Şimdi Ara

DDR3 şu anda gerçekten gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar sorum başlıkta görüldüğü gibi. Önümüzdeki ay sistemimin son parçaları olan RAM, Anakart ve İşlemci'sini alacağım. Çıkarttığım fiyat listelerine göre şu anda 2 gb'lık bir ddr3 sistem ve 4 gb'lık bir ddr2 sistem aynı fiyata denk geliyor aşağı yukarı. İşlemcim Amd Phenom ii x3 720 olacağından ya ddr3 tercih edeceğim ya da ddr2. (Hibrid bir anakart henüz ülkemizde yok bildiğim kadarıyla am3 soket için) Sizce ileriye dönük 790fx çipsetli bir anakartla ddr3 bir sistem mi toplamalıyım yoksa ileriye dönük olmasa da şu an performans olarak daha iyi olacak olan 4 gb'lık ddr2 sistemi mi tercih etmeliyim? Yorumlarınız sistemimi belirleyecek o nedenle bilgisi olan herkesin yorum yapmasını önemle rica ediyorum. Saygılar.

Edit: Bir de şimdi donanımhaber'deki bir haberi okudum. AMD açıklama yapmış ddr3 belleklerle phenom ii'ler arasında sorun var diye. Sanırım ddr2 alacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorkemG -- 14 Nisan 2009; 19:15:22 >

• DDR3 için x58 ya da x38-48 yongalı sistemlerde ancak performans alırsınız bence boşa yatırım...

Kuracağınız Amd platformu için ddr2 öneririm.
  • hazır konu varken buraya yazayım bu hazır sistemlere bakıyorum genelde ddr3'ler 3x1 3gb ya da 3x2 6gb diye satılıyor böyle bi zorunlulukmu var ddr3lerde 4gb takamazmıyım bu sitemlere performanslamı ilgili bir olay bu
  • o şekilde satım amacı triple kullanım ddr3 lerde yani üçlü kullanmak.aynı ddr2 lerde dual kullanım oldugu gibi.performans artışı tabiki daha fazla üçlü kullanımda.
  • corei7 kullanmayacaksan çok gereksiz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragonhell

hazır konu varken buraya yazayım bu hazır sistemlere bakıyorum genelde ddr3'ler 3x1 3gb ya da 3x2 6gb diye satılıyor böyle bi zorunlulukmu var ddr3lerde 4gb takamazmıyım bu sitemlere performanslamı ilgili bir olay bu

DDR 2 çünkü dual çalışarak performans veriyor. DDR 3 çünkü triple çalışarak performans veriyor Hustla'nın da dediği gibi. O yüzden de genelde 3x1 gb şeklinde satılıyorlar.
    DDR3 bence de o sistem için şu an gereksiz, fiyatları hala oldukça pahalı DDR2'lere göre.
  • Ben de DDR2 öneriyorum 8 GB DDR2'im var ve şimdiye dek hiç bir eksiğini görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkishpower$ -- 14 Nisan 2009; 21:08:46 >
  • kesinlikle gerekli değil..testlere bakarsan hiç fark olmadığını görürsün..boşuna + yüklü maliyet..
  • yanılmıyorsam ıntel i7 cpu trıble ram kullanabılme ozellıgı var.
    ekonomık i5 te ıse trıble ram kullanımı olmuyor.i5 alan adam dual ddr3 kullanabılır
  • DDR2 1066 neyimize yetmiyoki?
    4Gb ram (CL5) var eksik yok. Hiç bi şekilde daha fazlasına ihtiyaç duymuyorum ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: ensaronline

DDR2 1066 neyimize yetmiyoki?
    4Gb ram (CL5) var eksik yok. Hiç bi şekilde daha fazlasına ihtiyaç duymuyorum ;)

2x2 1066 mhz ram alayina gider cl5
  • gorkemg bende senin gibi işlemci anakart arasında gidip geliyorum. diğer sistem bileşenlerini tamamladım. ama anakart ve işlemci konusunda kararsızım. ddr2 mi yoksa 3 mü ?açıkcası benim için anakartın crossfire destekli olması önemli. bu yönde bi anakart önerebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78powere -- 17 Nisan 2009; 16:32:09 >
  • yani buradan şunu çıkarmak mümkün mü?

x38 ya da x48 gibi crossfire desteği ile öne çıkan anakartlar ile i7 destekli anakartlar dışında kullanılacak anakartlarda ddr2 sayılan anakartlarda ise ddr3 kullanılması daha makuldür diyebilir miyiz?

ama yine de forumda sistem tavsiyeleri kısmında i7 sistemler dışındaki sistemlerde hiç ddr3 tavsiye edilmiyor. bunun sebebi fiyatları mı yoksa verdikleri performansları arasında fark olmadığı için mi? (ki burda ddr2 1066 ile ddr3 1600 ya da 1333 den bahsediyorum.)
  • Anakart fiyatına ram satarlarsa daha uzunca bir süre tavsiye edilmez.
    DDR3 ekran kartı piyasasında da fazla gösterememişti kendisini.
  • ddr2 iyidir yeterlidir bende 3 gb ddr2 var yetiyor ayrı bişey yapmıcaksan gerek yok
  • iyi bir anakart ile ddr3'de elbette ddr2den çok daha iyi bir performans alırsınız.
    sanki ddr2 ile ddr3 arasında hiç fark yokmuş gibi konuşulmuş konuda.

i7 veya am3 bir sistemde gayet de performanslı oluyor ddr2'ye göre ddr3'ler.
    gerekli olup gereksiz olduğu göreceli bir kavram.
    performans isteyen, ileriye dönük almak isteyen ddr3 alabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.