Şimdi Ara

DDR ram sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    512 mb 333 mhz hızlı ram im vardı(çift yüzlü)
    bunu 1 gb a cıkartmak için bir 512 mb ram daha aldım, bilgisayarcıdan 333mhz hızlı istedim ama, çalışır diyerek 400 mhz lık bir ram verdi.

ama ne yaparsam yapayım, (anakarttaki şemaya göre yerleştirdim ram leri) bilgisayar bir türlü açılmıyor yeni ram i takınca,
    400 mhz lık yeni ram i tek basına takınca da çalışmıyor aynı şekilde.. 3 adet bos slot var, zaten 1.slot dısındakilere takınca çalışmıyor(bip sesi cıkartıyor, uzun ve sürekli) ama 1 e takınca da boot etmiyor makina.
    sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

• 400mhz ramin markası nedir? ayrıca anakartın marka ve modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırım
  • 333 mhz lık ram in markası twinmos. ve çift yüzlü
    400 mhz lık ram in üzerinde marka yazmıyor :S
    anakartımın da kitapçığında P4PE-X yazıyor. (ASUS)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkordek -- 30 Ocak 2007; 19:13:44 >
  • evet tamda tahmin ettiğim gibi dandik ram hatası dostum sanırım kazıklanmışsın o rami aldığın yere götür ve markalı bir ram al
  • hocam, aradım aldığım yeri, kasayla beraber geir falan dedi, onla da uğraşmak istemiyorum... neyse yarın bir götüreyim ram i tek başına, baska makinada bir denesin, bakalım calisacak mı orada.. zaten garantiliydi, yani adam fişin arkasını imzalamıştı..

saolasın tekrardan
  • hocam çoğu durumda farklı ram ler birlikte sorun çıkarmadan çalışır.
    bu arada bıos tan gelen dıt sesleri hayırlı değildir. lütfen marka tercih edelim her zaman
  • hocam, o biplerin anlamı, ddram takılı değil veya tanınmadı demekmiş(anakart kitapcığında yazıyor) ram i 1.slot a değil de 2 veya 3 e takınca(1.slot boş kalınca ynai) oluyor bu. normal yani .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DDr3 667 mhz 4 gb ram sorunu
    12 yıl önce açıldı
    4 slot ram sorunu?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.