Şimdi Ara

Debriyajdan gelen uğultu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ortalama 10 gün önce volant baskı balata seti komple değişti dün akşamdan buyana debriyajdan ayağımı kaldırdığım zaman hafif şekilde uğultu sesi gelmeye başladı. Motor soğukken hiçbişe yok ısınmaya başlayınca seste başlıyor. pazartesi günü götüreceğim tekrar ama aklıma takıldı bu ses nerden geliyor olabilir ki?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Debriyajdan Ayak Çekilince Gelen Uğultu

Debriyajdan ayağını çektiğinde gelen bir uğultu sesi, baskı balatanın aşınmış veya zarar görmüş olabileceğinin bir işaretidir. Baskı balata, motor torkunu şanzımana ileten ve aracın hareket etmesini sağlayan önemli bir parçadır.

Debriyaja Basınca Uğultu Sesi Gelmesi

Debriyaja bastığında gelen bir uğultu sesi de baskı balatanın sorunlu olduğunu gösterebilir. Debriyaj pedalına basıldığında, baskı balata volandan ayrılır ve uğultu sesi de bu ayrılma sırasında ortaya çıkabilir.

Baskı Balata Uğultu Yapar mı?

Evet, baskı balata aşındığında veya zarar gördüğünde uğultu sesi yapabilir. Baskı balatanın sürtünme yüzeyleri zamanla aşınır ve bu da uğultuya neden olabilir.

Baskı Balata Değiştikten Sonra Gelen Ses

Baskı balata değiştikten sonra yine uğultu sesi geliyorsa, sorunun baskı balatadan kaynaklanmayabileceği anlamına gelir. Uğultu sesi, şanzıman yatakları, volan veya diğer bileşenlerden de gelebilir.

Baskı Balata Bitince Ses Yapar mı?

Baskı balata bittiğinde de uğultu sesi yapabilir. Aşınmış bir baskı balata, debriyajın düzgün bir şekilde devreye girmemesine neden olarak uğultuya yol açabilir.

Debriyajdan gelen bir uğultu sesi fark edersen, aracını en kısa sürede bir uzmana götürmelisin. Erken teşhis ve onarım, daha maliyetli onarımları önlemene yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yeni balatanın alışma süreci olması aklıma geldi benim. Henüz yüzeyi sert ve pürüzlü bu yüzden uğultu biraz normaldir kısa bir süre sonra kesileceğini düşünüyorum siz yinede götürüp gösterin aklınızda soru işareti kalmasın.
  • geri vites geçişinde de sorun vardı ustaya telefon ettim aynı sizin dediğiniz gibi alışınca düzelir dedi şuan vites geçişi okadar kalmadı fakat bu uğultu sesini ustaya henüz dinletmedim aklıma debriyaj bilyası geliyor ama motor ısındığı zaman başlıyor ondan olurmu ki?
  • Isınınca olması debriyaj bilyası olması ihtimalini arttırır haklısın, ayağın sürekli debriyaj üstündemi kullanıyorsun ?
  • hayır ona çok dikkat ederim özellikle kırmızı ışıkta falan beklerken hep boşa alırım. Peki bu bilyadan ise yolda bırakır mı? yada herhangi bir zarara neden olur mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: chic-c

ortalama 10 gün önce volant baskı balata seti komple değişti dün akşamdan buyana debriyajdan ayağımı kaldırdığım zaman hafif şekilde uğultu sesi gelmeye başladı. Motor soğukken hiçbişe yok ısınmaya başlayınca seste başlıyor. pazartesi günü götüreceğim tekrar ama aklıma takıldı bu ses nerden geliyor olabilir ki?

Motoru çalıştırıp kaputu açın, dikkatlice şanzımanı dinleyin bu sırada şöför mahallinden biri debriyaja bassın bastığında ses kesiliyorsa prizdirek bilyası, yağ keçesi ve şanzıman yağının değişmesi gerekir. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 3 Kasım 2012; 23:41:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

ortalama 10 gün önce volant baskı balata seti komple değişti dün akşamdan buyana debriyajdan ayağımı kaldırdığım zaman hafif şekilde uğultu sesi gelmeye başladı. Motor soğukken hiçbişe yok ısınmaya başlayınca seste başlıyor. pazartesi günü götüreceğim tekrar ama aklıma takıldı bu ses nerden geliyor olabilir ki?

Motoru çalıştırıp kaputu açın, dikkatlice şanzımanı dinleyin bu sırada şöför mahallinden biri debriyaja bassın bastığında ses kesiliyorsa prizdirek bilyası, yağ keçesi ve şanzıman yağının değişmesi gerekir. Saygılar.

Debriyaj seti değiştireli 10gün olmuş büyük ihtimal prizdirek bilyasıda değişmiştir. prizdirek rulmanı bozulduğunda sadece onun için şanzuman indirilmez baskı değişirken beraber değiştirilir. Arkadaşa ayağını debriyajda tutarak mı kullanıyorsun diye sormamın bir sebebide buydu prizdirek bilyasının bozulmasının en büyük sebebide budur.

alpernbugra nın dediği gibi debriyaja basın ses kesiliyorsa tespitinde haklıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tespiti yaptık şanzımanı iyice dinledim basıldığı zaman kes kayboluyor bırakıldığı zaman ses başlıyor. Sesi duyana kadar çok bekledik motorun ısınma süresi biraz uzun sürdü ısınınca çok daha net duyuluyor
  • quote:

tespiti yaptık şanzımanı iyice dinledim basıldığı zaman kes kayboluyor bırakıldığı zaman ses başlıyor. Sesi duyana kadar çok bekledik motorun ısınma süresi biraz uzun sürdü ısınınca çok daha net duyuluyor

Prizdirek bilyasını değiştirin düzelir.
  • quote:

tespiti yaptık şanzımanı iyice dinledim basıldığı zaman kes kayboluyor bırakıldığı zaman ses başlıyor. Sesi duyana kadar çok bekledik motorun ısınma süresi biraz uzun sürdü ısınınca çok daha net duyuluyor

Prizdirek bilyası, prizdirek keçesi ve şanzıman yağını değiştirmeniz lazım. Saygılar.
  • Prizdirek bilyası dediğiniz tabiiri caiz ise şanzıman bilyası değilmi? ben pek anlamamda :)
  • quote:

Prizdirek bilyası dediğiniz tabiiri caiz ise şanzıman bilyası değilmi? ben pek anlamamda :)

Şanzımanda birden çok rulman bulunur. Vites boştayken debriyaja bastığınızda ses kesiliyorsa prizdirek rulmanıdır. Eğer viteste ve araç hareket halinde iken daha çok uğultu varsa diğerlerinde bakmak gerekir. Saygılar.
  • quote:

Prizdirek bilyası dediğiniz tabiiri caiz ise şanzıman bilyası değilmi? ben pek anlamamda :)

Bunu farklı dillerde kullananlar var, pirizdirek bilyası, balata bilyası vb. siz debriyaj setini değiştirdiğinizde baskı bilyası değişir, baskı bilyası arızası debriyaja basıldığı anda belli olur. Debriyadan çekildiğinde ses yapan bilya genelde pirizdirek bilyasıdır.
  • arkadaşlar bugün itibari ile yeni bir şey oldu. Önceden debriyaja basınca ses kesiliyordu şimdi bassamda bıraksamda farketmiyor. Bu defa (sabit halde dururken) vitese atınca ses kayboluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.