arkadaşlar bu kadar zor bir oyun görmedim şimdiye kadar.Level 3'teyim.Hala tam anlayamadığım şeyler var.yardımcı olursanız çok sevinirim. 1-Haritalarda soru işretli yerler gitmemiz gereken yerlerimi gösteriyor? 2-Oyunda sadce zombileri öldürerek mi levelimiz artar. 3-Canımız düştümü artırmak için yapabileceğimiz bişey var mı? 4-Bide takıldığım bi yer var arkadaşlar.Binadan dışarı çıktığmda video giriyor ve bi kzın babasının kafasına jiple gelen 3 kişiden biri vuruyor ve öldürüyor.sonra oyun devreye giriyor ve adamlar kızın peşinde galiba ama beni gördülermi sürekli peşime düşüyorlar ve jipteki makineliyle beni hemen öldürüyorlar.Burayı geçmenin yolu nedir acaba?gerçekten çok zor bir oyun yapmışlar o nedenle tadı kaçmaya başladı..yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
dead rising dediğin kadar zor bi oyun değil aslında, yinede zorlanıyosan sana tavsiyem level arttıkça save&quit yapıp yeni oyuna tekrar başlaman.böylece eski oyunda level kaçta kaldıysan yeni oyunda o leveldan başlarsın. 1-oyunun ana senaryosu case denilen bölümlere ayrılmış.bunları saatine bakarak ve okla yön tayin ederek bulabilirsin.birini kaçırdığında oyuna devam etmen için bi anlam kalmıyor. 2-oyunda zombi öldürmekten çok sağlam fotoğraflar çekerek levelını daha rahat arttırabilirsin. karakterlerin kafalarındaki pp işaretlerine dikkat etmen lazım. ayrıca psikopatları öldürmende muhtemelen rahat level atlamanı kolaylaştıracaktır. mesela mağazalardaki oyuncakların heykellerin vs. üzerinde pp stickerlar var bunlarında fotolarını çekebilirsin. 3-sağda solda bulduğun her yiyecek maddesi sağlığını düzeltir. 4-o heriflerden kurtulmanın en kolay yolu shotgun. silahıysa oyunun başında zombilerin ilk saldırdığı yerde merdivenin altında bulabilirsin, fakat sadece zombilerin saldırdığı ilk sahnede. ayrıca katanada iş görür. oda alışveriş merkezinde fotoğrafçıyla ilk karşılaştığın yerde balkon gibi bi yerin üzerinde. genelde bi ağaca yada duvara tosladıkları zaman shotgunla önce makineliyle saldıranı indir. sonra katanayla gerisi kolay. ha bide fotolarını çekmeyi unutma
oyunu kolaylaştıran iki silah var uzi ve kkatana katana arkadaşında dediği gibi bizim sıgınagın oldugu plazada üst katta bir restoran var orada hem en fazl güç veren yiyeceklerden olan meyve suyu alabilirsin hem de meyve suyu yerinin sağından aşşağıya atlarsan düştüğün yerde katanayı bulursun.plazayaq her girdiğinde yeni bir katana olacak uziyseyine böyle sokak gibi bir yer var hani gym var içinde save yeride olan sonra yapı eşyaları ektrikli testere filan olan yer var işte sokak gibi yerde havuzun içinde yanlız uziden en fazla bi tane taşıyabiliyoruz benim sana tavsiyem yanına item limititin yarısı kadar meyve suyu kalanıda uzi ve katanalarla doldurup gezmen çok sıkışmadıkça zombilerle uğraşma gerekirse katananı kullan bosslar içinse uzi birebir
arkadaşlar dediğiniz gibi baştan başladım.level 3 olarak ve levelimi ilk başladığım yerde (ilk fotoğrafçının olduğu yer) 5'e çıkardım.arad bir telefon geliyor ve diyorki mesle filanca yerde bir kadın var diyıor.Ama ben hemen oraya gitmiyorum ve burada fotoğrafçıyla beraber resim çekerk önce levelimi artırmatya çaşlışyorum.yanlılmı yapıyorum yoksa önce levelimi artırıp ilerlemek daha mı mantıklı zorlamamak için??
quote:
Orjinalden alıntı: beyazfatih
arkadaşlar dediğiniz gibi baştan başladım.level 3 olarak ve levelimi ilk başladığım yerde (ilk fotoğrafçının olduğu yer) 5'e çıkardım.arad bir telefon geliyor ve diyorki mesle filanca yerde bir kadın var diyıor.Ama ben hemen oraya gitmiyorum ve burada fotoğrafçıyla beraber resim çekerk önce levelimi artırmatya çaşlışyorum.yanlılmı yapıyorum yoksa önce levelimi artırıp ilerlemek daha mı mantıklı zorlamamak için??
Bak şimdi; 1)Öncelikle fotoğraf çekmenin neredeyse hiç bir kıymeti olmadığını belirteyim. 2)Level yükseltmek ve dolaylı olarak enerji barını yükseltmek istiyorsan paso zombi öldürmen gerek. 3)Bahçede iyice gezersen bir otopark gibi bir yer olduğunu görürsün arkalarda.İşte oradan aşağı in arabayla ve oradaki 1000 lerce zombiyi ezerek öldür ama dikkat et bazılarının ellerinde tüp var patlıyo(araba bir yerden sonra zaten bozuluyorda, daha çabuk olur öyle) 4)İlk başlarda böyle böyle yaparak biraz level kazan.Eğer ölürsen(oyunu kaydet ve quit de) tekrar baştan aç aynı işlemi yap 2 veya 3 defa.Sonra bir bakmışsın levelin tavan yapmış. 5)Gelelim jipteki mahkumlara;Bahsettiğim otopark'ın girişindeki arabayı al ve bahçeye çık hızlıca git ve jipe yandan vur ve şöförü düşür koltuktanYandaki lavuk koltuğa geçicektir tekrar vur sonra git o arkadaki zenciyi öldür.Arkasına dönemez çünkü.Ve jipi alıp bir şekilde parçala ve ölmemeye çalış sonra kaydet oyunu.Eğer bunu yaparsan jip bir daha gelmez(evet doğru okudun,kaç kere öldürürsen öldür geri geliyorlar arabayı paçalamazsan) 6)Başka bir şey olursa yaz.Yardımcı olacak o kadar çok severi var ki bakma şimdi bu açılan kaçıncı ayrı konu olduğu için ilgi olmadı
quote:
Orjinalden alıntı: KURT85
quote:
Orjinalden alıntı: beyazfatih
Bak şimdi; 1)Öncelikle fotoğraf çekmenin neredeyse hiç bir kıymeti olmadığını belirteyim. 2)Level yükseltmek ve dolaylı olarak enerji barını yükseltmek istiyorsan paso zombi öldürmen gerek. 3)Bahçede iyice gezersen bir otopark gibi bir yer olduğunu görürsün arkalarda.İşte oradan aşağı in arabayla ve oradaki 1000 lerce zombiyi ezerek öldür ama dikkat et bazılarının ellerinde tüp var patlıyo(araba bir yerden sonra zaten bozuluyorda, daha çabuk olur öyle) 4)İlk başlarda böyle böyle yaparak biraz level kazan.Eğer ölürsen(oyunu kaydet ve quit de) tekrar baştan aç aynı işlemi yap 2 veya 3 defa.Sonra bir bakmışsın levelin tavan yapmış. 5)Gelelim jipteki mahkumlara;Bahsettiğim otopark'ın girişindeki arabayı al ve bahçeye çık hızlıca git ve jipe yandan vur ve şöförü düşür koltuktanYandaki lavuk koltuğa geçicektir tekrar vur sonra git o arkadaki zenciyi öldür.Arkasına dönemez çünkü.Ve jipi alıp bir şekilde parçala ve ölmemeye çalış sonra kaydet oyunu.Eğer bunu yaparsan jip bir daha gelmez(evet doğru okudun,kaç kere öldürürsen öldür geri geliyorlar arabayı paçalamazsan) 6)Başka bir şey olursa yaz.Yardımcı olacak o kadar çok severi var ki bakma şimdi bu açılan kaçıncı ayrı konu olduğu için ilgi olmadı
hayır aslında fotoğraf çekmenin zombi öldürmekten daha cok faydası var. şöyleki öldürdüğün 50 zombi başına 100 rep puanı alıyosun. (yanlış hatırlamıyosam) ama fotoğraflarda belli kaliteyi yakalarsan 10000 puana kadar ulasabiliyosun. pp işaretlerine dikkat etmek lazım. mesela oyunun bi yerinde yaralı zenci bi elemanla kız arkadası var. eleman daha sonra sizden silah isteyip intihar ediyo. intihar anını kıvrak davranıp yakalarsan puanın gözüne vuruyosun. veya iki yaşlı çiftin sarılmaları oyunun başlarında mesela keza cok puan veriyo. ayrıca psikopatlarıda resimlemek ve öldürmek en az 3000 rep veriyo. zombileri katletmek biraz daha uzun bi yol bence. ayrıca palyacodan aldığın testereleride sınırsız yapabilirsin. kitaplıktan engineering ve criminal biography kitaplarını bul. bu sayede zombi biçmek daha zevkli hale geliyo. ha bişey daha oyunda level atlamanın en sağlam yolu insanları güvenli bi şekilde makine odasına ulastırmak. insanlar arttıkca puanın sürekli katlanıyor.