Şimdi Ara

DDR3 1333 ile DDR3 1600 arasındaki fark?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
12.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu 2 ram arasında hız farkı ne kadar 4 gb takıcam sisteme diyorumki 1600 alıyım.1333 taksam arasındaki performans farkı nekadar olur?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• mhz den ziyade timing olayına el at bence bu ıkı mhz arasından ziyade gecıkme sureleri performansı daha fazla etkıler
  • oyunda fps etkisi nekadar olur
  • bildiğim kadarıyla anakartın desteklemiyorsa 1333 taksan da 1066 gibi kullanıyor.
  • ANAKARTIMIN 1800 e kadar desteği var m4a88tdm evo usb3 anakartımın modeli işlemci phenom 2 555 (4 çekirdek oldu:)) 1600 ü de d.o.c.p ye getiriosun 1600 ü görüo bnm öğrenmek istediğim şey 1600 mhz ram oyuna bi katkısı olurmu 1333 karşısında yoksa 10 dolar fazla vermek istemiorum
  • Oyunlarda fps artışı göremessin.İstersen 800 mhz kullan gene aynı olur
  • Aşağıda DDR3 1333 ten 2133 mhz e kadar yapılmış testler var. Arada fark yok.

http://www.guru3d.com/article/gskill-ddr3-pc316000-triple-channel-memory-review/12
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FX 8320 1600-1866 mhz ram farkı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arada çok bi fark olmaz ram alırken öncelikli kriteriniz zamanlama olsun
  • 1333MHz Al Yeterlidir Fazlası Gereksiz
  • çok teşekkür ederim bilginiz için ;)
  • yaa bende birşey sormak isterim bu zamanlama dediğiniz

9-9-9-24
    7-7-7-21
    falan olan şeyler mi? Bende karar veremiyorum da bi bilgisayar toplaycağım araştırmadığım el sokmadığım iş kalmadı :D
  • Evet zamanlama denilen şey orada yazan değerler.

Kısaca fikir edinmek için;http://www.hell-world.org/ownz/ras-ve-cas-latency-nedir/
  • aslında benim derdim şu; ben 1600mhz 2*2 ram alacaktım hyperX ama sonra sandy bridgeler 1.5 volt uyumluymuş onu hallettik bu sefer ana kartları p67 serisi seçtiğim bu anakart;
    Doğal hız ile 4 adet Çift kanal 1333MHz DDR3 (Maks: 32GB)
    Hızaşırma ile 4 adet Çift kanal 2133MHz DDR3 (Maks: 32GB)
    tabi bende doğal da 1600 mhz kullanmak istiyordum ama anakartım uyumlu değil galiba ondan dolayı 1333 mhz alıcam anlaşılıyor ki Cas 7, 7-7-7-21 olan ram Cas 9-9-9-24 göre daha hızlıı yani almam gereken bu mu diye araştırıyorum
  • Anakartı M modelinimi seçtiniz ? Çünkü 1600 diye biliyorum ben p8p67 ler
  • Alacağınız tüm anakartlarda ram desteği benzer olacaktır. Anakartın oc ile 2133 mhz desteklemesi normaldir. Bu 1600 mhz hızındaki ramin çarpan yükselterek v.b. yolla 1600 mhz de çalışacağını gösterir. Tüm 1600-1800 v.s. ram ler bu şekilde çalışır zaten.

Ekleme: Şimdi kontrol ettim İNTEL sandy bridgeler ddr3 1333 destekliyor. Bunun üzerini ancak oc ile çalıştırabilirsiniz anakartınızda. Bu bir sorun değildir. Alacağınız herhangi bir anakartta mesela i5 2500 işlemci ile 2133 mhz ram alırsanız 1333 mhz de çalışır. 2133 mhz için sizin (Sanırım intel de xmp profili var, onu açınca normal hızında çalışıyor) biostan ayar yapmanız gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 26 Ocak 2011; 17:05:01 >
  • yani şimdi

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3408

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3409

hangisini öneriyorsunuz kısacası çok karışık içinden en iyi böyle çıkılır

• Fiyat farkı çok az arada. O nedenle cl7 olanı alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

Fiyat farkı çok az arada. O nedenle cl7 olanı alın.

CL 9 daha iyi demek değilmidir ? Cl 9 olunca daha performanslı olmuyormu ? niye böyle bir öneride bulundun başka birşeyi mi var bu ram'in?
  • Cl değerleri yüksek olursa belleğin dönderdiği zamanlamalarda artar ve performansıda ona göre düşüş olur
    CL değerleri düşük olursa cl7 gibi belleğin dönderdiği zamanlamalarda düşer ve performansıda artar
    Yanı kısacası Mhz+Zamanlama değeri performansı etkiler

CL: CAS Latency:
    işlemci ramden bir veri istemek için komut gönderdiğinde, ramın işlemciye cevap vermesi arasında geçen süre

tRCD: RAS to CAS Delay:
    Verilerin bir matrix içerisinde depolandığı satırlar(RAS) ve sütunlar(CAS) arasındaki erişim için geçen süre

tRP: RAS Precharge:
    Bir satırdan (RAS) diğer satıra (RAS) geçmek için gereken süre

tRAS: Active to Precharge Delay:
    Bir satırın(RAS) aktif olmasıyla deaktif olması arasında geçen süre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrMaster -- 26 Ocak 2011; 18:09:00 >
  • cl7 daha iyidir. Bunlar şöyle kabaca bir tarif ile anlatırsam;

cl7: verilen komutu 7 sn de cevaplandırıyor
    cl9: verilen komutu 9 sn de cevaplandırıyor gibi düşünülebilir.

Elbette 7sn 9 sn değil o rakamlar ben sadece anlamanız için basit bir örnek verdim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.