Şimdi Ara

Debriyaja basınca kesilen ses!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım 2014 Model Peugeot 301 1.6HDI. Aracı 5 Ocakta teslim aldım. Daha 5 aylık araç. İlk kez dizel araç kullanıyorum. Rolantide motor gürültülü çalışıyor dizel diye takmadım. Ancak son zamanlar ses aşırı arttı tıkırtı şeklinde bir ses. Sanki birşey bir yerlere çarpıyormuş gibi. Debriyaja basınca ses tamamen gidiyor oh be dedirtiyor resmen. Bunu iki ay önce farkettim o zaman bu kadar değildi. Servise gittim bu araçlar böyle çalışır normal diyip gönderdiler. Arkadaşımın meganenında yok diyincede bu araçların çalışmasıyla renoyu kıyaslayamazsın birşey olursa garantin var gelirsin hallederiz diye cevap aldım. Ancak 2 ayda daha da arttı.Şuan rolantide çok aşırı tıkırtı sesi geliyor. Diğer dizeller resmen bunun yanında benzinli gibi. Birde araç 4. viteste 5. vitese göre daha sessiz çalışıyor. Eskiden 5'e atınca araba rahatlardı. Önceki iki aracımda hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Bunun nedeni ne olabilir? Tekrar servise gideceğim şikayetimi daha düzgün dile getirmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Servis prizdirek bilyası dedi. Garantiden değişiriz ama sorun çözülmez diyor. Bu parça arızalı ama değişince nasıl sorun çözülmez? Ne yapmayalıyım? Bunun değişimi zor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExCaLiBuR58

Servis prizdirek bilyası dedi. Garantiden değişiriz ama sorun çözülmez diyor. Bu parça arızalı ama değişince nasıl sorun çözülmez? Ne yapmayalıyım? Bunun değişimi zor mu?

Evet bu bilyadan geliyordur ses, değişimle düzelir ancak işçiliği baya meşakkatlidir, o sebeple bu sese çoğu insan debriyaj balata değişimine kadar katlanır. Çünkü o bilyaya ulaşmak için tüm şanzıman indirilir. Büyük ihtimalle servis bu sebeple bahane üretmiştir, bu bilya şu an sadece ses yapar kafanızı şişirir, başka bir sıkıntıya sebep olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

quote:

Servis prizdirek bilyası dedi. Garantiden değişiriz ama sorun çözülmez diyor. Bu parça arızalı ama değişince nasıl sorun çözülmez? Ne yapmayalıyım? Bunun değişimi zor mu?

Evet bu bilyadan geliyordur ses, değişimle düzelir ancak işçiliği baya meşakkatlidir, o sebeple bu sese çoğu insan debriyaj balata değişimine kadar katlanır. Çünkü o bilyaya ulaşmak için tüm şanzıman indirilir. Büyük ihtimalle servis bu sebeple bahane üretmiştir, bu bilya şu an sadece ses yapar kafanızı şişirir, başka bir sıkıntıya sebep olmaz.

Hocam ses bazen dayanılmaz oluyor. Servis öyle diyince bence emin olmak için Peugeot mekezi aradım gerçekten normal mi diye. Onlara da farklı anlatmışlar. 2 gün içinde şehir dışına çıkacağımı söyledim oradaki servise yönlendirdiler. Merkez bu ses kesinlikle normal değil aracımızın böyle kronik bir sorunu yok garantiden gerekli işlem yapılacak dedi. İşin ilginç yanı 2 kez gittim bu ses için. İkinci de servis kaydı yapılmamış. 18Nisanda gittiğimi ve araç birgün bırakılırsa sorunu tespit edeceklerini söylemişler merkeze. Ama sorunu zaten biliyorlar ikinci gidişim de priz direk bilyası diye onayladılar. Gideceğim şehirdeki servis irtibata geçip randevu verdi. İnşallah yapalım derken mahvetmezler. Bilgi için teşşekürler. Hocam ben 1gün en fazla 2 gün kalacağım orada bu süre zarfında halledilebilir mi? Bu parçanın değişimi tahmini ne kadar sürer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExCaLiBuR58 -- 26 Mayıs 2015; 0:41:42 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam ses bazen dayanılmaz oluyor. Servis öyle diyince bence emin olmak için Peugeot mekezi aradım gerçekten normal mi diye. Onlara da farklı anlatmışlar. 2 gün içinde şehir dışına çıkacağımı söyledim oradaki servise yönlendirdiler. Merkez bu ses kesinlikle normal değil aracımızın böyle kronik bir sorunu yok garantiden gerekli işlem yapılacak dedi. İşin ilginç yanı 2 kez gittim bu ses için. İkinci de servis kaydı yapılmamış. 18Nisanda gittiğimi ve araç birgün bırakılırsa sorunu tespit edeceklerini söylemişler merkeze. Ama sorunu zaten biliyorlar ikinci gidişim de priz direk bilyası diye onayladılar. Gideceğim şehirdeki servis irtibata geçip randevu verdi. İnşallah yapalım derken mahvetmezler. Bilgi için teşşekürler. Hocam ben 1gün en fazla 2 gün kalacağım orada bu süre zarfında halledilebilir mi? Bu parçanın değişimi tahmini ne kadar sürer?

Bence de garantiden mutlaka yaptırın, bahanelere kulak asmayın. Bu işlemin süresi tahmini 4-5 saattir. Geçmiş olsun...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bence de garantiden mutlaka yaptırın, bahanelere kulak asmayın. Bu işlemin süresi tahmini 4-5 saattir. Geçmiş olsun...

Hocam kesinlikle yaptıracağım. Yoksa ileride kullanıcı hatası diyip geçiştirirler. Buradaki servisle de daha muhattap olmam. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

• debriyaj bilyası büyük ihtimal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: caner4141

debriyaj bilyası büyük ihtimal.

piriz direk yapıyormuş ama normalmiş. Kayseri bayisi de aynı cevabı verdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.