Şimdi Ara

DCT şanzıman ile DSG aynı mı?Aynı sorunlar görülür mü? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
51.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Renaultta da EDC var oldukçada yaygın kullanılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 aydır dct kullanıyorum ve çok memnunum.herhangi bir sorun çıkarmadı bilakis çok sarsıntısız.7 yıl garantisi var.

• Demekki sağlam çift kavrama yapılabilir Fiat lar taş gibi şanzıman üretiyor ama teneke denerek küçümseniyor, Tok kapı olsun ama şanzımanı teneke olsun zihniyeti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tucsonu sirf DCT şanzıman için bile alabilirsiniz.
    Sık araba değiştiren biri olarak söylüyorum.

Harika bir şanzıman ve çok hızlı çalışan start stop sistemi var. Şanzıman sıcaklık göstergesi de var, hiç ısınmadı.

Adblue ile de sanırım wv grubun baş ağrısı olan DPF sorununu halledilmiş, çünkü hep şehir içi kullandığım halde 6 ay da daha dpf ışığı yanmadı.

• 3-4 senedir DCT kullanıyorum, çok şükür bir sorun yaşamadık. Yaşayanı da pek duymadım.
    Bence şu park etme ritüeline dikkat edilse DSG'de de bu kadar sorun çıkmaz. Arabayı yükte bırakıp şanzımanı zorluyolar, sonra da zaten kendinden sorunlu falan deyip yaygara yapıyolar.
    Daha yakın zamanda otomatik skoda kullanan biriyle konuştuk, mevzudan haberi yok. Arabayı da sıfır almış. Bayiler bozulsun da servise gelsin diye anlatmıyo herhalde.
  • ben DSG'de falan da bu kadar ciddi sorunlar olduğunu düşünmüyorum. En azından yenilerinde yoktur. Kullanımla alakalı bişey.

Bu çift kavramalı şanzımanlar hassas maalesef kullanış aşamasında dikkatli olmazsak bozulma riskleri yüksek. Özellikle de dur kalk trafikleri epey tehlikeli, şanzıman yakıt tüketimine odaklı olduğu için hızlı vites değiştiriyor.

DSG'nin bu kadar öne çıkmasının sebebi hem en çok satan çift kavramalardan biri olması hem de hızlı çalışmasından yana diye düşünüyorum.
  • DCT şanzımanlarda kavrama değişimi kaç km. De yapılması gerekiyor?
    Garantiye giriyor mu??

• Almadan önce soracagin şeyi aldıktan sonra sorman

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.