Hazırladığınız pil paketindeki pillerin sağlığı iyi durumda değil büyük ihtimalle, içinden birkaçı bile ölüme yakın olsa sorun oluşturur. Motora güç verdikten sonra, voltaj çökerken seri hücreleri tek tek ölçmeyi deneyin, hangisinde ani bir kayıp var bulmaya çalışın. Tabi sonrasında paralelleri de ayırmanız gerekecek tam tespit için. Çoklu seri/paralel pil paketleri oluştururken pilleri tek tek stres altında ölçüp verimleri birbirine en yakın olanları kullanmak gerekir. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dc motorda kapasitör kullanımı (4. sayfa)
-
-
Hocam hızlanma için çözüm gerek. her ne kadar pillere kabahat bulunsa da, elinizdekiler bunlar ve ulaşabileceğiniz ekonomik diğer piller de beneri olabilir. Hatta sıfır da olsa bu duruma düşebilir. Pilin bu halde de kullanımının sağlanması lazım.
Hassas olmaz belki ama zener diyot ile, gerlim düştüğünde bataryadan direk güç alan bir mini devre bir iki elemanla eklenebilir. Siz kendi devrenizi kurduysanız mikroişlemci vb, zaten bu zorlanma anlarında bir transistör tetikleyebilirsiniz kolaylıkla??? Transistör direk bataryadan motora güç alır.
-
benzer sorunu bende şarjlı süpürgemde yaşıyorum şöyle ki ; pller tam doluyken herhangibir sorun yok anahtarı açar açmaz sorunsuz çalışıyor ama pil şarjı biraz düşünce süpürgeyi çalıştırmak istediğimde bms gücü kesiyor anahtarı hızlıca aç kapa yapıyorum o zaman çalışıyor , bu duruma çözüm olarak bir forumda 2 adet 680uf 25v veya 470uf 25v bms çıkışına paralel olarak bağlanınca sorun ortadan kalktı denmişti en azından sende bunu deneyebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 28 Mayıs 2021; 0:39:12 > -
4700 mf - 25V kondansatörü paralel olarak önce BMS çıkışlarına bağlayıp denemiş ve sonucunu yazmıştım, biraz önce söylendiği gibi batarya çıkışların paralel olarak bağlayıp çalıştırdım ama maalesef sonuç aynı bir gelişme olmadı, teklemeye devam . Soft start olayını bir deneyeceğim.
-
Motora giden kablolarınız inceyse benzer durum yaşarsınız, 1-1.5mm kablo kullanın. Yine de laptop (pwrbank) pilleri maalesef motor uygulamalrı için uygun değildir hatırlatayım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X