Şimdi Ara

debriyaj sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 2000 model leon signo var daha alalı 1 ay olmadı aracı, debryaj baya bi yukarda kavrıyordu usta debriyajın ömrü fazla uzun değil demişti gittiği yere kadar gitsin deyip değiştirmemiştim, dün akşam evin önünden hareket ettikten sonra 1 2 3 dedim kavşağa geldim sonra bir iki derken araçta bi yığılma oldu sonra vites düşüremedim geçmedi vites, kenara çektim araç çalışırken viteslere mümkünü yok geçmiyor, stop edince vites geçişlerinde problem yok, artık araba çalışmıyorken vitese takıp o şekilde hareket ettirdim iki e üçe attım sorun yok ama geri düşürmeye çalışınca geçmiyor, usta baskı balata bitmiştir dedi ama baskı balatası bien araç hiç gitmez diye biliyorum tam olarak neden kaynaklanmış olabilir arkadaşlar bilgisi olan yada daha önce başına gelmiş birileri yardımcı olursa sevinirim gidip boşu boşuna sanayiye öpülmeyelim, diğer bi tanıdığım kişi de alt merkez yada üst merkezde problem olabileceğini söyledi.

• arkadaşım ben de yaklaşık aynı şeyle karşılaştım. şöyle ki, arabayla giderken durmam gerekti, frene basıp yavaşladım sonra debriyaja bastım ayağım boşa gitti ve frene bastığım için araba stop etti. sonra çalıştırdım herhangi bir sorun yok araç gidiyor.Sonra özel servise gittim(araç laguna) debriyaj balatası ölmüş dedi.öyle olsa yürümemesi yada zor yürümesi gerekir diye düşündüm.başka bir ustaya götürdüm. o bindi araca ve denedi debrijaj pedalında sorun olduğunu söyledi.debriyaj pedalı dişlilerinden bazıları yalama olmuş dedi.3 aydır biniyorum bazen debriyaja basınca o bozuk olan dişlilere gelince boşa gidiyor ama tekrar basınca sağlam dişlilere geliyor galiba ve orun ortadan kalkıyor.seninkinde buna benzer sorun olabalir,belki balata sağlamdır.başka bir ustafa götürmeni tavsiye ederim.kolay gelsin
  • aracı dün servisten aldım, baskı balatnın ortasında bir pim var orası kopmuş baskı balata değişti debriyajın yukardan kavrama olayı bitmiş daha önceden araçta ses var ama görüntü yoktu oda ortadan kalmış şuan çok seri bi şekilde kalkış yapıp hızlanabiliyorum, üst devirlerde ise aracın performansı çok iyi kısacası arabadan zevk aldım kullanırken, ilk etaplarda araç bağırıyordu ama hızlanması sesine göre çok vasat kalıyordu çok şükür sorun hallolmuş.
  • Benimde 98 model megane scenic aracım var baskı balata yı yeni (1 yıl) değiştirdim anacak arabayi vitese taktigim halde arac hareket etmiyor vites sanki bosta gibi ne geri ne ileri gidiyor bu konuda yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım acil yardım lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.