Şimdi Ara

Dead Space™ (ÇIKTI) (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.803
Cevap
1
Favori
97.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yaklaşık bir saat içinde yüzüm kızarıp yanmaya başladı. Şah damarım öyle güçlü atıyordu ki pişmiş çubuk makarna gibi tutabilirdim parmaklarımla.
    Evet gerildim, hem de fena...

Ama azimliyim bitiririm herhalde. Her köşe başını dikkatle (tırsarak) bakarak ilerleyen biri kaç saatte bitirebilir bu oyunu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtesGunes -- 16 Nisan 2011; 22:22:49 >
  • oyunu ilk 2009 yazında denemiştim ama yarım saatlik deneyimden sonra tırsmaktan oyunu silmiştim bugün tekrar başladım chapter 5'e geldim bile.. bu sefer bitiricem inşallah.. 10 numara oyun olmuş, biraz moon, epey pandorum havası var..

2560x1440, 16xCSAA + 16xHQAF ~40-50 FPS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 8 Temmuz 2011; 0:05:27 >

• Bu Oyunu ilk Dead Space 2 ile kesfettim, korku oyunu illkez bu seride tattım manyak yapmıslar
    2 yi bitirdik , ilkine de merak sarıp dead space 1 i satın aldım , almaz olaydım buz kesildim ilk bölümden itibaren atmosfer yedi bitirdi. Şuan Chapter 4 teyim birazdan devam edecem.. Gece bir oynayım dedim 10dk dayanabildim.

...... ve bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hawk-Claw -- 16 Ağustos 2011; 14:59:23 >
  • oyunu steam kampanyasından aldım yalnız chapter 9 'da yeşil radyasyonlu topların olduğu odada kitleniyor. ne yaptıysam bir çare bulamadım. Bilgisayarda başka hiçbir oyunda problem yaşamadım. Sıcaklık problemi yok zaten chapter 9 a kadar gelmişim. Zannedersem checkpoint yapmaya çalışırken kitleniyor. Nasıl halletsem bilemedim. windowed açtım detayları düşürdüm ses ayarlarını değiştirdim. Bir türlü çözemedim. Bir fikri olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

oyunu steam kampanyasından aldım yalnız chapter 9 'da yeşil radyasyonlu topların olduğu odada kitleniyor. ne yaptıysam bir çare bulamadım. Bilgisayarda başka hiçbir oyunda problem yaşamadım. Sıcaklık problemi yok zaten chapter 9 a kadar gelmişim. Zannedersem checkpoint yapmaya çalışırken kitleniyor. Nasıl halletsem bilemedim. windowed açtım detayları düşürdüm ses ayarlarını değiştirdim. Bir türlü çözemedim. Bir fikri olan var mıdır?

Ekran kartın ATI ise Catalyst ayarlarını en düşüğe çek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

Orijinalden alıntı: Lethian

oyunu steam kampanyasından aldım yalnız chapter 9 'da yeşil radyasyonlu topların olduğu odada kitleniyor. ne yaptıysam bir çare bulamadım. Bilgisayarda başka hiçbir oyunda problem yaşamadım. Sıcaklık problemi yok zaten chapter 9 a kadar gelmişim. Zannedersem checkpoint yapmaya çalışırken kitleniyor. Nasıl halletsem bilemedim. windowed açtım detayları düşürdüm ses ayarlarını değiştirdim. Bir türlü çözemedim. Bir fikri olan var mıdır?

Ekran kartın ATI ise Catalyst ayarlarını en düşüğe çek...

denenebilecek herşeyi denedim olmadı. sonunda uninstall ve steam üzerinden tekrar download - install yaptım. artık çalışıyor.

• arkadaşlar benim bilgisayarın özellikleri iyi.ama geçenlerde 2 gb lık ram bozuldu şimdi sadece 512 mb ram var.diğer özellikler iyi ama.oyunu kursam kaldırır mı
  • Bir arkadaşın üzerine başlamayı düşünüyorum forumda çok övmüşsünüz indirme listeme aldım fakat oyunun TR yaması var mı hikayeyi anlayıp oynuyalım ..
  • kamera açısı çok kötü ya insan bi ayar koyar enazından
  • beyler ben bu oyunun 2.sini ve 3.sünü bitirdim merak ettiğimden 1 oyanamaya başladım burda zehir kapsülünü koymamamız gerekiyor ama orda ki sistem paneli benim oyunda gözükmüyor orda kaldım yani ordaki bilgisayar çalışmıyor yok ne yapıcam her şeyi yaptım yardım edin
  • Alien ve The Thing gibi filmleri sevenler zaten defalarca oynamış bitirmiştir, ben çıktığı yıl oynamıştım sanırım. Ya da 2010-2011 olabilir. Dün gece steamde olduğunu fark edip kurdum, Türkçe yama da buldum. Yalnız bir halt ettim ve zorluğu hard seçtim, savaşma şansım yok paso koşuyorum. Şu haliyle de fena bir gerilim sunmuyor aslında tam bir survival horror oldu. Yalnız kamera açıları ve kontroller felaket.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebercet

Alien ve The Thing gibi filmleri sevenler zaten defalarca oynamış bitirmiştir, ben çıktığı yıl oynamıştım sanırım. Ya da 2010-2011 olabilir. Dün gece steamde olduğunu fark edip kurdum, Türkçe yama da buldum. Yalnız bir halt ettim ve zorluğu hard seçtim, savaşma şansım yok paso koşuyorum. Şu haliyle de fena bir gerilim sunmuyor aslında tam bir survival horror oldu. Yalnız kamera açıları ve kontroller felaket.
    Atmosferi, konusu, grafikleri ve ses motoruyla, türünün en iyi oyunlarından biriydi. Alien, The Thing ve Event Horizon filmlerinin birleşimini komplike bir konuyla sunan bir oyundu.

Ben de yıllardan sonra tekrar oynamaya başladım. Kaliteli renk veren bir 4K TV'de, görüntüyü daha da iyileştiren FPS Counter yazılımını kullanınca farklı bir deneyime dönüştü.

Oyun grafiksel açıdan, dinamik ışıklandırmayı en etkili kullanan oyunlardan biriydi. Bir remaster çıkarılıp doku kalitesi arttırılsa ve birkaç makyajlama yapılsa, günümüz oyunlarından çok farklı görünmez. (Poligon sayısı dışında günümüz oyunlarından önemli bir farkı kalmazdı. Poligon sayısı da, uzay gemisi içinde geçen bir oyun için çok fark yaratmıyor.)

EA'in Dead Space ve Mass Effect serisinin remaster'ını çıkarmaması garip. 1. ve 2. oyunları oldukça tutulmuştu.

Bu arada, Dead Space'in oynanış olarak gerçek zevki bence hard'ta ve gamepad'le oynayınca çıkıyor. Bütün itemleri toplar ve nişan alırken dikkatli olursanız, fazla da zorlanmazsınız.

- Yine de medium'a düşürmek istenirse oyunun bir bug'ı kullanılabilir: "Continue Game" deyince bazen kendiliğinden medium zorluğa düşüyor.

- İkinci bir yöntem olarak da, save dosyaları hex editor'den düzenlenebilir:
    gamefaqs.gamespot.com
    How to change difficulty (after you became a victim of the bug) - Dead Space Message Board for PC - GameFAQs
    https://gamefaqs.gamespot.com/boards/949616-dead-space/48157615

Ek: Dead Space 2'yi 1 kadar sevmesem de, onun da kendine göre güzel yönleri vardı.

Xbox 360'ta %100 achievement için Hardcore modunda bitirmiştim. Hardcore, en yüksek zorlukta, toplam 3 save hakkı veren ve checkpoint'leri kapatan bir mod'tu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 5 Temmuz 2019; 1:40:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nostalji amaçlı birkaç ekran görüntüsü (4K + FPS Counter yazılımından birkaç tweak'le):

4K'da ihtiyaç duymadığım için AA açmamıştım. Dilenirse problemsiz olarak SMAA açılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 16 Haziran 2019; 22:16:30 >

• Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Man From Atlantis kullanıcısına yanıt
    Zamanında ilk 2 oyunu x360'da bitirmiştim. Seriye ihanet gördüğüm için 3.oyunu oynamadım, almadım da. Neyse artık olgunlaştık, oynayabiliriz. Hazır indirimler yaklaşıyorken almak gerek aslında Origin'den.

Bu oyundaki hissiyatı yıllar sonra Resident Evil 2 Remake'de yaşadım. Hani yaratığı öldürdükten sonra birde garanti olsun diye tekmeyle parçalıyoruz ya aynısını RE2'de de denedim. Tabii limitli bıçak olduğu için pek işe yaramadı.

Bu oyundaki yalnızlığı ve paranoya duygularını zamanında The Thing oyununda, yakın dönemde de oynadığım Alien Isolation ve Prey oyunlarında yaşadım. Sci-fi, survival horror oyunları nedense az geliyor.

Bu arada EA Games'in oyun Dünyasına en büyük ihanetlerinden birisidir Visceral Games'i satın alıp ardından kapatmak. Aynı şekilde Westwood ve Maxis firmalarında da yaptı i...ler.

Son olarak ilk oyundan ve ikinci oyundan hemen öncesini anlatan animasyon filmleri yayınlanmıştı. Bildiğin unrated +18 yapımlardı. Bilmiyorum üçüncü oyun öncesinde de bir tane yayınlamış olabilir kontrol etmek gerek.

Not : Ekran görüntüleri için çok teşekkürler, ayrıca @Man From Atlantis nickli arkadaşta 8 yıl önce ekran görüntüsü paylaşmış fakat hala duruyorlar. Ne bereketli upload sitesiymiş öyle. :)

• 3. oyunu ben de oynamamıştım. Sadece aksiyon olarak düşünerek oynanırsa kötü gelmeyebilir; ama şahsen seriyi 1 ve 2. oyunla hatırlamak isterim

Abload.de sitesini, resim kalitesini düşürmediği için ben de tercih ediyorum. Siteyi 8 yıldır kullanıyorum ve yüklediğim hiçbir resim de silinmedi.

Man From Atlantis, Fermi döneminde yoğun paylaşım yapan bir üyeydi. Yıllardır mesaj atmamış.

Ben de 3 yıldır DH'de bir şey yazmıyordum. Zaten PC upgrade işleri de anlamsız gelmeye başladı. Özellikle konsolların PS4 Pro ve Xbox One X ile ulaştığı seviyeden sonra, sırf yüksek FPS ve tadı mouse'la çıkan 2-3 oyun için, fiyatları şişirilmiş donanımlara 1000'lerce dolar vermek anlamsız bir yük. Hoş bir durum da değil.

Tabii kenarda bir PC durmadan yapamayız; ama bu şartlarda anca 5 yılda bir upgrade ederim gibi görünüyor. Uzak gelecekte ise, mobil cihazlar yüzünden konsolların da PC'lerin de anlamı kalmayacak gibi geliyor. Mobil işlemciler, 2018'den itibaren Xbox One S düzeyine ulaşmış durumdalar. Oldukça iyi bir görsel seviye demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 17 Haziran 2019; 19:12:42 >

• Ben zorluktan ötürü çıldırıp kapatmıştım. Elimizde kurşun yok, karşıda üç tane yaratık, ya koşarak aralarından geçeceksin - şansın varsa - ya da yüzde doksan dokuz öleceksin. Yakın dövüş diye bir şey de yok. Yani aklınız varsa sakın oyunu hard modda açmayın.

Yalnız başlığın güncellendiği iyi oldu. Oyunu da silmemişim yüklü duruyormuş kütüphanede. Mafia 2 bitti yarım saat önce, bu gece buna bir gireyim tekrardan normal zorlukta.
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    Zebercet kullanıcısına yanıt
    Bende 2015 yılında sıfırdan Bilgisayar kurmuştum, zamanla g-sync monitör ve ram ilavesi yaptım tek. Gittiği yere kadar gidecek. Konsol almak zaten akıl işi değil, hem oyunlar hemde kendisi uçmuş vaziyette. Heh bu arada oyunu Hardcore modunda bitirmişsiniz, tebrikler. Forumda ayrıca evo nickli bir arkadaşta x360 zamanlarında uğraşıyordu. Achievement canavarı olduğu için o da kesin bitirmiştir. Chapter'lar arası save yerlerini ayarlıyordu falan.

@Zebercet,

Eski oyunlardaki animasyonlar ve oyun dinamikleri artık eskidiği için birde zor modlarda iyice kafayı sıyırtıyordu. Bu arada hatırladığım silahla melee saldırısı yapabiliyordun sanırım. Yanlış mı hatırlıyorum acaba. Tabii yakalarsalar

• Var da bir tane vuramadan ikiye boluyorlar.

• Zebercet kullanıcısına yanıt
    Birde çıkış yılına göre parçalanma animasyonları çok iyiydi. İnsanın içindeki manyaklığı ortaya çıkarıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red_devil33

güzel ss ler artık alışmalıyız nede olsa dx 10 gecıyoruz
    Ahh ahh good old days.
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.