Şimdi Ara

DCI motor anormal ses artışı. Renaultcular içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • araç 105 bin km'de 2005 model ve ilk sahibinde. Geçen sene götürdüğü usta sente atlamış demiş açıp bakmışlar triger kayışı normalmiş adam anlamamış. Geçen bi ustaya daha göstermiş o adam da egzantrik arızası var daha önce motor kapağı taşlandı mı demiş(taşlanmadı), internete baktım dci motorda egzantrik arızası hiç bulamadım bu yüzden o adama da emanet etmedik aracı.
    birçok dci motorda belli bir zaman sonra seste artış şikayeti forumlarda felan mevcut. ama kimse düzgün bir şekilde çözememiş ya da ben bulamadım. Motor temizleyici katkı ile çözen felan var en son onu deneyeceğiz sanırım.Onun da riskleri var sanırım...
    Motorda çekiş ve yakıt tüketimi normal. Yardımcı olanlara teşekkür ediyorum şimdiden.

• https://www.youtube.com/watch?v=c-kvedKGxEM

• Şu anda üretilen Megane dizellerde bir süre sonra turbodan üfleme sesi gelmeye başlıyor. Kiraladığım araçların çoğunda başıma geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi modeller bunlar? Benim bahsettiğim araç megane 2.
  • Şuana kadar hiç bir renaultta böyle bir ses artışına rastlamadım.Sadece sizin aracınızda meydana gelen bir olayı genellemeyin lütfen . Büyük olasılıkla sorun sizden kaynaklı tavsiyem bir ustaya gösterin .

• Aracın 105 bin km olduğuna emin misiniz?
  • yamtar36 kullanıcısına yanıt
    Yeni kasa Megane Sedan 1.5 dci:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i20 2023 model fren hava sesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ofabiya kullanıcısına yanıt
    Evet araç babamın geçen sene başladı ses böyle kullanıyor.
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Ustalar anlayamadığı için buraya bu konuyu açtım.
    bu ses mi bilmiyorum ama internette kısa bi arama yaparsanız sesi değişen birçok dci clio, megane var genelleme yapmak yanlış evet haklısınız,yeni (megane 3'ten itibaren) araçlarda pek rastlamadım ses artışına belki de 2004-2005'lerde ortaya çıkmış bir problemdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamtar36 -- 17 Temmuz 2018; 21:54:36 >
  • Araç gayet güzel çalışıyor bence dizelin o klasik subap sesinin bir tık fazlası var .

Yağ filtresi orjinal ise subaplara bakın

Bunlar 8 valf motor daha bir gürültülü malesef kaldiki renonun benzinli atmosferik araçları bile dizel gibi çalışır

• Çarpma, vurma sesi yok gibi. Triger daha önce değişmedi ise onun sesi olabilir. Enjektör kaynaklı bir ses olabilir. Arıza tespit cihazına bağlattınız mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Misterr

Şu anda üretilen Megane dizellerde bir süre sonra turbodan üfleme sesi gelmeye başlıyor. Kiraladığım araçların çoğunda başıma geldi.
    Ben hiç öyle bir sese denk gelmedim.Buyuk olasılıkla sizin kiraladiginiz araçlarda sorun var

• quote:

Orijinalden alıntı: yamtar36

Hangi modeller bunlar? Benim bahsettiğim araç megane 2.
    ses işi videodan belli olmaz. zaten belirgin bir ses de yok. sanırım motor sesinin genel olarak arttığından bahsediyorsun. hem dizellerde hem benzinlilerde pek çok faktör motor sesini değişirir, bunu nokta atışı bulmak zor olur. basitten zora araştırın. mesela geçenlerde bir arkadaş dizel peugeot 208 aracının sesinin değiştiğini söyledi, araç bakımdan geçmiş açtık baktık sorun hava filtresi kapağının tam olarak oturtulamamasından kaynaklı çıktı. yerine oturttuk düzeldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: azizerkan07

Çarpma, vurma sesi yok gibi. Triger daha önce değişmedi ise onun sesi olabilir. Enjektör kaynaklı bir ses olabilir. Arıza tespit cihazına bağlattınız mı?
    60binde değişti triger 120'de tekrar değişim var galiba kitapçığa bakmam lazım. Egzantrik arızası var diyen ustada vardı tespit cihazı da bi araştırayım dedim pek güvenemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: diatta1903

ses işi videodan belli olmaz. zaten belirgin bir ses de yok. sanırım motor sesinin genel olarak arttığından bahsediyorsun. hem dizellerde hem benzinlilerde pek çok faktör motor sesini değişirir, bunu nokta atışı bulmak zor olur. basitten zora araştırın. mesela geçenlerde bir arkadaş dizel peugeot 208 aracının sesinin değiştiğini söyledi, araç bakımdan geçmiş açtık baktık sorun hava filtresi kapağının tam olarak oturtulamamasından kaynaklı çıktı. yerine oturttuk düzeldi.

Alıntıları Göster
    haklısınız sanayide egzostan diyen usta bile vardı. Bi de kendim araştırma yapayım dedim. Hangi ustaya çeksek farklı bir nedenden bahsediyor. En son servise gideceğiz sanırım.

• Üst kapağın açılıp eksantrik miline bakılması lazım. Dişlerde aşınmadan dolayı supap sesi geliyor.
  • Mobil1 Super 3000 5w40 yag koyun.

Seste azalma hissedesiniz.

• Eski dci motorlar traktör gibi çalışıyor zaten.
  • bakımları yapılı mı ? bakım zamanı gelince genelde dizelde ses artışı fazla olur.
  • Videoda gayet güzel dizel motor sesi var...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.