Arkadaşlar bu ddrlar çok bi arttı son zamanlarda fiyat olarak %20 neredeyse... DDR2lerin eli kulağında ha çıktı ha çıkacak hala fiyat arttırıyorlar Nedenini bilen arkadaş var mı?
Söylentilere göre hem intel hem amd ddr kullanımını daha çoook uzun süre dvm ettirecek, bu nedenle onların fiyatları da bayaa düşecek, bu artırımın nedeni ilerideki olası düşüşler herhalde, ddr2'ler yaygınlaşıp ddr'nin üretimi durduğunda muhtemelen yine bi yükseliş olacaktır
saat frekansları farklı ramlari birarada kullanmak iyi midir kötü müdür?mesela 512mb 400 mhz ile 256 mb 266 mhz ı birarada kullanmak
İYİMİDİR KÖTÜMÜDÜR DERKEN FREKANSLARI FARKLI OLDUĞU İÇİN RAMLER SAAT FREKANS EN KÜÇÜK OLAN RAMİN FREKANSINDA ÇALIŞACAĞI İÇİN HER İKİSİNİ KULLANIRSAN TOPLAM 768 MB RAM 266MHZ OLARAK ÇALIŞIR
Yani bir uyumsuzluk olur mu demek istediğim?o kadar önemli deil frekans 266 olsun varsın.Gün gelir paramız olur bi tane daha 512 alırız.
HAYIR OLMAZ... AÇIKÇASI DENEMEDİM ANCAK SD RAMLER ÖYLE ÇALIŞIYORDU. AYNI MANTIKLA DÜŞÜNÜRSEK BİR PROBLEM ÇIKACAĞINI SANMIYORUM
hmm saol bence de sorun olmaması lazım ama belli olmuyo ki belki farklı bir teknolojisi vardır ddr ların diye bi sorayım dedim.Ben ilk ram alırken sdramların saat frekanslarına bile bakmamıştım Muhmtemelen onlarda farklıdır gençlik zamanlarımız işte
aynı mantıkla düşünme.sistem fsb sini kaça ayarlarsan o mhz de çalışır ramlerin.eger ki cpu fsb/ram fsb oranın 1 ise.yani senkron çalıştırırsan.sorun çıkarsa timinglerden çıkabilir.yüksek timingli olan raming timinglerinde çalıştırırsan sorun yaşamazsın.
ben 512mb400mhz twinmos + 256mb333mhz oem ddr rami dual olarak kullanıyorum,yani bi sorun olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme