Şimdi Ara

DC DC convertor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
7.659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar bana 6V DC yi 12VDC a çevirecek convertere ihtiyacım var yalnız en az 1A akım çekebilmeliyim aşağıdaki şema işimi görürmü devrede kullanılan iki tane bobin var 10uH ve 300uH bunlar hazır halde satılırmı yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler

• bu devre sizinde gördügünüz gibi 30 volt girişli 13.8 volt çıkışlı..step-down denilen tipte bir konverter size step-up tarzı 6 voltu 12 volta çevirecek bir devre lazım..
  • Gösterdiğin devre bir Step-Down devresi, yani voltajı arttırmaya değil düşürmeye yarar. Voltajı yükseltmek için MC34063 adında bir entegre var, bunu kullanabalirsin, hem çıkış akımı yeterlidir hem de az elemana ihtiyaç duyar. Ayrıca soruna gelirsek bobinler piyasada hazır halde satılırlar, ancak istediğin değerdekini bulamazsan sardırabilir veya kendin sarabilirsin.

EDIT: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 31 Temmuz 2009; 19:59:08 >
  • teşekkürler yalnız MC34063 datasheet e baktım 5- 12V ta 100mA veriyor . birtane şema buldum yalnız 12V -24V max 5A bu devreyi 6V 12V a nasıl uyarlayabiliriz nasıl bir değişiklik yapmak lazım. ayrıca pc power ında yuvarlak trodial bobin var yalnız tek sargı değil bu iş görürmü ?
  • linkte devre elemanları ve bobin tur sayıları ile ilgili bilgiler mevcut

http://www.aaroncake.net/Circuits/6-12conv.asp

• teşekkür ederim ama sanırım yanlış anlamadıysam 800mA verebiliyor bu devre
  • Aşağıdaki devre 6V için de işini görecektir:

DC DC convertor

DC DC convertor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 1 Ağustos 2009; 2:17:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AC VE DC
    5 yıl önce açıldı
    DC IN 5v girişi nedir?
    13 yıl önce açıldı
    Marvel Vs Dc
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim vakit ayırıp cevapladığınız için yalnız LM2588 in şemadaki 1 ile 6 ayağının bağlantısı nereye nasıl yapılacak?
  • 6'yı boş bırakacaksın, 1'e ise istersen bir diyotla birlikte switch takarak açma kapama kontrolü yapabilir veya cihazın sürekli aktif olması için 1'i boş bırakabilirsin.
  • ''omerege '' bilgiler için teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Aşağıdaki devreyi kullanabilirsiniz... girişe 5 ile 12 volt arasıvereceğiniz her gerilimde çıkışı ayarladığınız seviyede ayarlarsınız ancak daha yüksek akımlar için bu devreden bir veya iki tane daha yapıp çıkışları 0.22 ohm 4 watt dirençle birleştirirseniz 6 ampere kadar akım alırsınız... ve de kararlı çalışır kolay gelsin....

DC DC convertor

''kenakord08'' bilgiler için teşekkür ederim, bir arkadaşım LM2576HVT adj. var bu işini görebilir demişti onunla yapsam olurmu yalnız devrenin hepsini yapabilirimde bu bobin konusu bilmediğim bişey eski bir pc powerın içindeki halka şeklindeki sanırım ismi trodial bobin onun sarımını nasıl yapmam gerek tel çapı sipir sayısı ayrıca LM2576hvt adj. ile ilgili bir şema buldum olurmu ne düşünüyorsunuz.
    />

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexec -- 2 Ağustos 2009; 15:53:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

LM2576-ADJ ile de aynı işlemi yapabilirsiniz ancak bobin için ben size şarım şeklini ve özelliklerini vereyim.
    3 cm çapındaki oring ferrit üzerine 1 veya 1.2 mm telden 35 sarım yapın. eğer bunu yapamazssanız bozuk bilgisayar power supply içerisindeki 3.3 volt kısmında aynı bu özelliklere sahip bobin var bunu kullanabilirsiniz... kolay gelsin...

ben bilgisayar power supply içindeki bobinleri söktüm yalnız oring ferrit üzerinde birden fazla çeşitli çapta tel sarılmış ayrıca çıkıştaki 20uH bobin için çubuk şeklinde olanlar olurmu ? birde söylediğiniz iki ayrı devrenin çıkışları 0,22ohm 4W dirençle birleştirme kısmını biraz anlatabilirmisiniz zahmet olmazsa şema ile gösterebilirmisiniz.
     DC DC convertor

DC DC convertor

DC DC convertor

DC DC convertor

DC DC convertor

DC DC convertor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mexec -- 2 Ağustos 2009; 22:41:42 >

• merhabalar, yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim. Bu bobinin mantığı ferrit nüveye nekadar kalın çapta ve fazla sipirde tel sararsam o kadar fazla akım mı çekmiş olurum. sizin söylediğiniz paralel bağlama konusunu şema olarak çizdim eğer doğru olmuş derseniz bu şekilde yapacağım pararlel bağlamadan önce her ikisinin çıkış voltajlarını ayarlayıp her ikiside aynı değerde olduğunda paralel bağlayacağım ayrıca bu ayarlama işini yüktemi yapmam gerekir boştamı? birde bu şekilde 3 tane paralel bağlayabilirmiyim çünkü nekadar fazla akım çekebilirsem benim için o kadar iyi. birde LM2577-adj ile ilgili başka bir şema buldum bu şema hakkında ne düşünüyordunuz? o şemayıda ekliyorum, tekrar teşekkürler.
     DC DC convertor

• tamam söylediklerinizi yapacağım bobin işini becerebilirsem diğer tarafı halledebilirim verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim .
  • HmMm....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.