Şimdi Ara

Debriyajdan ayağını çekerken...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben debriyajdan ayağımı çekerken topuğumu yere (paspasa) dayıyorum. Bi kaç kişiye onlarında böyle yapıp yapmadığını sordum. Zoru başardığımı söylediler. Sanırım bunu sadece ben yapıyorum. Fakat debriyajdan ayağımı stabil çekebilmek için topuğumu yere dayama zorunluluğu hissediyorum. Ayağımı debriyaj hariç hiç bir yere temas ettirmeden, debriyajdan kaldırmayı denedim pek beceremedim. Aslında yıllardır böyle araba kullanmaktan memnunum. Fakat kardeşlerime araba kullanmayı öğreteceğim. Doğrusunu öğretmek istiyorum.

Yorumlarınızı bekliyorum.

• allah allah.topuğu tabana dayamadan mı sürülüyomuş?ben de yıllardır hep senin gibi sürüyorum dostum hiç diğer yöntemi denemedim bugün bi deneyim bakalım nasıl bişeymiş
  • Doğrusunu yapıyorsun. Ayak topuğu paspasta ve kavramayı bilekten yapmak gerekir. Kimisi ayağını dizden çekiyor ama yanlış diye biliyorum.
  • Topuğu paspasa koymadan kaldırmak pratiklik. Düz vites kullandığım zaman bende topuğu dayamadan kullanıyorum genelde.
  • Kendimizi aracın stresine öyle bir kaptırıyoruz ki,yeri geldiği zaman 15-20 saat yollarda gittiğimiz oluyor(kamyonla),kaç kere debriyaja ayağımızı bastığımız belli değil.
    O streste bazen debriyajada ne şekil bastığımız bile belli olmuyor,ancak otomobilimdeysem paspasa basıyorum..
    Kardeşininde paspastan yardım alarak debriyaja basması daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BmCpRo827 -- 12 Aralık 2008; 6:25:23 >
  • bende senelerdir topuk paspasta debriyajı kullanırdım ama yazın ehliyet alırken hoca dizden çekmen lzm demişti ama ben bildiğim usül devam ettim devamlı dizden hareket yorar adamı ya ztn boyum 1.93 zor sığıyorum nasıl dizden hareket ettireyim
  • Valla ben de aynı şekil de kullanıyorum.Diğer usülde de denedim ama pek başarılı olmuyorum.Bence en iyisi yine bu yöntem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

bende senelerdir topuk paspasta debriyajı kullanırdım ama yazın ehliyet alırken hoca dizden çekmen lzm demişti ama ben bildiğim usül devam ettim devamlı dizden hareket yorar adamı ya ztn boyum 1.93 zor sığıyorum nasıl dizden hareket ettireyim

Direksiyon hocası aşmış resmen,valla dizden çekmeyi denedik ama topuk paspastayken çekmek varken neden o işkenceye ayaklarımızı maruz bırakalımki.Yani arkadaşım en doğrusunu yapıyorsun.Topuk paspasta çekmeye devam.Onı dolmuşçular yapıyor dikkat ettimde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahim0686

quote:

Orjinalden alıntı: fiesta1903

bende senelerdir topuk paspasta debriyajı kullanırdım ama yazın ehliyet alırken hoca dizden çekmen lzm demişti ama ben bildiğim usül devam ettim devamlı dizden hareket yorar adamı ya ztn boyum 1.93 zor sığıyorum nasıl dizden hareket ettireyim

Direksiyon hocası aşmış resmen,valla dizden çekmeyi denedik ama topuk paspastayken çekmek varken neden o işkenceye ayaklarımızı maruz bırakalımki.Yani arkadaşım en doğrusunu yapıyorsun.Topuk paspasta çekmeye devam.Onı dolmuşçular yapıyor dikkat ettimde.

harbiden ya dolmuşçular paspasa basmadan sürüyo

edit:harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALONSO_06 -- 14 Aralık 2008; 19:49:56 >

• doğru yapıyorsum baba
  • benim bildiğim dizden çekme olayını magrusçular yapıyo onların debriyaj boştayken adamın suratına baktığı için direksiyon hizasına kadar dizi kaldırıp sol ayak üzerine yüklenerekten debriyaja basmış oluyo.bıraktığındada vucut sağa yatıyo adamın arkasında oturursanız onların debriyaja bastığını anlarsınız
    bastılarmı sola
    bıraktılarmı sağa yatıyolar
  • Arada debyaj'sızda fites attığımız oluyor.
  • valla ben ne kadar denesemde yapamadım yapana helal olsun.Ben debriyajla tanıştım tanışalı dizden çekerim.Ayakkabı kösele olması lazım lastik tabanlı ayakkabılar pedaldaki lastikten kaymıyo.
  • Topuk paspasta iken debriyaj kullanırken.
    1- Ayakkabı ıslak ise ayakkabının tabanı debriyaj üzerinde kayarken gacur gucur ses geliyor.
    2- Debriyaj pedal lastiği çabuk yıpranıyor. Hatta bi kere lastik yerinden çıktı.
    3- En iyisi otomatik vites
  • Otomatik gibisi var mı yav. Sol ayağını müziğin ritmine kaptır gitsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz

Otomatik gibisi var mı yav. Sol ayağını müziğin ritmine kaptır gitsin.

Baba biz o zevki tadamıyoruz,bizdemi otomatik alsak ne.
  • otomotikte zevk vermiyo hocam ya gaza bastınmı araba bi şişiyo kasılıyo vites düşürcekte biz gazlıcaz ooooooo düz vites gibi varmı at 3 ten 5 e cek 5 ten 3 e canın nerde istiyosa orda git.
  • Yok abi otomatik araç sevmem. Yüksek devirde ki motor sesi gibisi var mı ya? Kompressör freni de çok önemli bence. 2->3 e atarken elin hareketi de ayrı bi güzel.
  • quote:

Arabaya abart takıp, vites değiştirirken sınırları sonuna kadar zorlayamacaksam ne anladım o işten ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Arabaya abart takıp, vites değiştirirken sınırları sonuna kadar zorlayamacaksam ne anladım o işten ?

Hocam otomatik şanzıman akıllı öğreniyor hemen 7000 devir çevirmeyi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.