Şimdi Ara

dc motor devresi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yapmak istediğim devre için yardım istiyorum dc motoru güç verildiğinde 5 saniye ileri calıştıracak
    güç kesildiğinde 5 saniye geri çalışacak bir devre yapmak istiyorum

• motorun voltajı ve amperi nedir ?
  • 12 volt 200 miliamper
  • senin 2 tane 555 ile 2 tane zaman rölesi kurman gerekir 5 er saniyelik
    1.sini tetikliycen o da ötekini tetikliycek

555 lerin çıkışlarında röle olucak biri motora düz biri ters voltaj uyguluycak

http://www.national.com/ds/LM/LM555.pdf
  • anotherbrick senden cok cok özür diliyorum baştaki açıklamada eksik yazdığım için tam olarak şöye 5saniye ileri hareket edip duracak voltaj kesildiğinde 5 saniye geri hareket edecek ve duracak daha doğrusu bunu bir kapak açmak ve kapamak için kullanacam saniyelerin pekte önemi yok benim için voltaj verildiğinde ileri gidip durması voltaj kesildiğinde geri hareket edip durması
  • bunun devresini bana çizersen çok memnun kalır binlerce teşekkür edrerim sana
  • bunun için herhangi bir elektronik devreye gerek yok. üç swiç,2 diyotla resimdeki bağlantıları yapın.
    kapak tam kapandığında 1 nolu swiç açılacak şekilde, kapak tam açıldığında 2 nolu swiç açılacak şekilde mekanik olarak swiçleri yerleştirin.
    polarite swicini kumanda olarak kullanacaksınız, bir tarafa çevirince kapak açılacak ,diğer tarafa çevirince kapanacak.
     dc motor devresi için yardım
  • çok teşekkür ediyorum ellerin dert görmesin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.