İyi günler arkadaşlar ben gazi üniversitesinde okuyorum bu sene hocamız bize bir proje verdi benim projem yürüyen bant üzerindeki cisimleri sayacak belli bi sayıya gelince duracak bende bunun için gittim bariyer devresi 0-99 sayacı ve timer devresi aldım bu üçünü aresde birleştirip tek kart haline getircem 1k lık bir pot ilede dc motorun hızını ayarlamayı düşünüyorum ne dersiniz? projem hakkındaki yorum ve fikirlerinizi bekliyorum... ( teşekkür ederim şimdiden )
yürüyen banttaki cismleri nasil saycaksiniz, yani cisimlerin aralarindaki mesefa filan aynı degil, farkli olabilir, ne gibi çözüm düşündünüz.
Benim aklima en basitinden ilk gelen, banti 90 derece kesecek sekilde bir lazer ve ldr, ldr her 0 oldugunda sayaci artir, su sayiya gelince pwm =0 ;)
Zamanlayıcı devresine gerek yok bir adet 12v dc rediktörlü motor - bir adet programlanabilir bir sayıc devresi ile yapacaksınız bu devre de 3 adet buton olacak , 1ci button menü olacak 2ci buton artır olacak 3 cü buton azalt olacak sayıcının kaçta durmasını ayarlayacaksın diyelimki 48 e ayarladın ayarladığınrakam ne ise o rakamda çıkış verecek,
sen 48e ayarlayıp set edince bant çalışmaya başlayacak bu banta 1 adet optik okuyucu koyacaksın bu okuyucunun önünden bir şey geçtiğinde sayıcıyı tetikleyecek bu 48e ulaştığında sayıcı çıkış verip bantı durduracak,