Öncelikle foruma yeni üye oldum arkadaşlar bi hatam olursa affola.Bilgsayarımda ekran kartı yok tahmini ram dan çalıyor bu durum pek hoşuma gitmiyor ekran kartı arıyorum ddr2 anakartım var ddr3 ekran kartı olur mu olursa alırken nelere dikkat etmem lazım 100 tl geçmiycek şekilde önerilerinizi bekliyorum
güncel ve takipte
Anakartın modeli neydi ? DDr 3 olur tabi fakat modelinide yazarsan yardımcı olabilirz
İşlemci : Intel(R) Pentium(R) D CPU 2.66GHz 2.67 GHz Yüklü bellek: 1.00 Gb Sistem Türü 32 Bit İşletim Sistemi bunlardan birimi Anakartta Asus olması lazım nerden bakabilirim modeline
aida 64 programını kurun.Oradan makinanın tüm bileşenlerini görebilirsiniz. Ancak işlemcin maalesef çok zayıf. Ram miktarında az.güncel oyunlarda çok zorlanırsın.
anakartın modeli güç kaynağı nedir
Anakart Adı Asus P5RD2-VM (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)
Vip3r ilk başta teşekkür ederim kardeş , 1 gb 128 bit mi iyi 512 256 bit mi iyi bunu araştırıyorum hala bunu tam otutturduktan sonra bi seçim yapıcam
Dostum güç kaynağını öğrenmemiz gerekir öncelikle. Bunu da bir programla öğrenemezsin. Kasanın kapağını açıp görmeyi dene . Şimdi şöyle bir şey var. Senin sisteminin bileşenleri iyi değil. Hatta vasat diyebiliriz. Bu sistemle günümüz oyunlarını oynamayı beklememelisin. Ekran kartı olarak ise tabii ki bit ne kadar fazlaysa iyidir fakat darboğaz dediğimiz bir mevzu daha var. Darboğaz özet olarak işlemci-ekran kartı çakışmasıdır. Sen misal o pcye 6850-6950 vbvb üst seviye ekran kartları takmaya çalışırsan darboğaz sorunu yaşarsın. Ekran kartını çalıştıırsın iyi hoş ekrana görüntü gelir ama ekran kartından performans alamazsın. İşlemcin darboğaz yapmış olur. Bu yüzden sana önerebileceğim en iyi ekran kartlarından birisir 4650. Bu senin sistemin için önerilebilecek en iyi kart. Belki bundan bile tam performans alamazsın. Başka sorun varsa? Elimden geldiği kadar cevaplayabilirim.