan geçirmesin zira bir ton ettiği küfür yanına kar kalır ...
  • Son durum nedir? Çıktıgı zaman alcaktım ama maddi durumum olmadıgından alamadım.Şimdi durumumu düzelttim alabilecek param var.Ama incelemeleri okudum herkes koşma simülatoru falan demiş ama hala bu oyuna aşırı ilgi duyuyorum.Napayım sizce?
  • 404 NotFound kullanıcısına yanıt
    Arma 3 alın. Dayz için daha çok var. Illa alacam diyosanız steam hesabımı satabilirim

iyi güldüm hocam
    Yapımcı hala yat tatilinde muhtemelen. İnstagram'da foto atıyordu bir ara.

• 
Sayfa: önceki 298299300301302
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.