Şimdi Ara

Dc kodlu işlemcilerle c2d kodlu işlemcilerin farkı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemimde kullandığım p4 3.4DC kodlu işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. yerine p4 2.13 c2d işlemci alıcam. fakat DC (dual core) c2d(core2duo) arasında ki farkı tam olarak çözemedim. şimdi ikisi de bildiğim kadarıyla çift çekirdek diye geçiyor. ama farkı ne orasını çözmedim. şu an kullandığım işlemcim mi daha hızlı yoksa almayı düşündüğüm işlemcimi onu bilmediğimden sizlere danışmak istedim.

• Arkadaşım

Öncelikle P4 Core2Duo diye bir şey yoktur.

Diğer nokta: DC yani "Dual Core" Çift Çekirdeğin ingilizce kısaltması oluyor. Yani P4 3,2 Çift Çekirdek demek oluyor.

Core2Duo ise tıpkı Pentium4 gibi yeni bir işlemci serisine verilen ad oluyor.

Pentium4 lerde Netburst mimarisi vardı. Ardından intrel Pentium4 ü ve Netburst mimarisini bıraktı ve Core mimarisine geçti.

Core2Duo adı kullanılması ise düşük güç, düşük hız ve yüksek performansı hatırlattığı için dizüstü bilgisayarlardan alındı. Ancak önceki nesillle karıştırılmaması için adına ikinci nesil manasında 2 konuldu ve Core2 oldu son olarak ise tek çekirdekler için Solo, çift çekirdekler için Duo ve dört çekirdekler için Quad eklentisi yapıldı böylece karşımıza.

Core2Quad

Core2Duo

ve

Core2Solo gibi seriler çıktı. İşlemcilerin temel özellikleri ise hepsinin Core mimarisine dayanması. (CoreDuo lar ile karıştırmayın.)

Soruna gelecek olursak. P4DC ile C2D arasında mimari fakı vardır. Core mimarisi daha düşük hızla daha yüksek performans verecek şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca 65nm üretim tekniğinden daha iyi yararlanıp daha düşük ısı üretip daha az güç tüketiyor.

2.13GHz lik bir E6320, 3.2GHz lik P4 ten çok daha iyidir.

Bu arada unutmadan anakartınızın Core mimarili işlemcilere destek vermesi gerekmekte.

• arkadaşım cevabın için çok teşekkür ediyorum gayet yararlı ve bilgilendirici şekilde açıklama yapmışsın.
  • dostum şunu unutmamalısın...

İNTEL PENTİUM 4 3.6GHZ İNTEL CORE2DUO 4300'DEN YAVAŞTIR VE ŞUAN PİYASANIN EN İYİ CPULARI CORE2DUODUR..ZATEN CORE 2 DUOYU HATIRLAYINCA AKLINA BÜTÜN İŞLEMCİLERİN KRALI GELMELİ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sagiras

arkadaşlar sistemimde kullandığım p4 3.4DC kodlu işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum. yerine p4 2.13 c2d işlemci alıcam. fakat DC (dual core) c2d(core2duo) arasında ki farkı tam olarak çözemedim. şimdi ikisi de bildiğim kadarıyla çift çekirdek diye geçiyor. ama farkı ne orasını çözmedim. şu an kullandığım işlemcim mi daha hızlı yoksa almayı düşündüğüm işlemcimi onu bilmediğimden sizlere danışmak istedim.

Sanırım C2D 6420 alıcaksın..Hiç düşünmeden al
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.