Şimdi Ara

Dead Space™ (ÇIKTI) (88. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.803
Cevap
1
Favori
97.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlackF!Re

oyunu oynama fırsatı buldum ama mouse kontrolu bana cok tuhaf geldi.Vsync yi kapatarak bir nebze düzelttim ama sağ tıklayip nişan alıncada bi hantallık var bunu nasıl düzeltebilirim?

çoğu kişide var bu yavaşlık

görüntü ayarlarını biraz kısarak deneyebilirsin
  • Oyunu yeni edindim ve oynamaya başladım. Gerçekten çok başarılı bir oyun olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 9 Eylül 2010; 1:40:03 >
  • quote:

oyunu oynama fırsatı buldum ama mouse kontrolu bana cok tuhaf geldi.Vsync yi kapatarak bir nebze düzelttim ama sağ tıklayip nişan alıncada bi hantallık var bunu nasıl düzeltebilirim?

Oyunun tarzı böyle hocam. Oyuna güzel bir hava katıyor, kamera açısıyla beraber. Biraz da konsolda gamepad düşünülerek geliştirilmiş olmasıyla ilgili gibi.
    Mouse'unuzun ayarlarından dpi veya sensivity'yi yükseltirseniz daha rahat edersiniz ama o hafif geç tepki hissi değişmeyecek tabii ki.
  • Bu oyun tavsiye eder misiniz?Ben daha çok half life 2 gibi gerilim oyunlarını severim.Ama bu daha çok korku katagorisine giriyor gibi gibi Ayrıca oyunun grafikleri nasıl?Oynanabilir durumda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kingoflegends

Bu oyun tavsiye eder misiniz?Ben daha çok half life 2 gibi gerilim oyunlarını severim.Ama bu daha çok korku katagorisine giriyor gibi gibi Ayrıca oyunun grafikleri nasıl?Oynanabilir durumda mı?

Dead Space korku oyunu değil. Zoekenli ve RPG ögeli TPS olarak tanımlıyorum kendisini. İlk başladığınızda tırsarsınız ama alışırsınız. Çok sağlam atmosferi-ortamları, sağlam oynanış özellikleri ve sağlam konu anlatımı vardır. Bırakamazsınız valla :)

Grafikleri oldukça iyi. Işıklandırmalar özellikle iyi. Sanatsal açıdan da başarılı(bu da yeni mavramız). Renk seçimleri falan ortama sokuyor.
    Eleştirilebilecek tek kötü yanı, bazı dokuların ve bazı gölgelerin düşük çözünürlüğü ki, oynarken bu eksikleri görmüyorsunuz bile. TPS tarzında zaten.
    Sistemi de hiç yormuyor. Düz HD 5850 ile 1920x1080 - sürücüden 16x AF - tam ayrıntı - AA oyundan açık(ama etkinleşmiyor gibi)ken genel olarak 100-200 FPS arası seyrediyor oyun. Yeri geldiğinde 300 FPS'leri gördüm, çok nadir bir iki yerdeyse 80 FPS civarı gördüm. 5850 iyi bir kart olabilir ama bu ayarlarda böyle FPS alıyorsam, bir 4850 ile aynı ayarlarda oyunun %99'u 60+ oynanır, 4850 altı kartlarda da bir iki küçük kısıntıyla ya da overclock'la %99'u 60+ oynanır demek oluyor.
    Ses efektleri de şahane. Bunun yanında, seslendirmeler de film kalitesinde, özenli.

Yaratık tiplemeleri ve sesleriyse başlı başına bir olay. Sırf onlar için oynarım bu oyunu. Ayrıca yapay zekâ demeyelim de, bazı scriptlerle yaptıkları hareketler çok iyi havaya sokuyor.

Kesinlikle oynanmalı. Dead Space 2 gelmeden önce bitirin, 2'ye hazır olun.
    Bir de, Dead Space Downfall isimli bir anime var. Dead Space'in hemen öncesinde geçiyor. Türkçe altyazısı da var, izleyin derim. Oyundan önce mi sonra mı izleyeceğiniz, tercih meselesi. Bence oyunu bitirdikten sonra izleyin; olayı ilk olarak oyunla yaşamak daha zevkli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 9 Eylül 2010; 9:22:16 >

• cevaplar için sağolun.Güzelim oyunun içine bu kontroller ediyor.Umarım 2. oyunda kontroller daha bir akıcı olur
  • quote:

cevaplar için sağolun.Güzelim oyunun içine bu kontroller ediyor.Umarım 2. oyunda kontroller daha bir akıcı olur

Valla bence çok daha iyi bu hâli ama tercih meselesi tabii :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cz

quote:

cevaplar için sağolun.Güzelim oyunun içine bu kontroller ediyor.Umarım 2. oyunda kontroller daha bir akıcı olur

Valla bence çok daha iyi bu hâli ama tercih meselesi tabii :)

neyse baya alıştım kontrollere pek zorlamıyor artık.Aslında kontroller böyle daha gerçekçi olmuş bence.O metal giysinin ağırlığını hissettiriyor
  • Evet bir de ayak seslerindeki tokluk hissiyle birleşince güzel oluyor.

Bu arada, oyun eğer 60 FPS'nin altına ekran kartı yüzünden düşerse(vsync kapalıyken de), bu nedenle input lag artabilir (tabii monitör 60Hz ise. Daha fazlaysa bu alt değer belki artar).

Bu, nVidia kartlarda sürücüdeki pre-rendered frames ayarıyla(0-8 olarak seçilebilen şey), ATi kartlarda Ati Tray Tools veya RadeonPro yazılımlarındaki Flip Queue Size (0-5 arası değişebilen ayar) ile oynayarak giderilebilir. 0 veya 1 yapılması idealdir. Her zaman 0 ya da 1'de tutun, özellikle GeForce'lerde pek çok zaman işinize yarar.
    Gerçi 8800 GTS G92 gücündeki bir kartla, hele AA bendeki gibi pek bir işe yaramıyorsa, Dead Space'in tamamına yakını 60+ çalışacaktır ama, yine de herkes için bilgi olsun.
    Vsync de input lag arttırır, LCD Monitör yerine LCD TV kullanmak da(bu konuda iyi denilen TV'lerde de, oyun modlarında bile monitörden fazla), yüksek pre-rendered frames ayarı da.
    Pre-rendered frames'i düşürmek, aynı zamanda vsync açınca FPS sabit 60 olsa bile oluşan input lag'i de azaltıyor. Pre-rendered haricinde, tazeleme hızı yükseltmek de vsync açıncaki lag'ı azaltıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 10 Eylül 2010; 19:17:48 >

• vsync yi kapatarak daha kötü oluyordu.Hatta mouse o kadar zor dönüyorduki mouse ile boğuşmak zorunda kalıyordum.Bende oyun içinden vsync yi kapatip ekran kartının panelinden açtım en azından biraz düzeldi.Birde pre-rendered frames ayarını zaten 1 olarak ayarlamıştım bende,default olarak 3 olarak geliyor ama her oyunda mouse da lag oluyordu bende bu ayarı 1 yaparak düzeltmiştim.Birde oyun 75 fps stabil çalışıyordu,umarım 2. oyunda böyle akıcı olur.Her neyse oyunu bitirdim bugün ve sevdim bayağı,tek eksisi bana göre boss sayısı.Neyse 2. oyunda bol bol eklerler inşallah
  • ben oyuna yeni başladım, oyun buram buram system shock 2 kokuyor, hoşuma gitti...
  • Oyuna yeni başladım ama hem zor hem kontroller biraz sinir ediyor adamı. Bir oyunu da kola yapın poff.
  • Oyun çok fena, gerilmekten bir hoş oldum birde Amnesia 'nın youtube videolarını izledim videodan bile korktum yuuuuhhhhh

• Bitirmek için epeyi uğraştım ama bitiremedim. Oyunun bitimine az kala sildim oyunu. Gerçekten süper oyun ama çok zordu. Takıldıgım yerde geri gidip store'den mermi falan alabiliyordum ama bu son bölümde mermi yok can yok geride gidemedim sinirlenip sildim. 2.oyuna bakacaz artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

Bitirmek için epeyi uğraştım ama bitiremedim. Oyunun bitimine az kala sildim oyunu. Gerçekten süper oyun ama çok zordu. Takıldıgım yerde geri gidip store'den mermi falan alabiliyordum ama bu son bölümde mermi yok can yok geride gidemedim sinirlenip sildim. 2.oyuna bakacaz artık.

Hata yapmışsın hocam...
  • Bazı bölümlerde çok zorlandım, biraz önce oyunu bitirdim, ohhh beeee
  • Hikaye olarak oyuncuyu sürükleyen bir oyundur. Sonu ayrıca süper oyunun. Kesinlikle oynamayanlar oynamalı.
  • quote:

Bitirmek için epeyi uğraştım ama bitiremedim. Oyunun bitimine az kala sildim oyunu. Gerçekten süper oyun ama çok zordu. Takıldıgım yerde geri gidip store'den mermi falan alabiliyordum ama bu son bölümde mermi yok can yok geride gidemedim sinirlenip sildim. 2.oyuna bakacaz artık.

ewt oyun zordur.çok dikkat isteyen bir oyundur.heleki mermi sıkıntısı.attığınız her mermiyi hesaplı kullanmanız lazım.upg leri yaparken çok iyi seçmek lazım.ama kesinlikle number one oyundur.ilerleyen günlerde tekrar bitirmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pir

quote:

Hata yapmışsın hocam...

Neden?

Oyunun sonunu izledim videodan. O kadar oynadık bari sonunu kaçırmıyalım diye. Bir şeyde anlamadım pek zaten. Anladığım kadarı ile bizim Isaac şizofren?

• arkadaşlar oyun kurulum esnasında
    audio_char_streams
    adlı dosyayı istiyor bu yüzden kuramadım rica etsem
    bu dosyayı bana gönderebilir misiniz acaba
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.