Şimdi Ara

DC VOLTAJI NASIL YÜKSELTİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    12 volt dc bir güç kaynagından gelen akımı nasıl 200volt dc akıma dönüştürebilirim dc olarak yükselcek ac olarak diil
    yardım eden arkadaşlardan ALLAH razı olsun

• yükseltemezsiniz.
    Ancak AC olarak yükseltir ve doğrultursunuz...
  • dc dc converter yaparak
    siwicmod devresi
  • Önce o DC voltajı AC voltaja çevirmeniz lazım,ardından transformatör ile voltajı yükseltip tekrar diyotlar ve kondansatör yardımı ile DC voltaja çevirebilirsiniz.

Ama bu devrede en sıkıntılı olan bölge DC voltajı AC voltaja dönüştürmek ve de voltaj oranlarına uygun bir trafo bulmak,gerçi 12V - 200V pek zor değil trafo olarak.
  • diabloxt kardeş senin söylediğini bende düşünmüştüm ama emin olamadım bu nedenle bi sizlere sorayım die düşündüm
    şimdi benim yapmak istediğim 12 vol dc bir kaynaktan gelen enrjiyi önce ac ye çeviremek sonra 200volt dc çevirmek aslında benden istenen tam olarak şu
    200 volt dc 50-60 ampere sabitlenecek sorum şu bunu hangi malzemelerle yapabilirim birde bu amperi nasıl ayarlıyacam tam olarak bunu anlayamadım zaman ayırdığınız için teşekürederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaaim

diabloxt kardeş senin söylediğini bende düşünmüştüm ama emin olamadım bu nedenle bi sizlere sorayım die düşündüm
    şimdi benim yapmak istediğim 12 vol dc bir kaynaktan gelen enrjiyi önce ac ye çeviremek sonra 200volt dc çevirmek aslında benden istenen tam olarak şu
    200 volt dc 50-60 ampere sabitlenecek sorum şu bunu hangi malzemelerle yapabilirim birde bu amperi nasıl ayarlıyacam tam olarak bunu anlayamadım zaman ayırdığınız için teşekürederim

12V DC ile yapılacak olan bi 200V DC 50A devresi yapmak bence son kullanıcı için imkansız.Neden derseniz 200V 50A zaten 10KW güç demek.O da 12V hattında 833Amper yapar,kaldı ki bu tip devrelerde bir miktar verim kaybı olur,sizin 12V hattından 1KA çekmeniz gerekir.Sorması ayıp neyde kullanacaksınız böyle bir devreyi?

Veya ben mi yanlış anladım?

• kardeş yapacağım bu uygulama sudan hidrojen ayrıştırmasında kullanılacakmış yani elektroliz denilen yöntem şimdi nekadar hızlı ayrıştırılırsa okadar iyi olacak bunu istanbulda birisi yapmış ama adam vefat etmiş yaptığı devre elimizde ama hiç bir şey anlaşılmıyor bu devreden bir kopyasını yapılmaması için rahmetli baya karmaşık hale getirmiş üzerindeki malzemelerin adı soyadı yok sanırım asit le silinmiş aynı zamanda malzemeler bi maadde ile kapşlanmış kırmadan sökmek imkansız. şimdi ğer bunu yapabilecek bir arkadaş varsa benimle irtibata geçsin yada bana bunu nasıl yapacağıma daair bilgi versin
    ben elektronik konusunda yeterli bilgiye sahip diilim piyasada satılan 12 voltu 220 yükselten cihazlar var bunlardan çıkış alıp sonra tekrar dc ye çeviren bir adaptör kullanmayı düşünüyorum bir trafo sardırabilirim bunun için gerekli malzemeler ve ekipmanlara var haatta bir adaptör yapabilecek tanıdıklarım var ya ben uygulamaya geçmeden önce başka bir fikir veya bir yöntem varmı aranızda bunu ücret karşılığı yapacak kimse varsa benimle irtibata geçsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım tamam da istediğin şey elle öyle kolayca yapılabilecek şey değil.
    220V AC'yi DC yapıp kullansanız daha iyi olmaz mı?

12V DC voltajda 10KW güç çok fazla,bunun beslemesini bırak kablolaması bile büyük sıkıntı.
    Zor diyorum ama bi yardımcı olan çıkar umarım.
  • seni bıktırdım anlaşılan ama haklısın ben olsam bende bıkardım
    genede allah razı olsun yardımcı olmak istediğin için kablolama sorunumuz yok gerekli malzeme fazlasıyla mevcut üstelik bu uygulama için yapılan kablolar saf bakır ullanıldı yani piyasadaki kabloların içine hurda malzemelerde karıştırılıyor bu neden le seninde bildiğin gibi direnç fazla oluyor biz bu sistemi taşınabilir halde kullanmak istioz bunedenle 220 kulanmak gibi bi şansımız yok neyse bi kaç denemeden sonra sanada bildiririrm sonucu bakalım bir akü veya benzeri araçtan bunu yapabilecekmiyiz olursa sistemi burda yayınlarız
  • Estağfurullah hocam ne demek yardımcı olmak isterim bilgim dahilinde,daha bilgili birçok kişi var onlar yok ortalıkta umarım daha net cevaplar gelir.

12V aküyle felan yapacaksanız bu işi,sağlıklı bir sistem olması için en az bi 10-15 tane de akünüz olması lazım.
    Bunların da taşınması tekrar şarj edilmesi v.s komple sıkıntı.

Oldukça maaliyetli bir işe benziyor,benden bu kadar hocam.Kolay gelsin inşallah iyi bir çözüm yolu bulunur.
  • hocam sağolasın az önce arakadaşlardan bi bilgi geldi 20bin volt dc akım üretecek bi kaynak bulmuşlar bundan 200volt 50 amper güç elde etmenin yolunu ara diyolar dur bakalım daha neler neler olacak bide bunu deneyelim bunun için bir trafo falan sardırmayı düşünüom bakalım yarın trafo yapan arkadaşlarla görüşecem ne diye cekler yardımların için sana ve diğer arkadaşlara tekrar teşekkür ederim .
  • http://www.ekatrafo.com/izolasyon.htm
    kayıpları ile beraber yaklaşık 15kW ( bana göre net 14 küsur kW lık !!! ) bir trafolu devre ne kadar seyyar olabilir ki ?
    Bence bu sevdadan vazgeçmelisiniz. Çok akılcı bir çözüm olmamalı... bir 15kW jeneratör ile , 220VAC girişli trafo çok daha pratik bence.
    Saygılar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: untayk

http://www.ekatrafo.com/izolasyon.htm
    kayıpları ile beraber yaklaşık 15kW ( bana göre net 14 küsur kW lık !!! ) bir trafolu devre ne kadar seyyar olabilir ki ?
    Bence bu sevdadan vazgeçmelisiniz. Çok akılcı bir çözüm olmamalı... bir 15kW jeneratör ile , 220VAC girişli trafo çok daha pratik bence.
    Saygılar.

120kg trafo ağırlığı

• konuyu okudum. elektrolizle hidrojen üretip bunu da içten yanmalı motorda yakmayı düşünüyorsunuz sanırım. küçük bir sitem tasarlayıp arabaya monte etmeye çalışacaksınız anladığım kadarıyla. ama benim bildiğim elektrolizde voltaj önemli değildir. sistemden geçen akım önemlidir. ne kadar fazla akım geçerse ona eşdeğer miktarda oksijen ve hidrojen açığa çıkar. bunun için eleltroliz işlemini düşük voltaj 2v civarı ve yüksek akımla yaparlar. akım değerinini hidrojenin debisine göre ayarlarlar. ben bir kere elektirik kaynak makinası ile denemiş ve yapmıştım. 400A kadar çıkıyor o makinalar. amperi artırdıkça çıkan gaz mikterıda artıyor. ama dediğim gibi hidrojen yanıcı ve tehlikeli bir gaz. kontrolü sağlamak için düşük voltajı tercih ediyorlar.

kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.