Şimdi Ara

Dedeme Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum,fakat.. (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
1
Favori
12.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkevil_26

reis peugeot rcz ye ne dersin son model.. 78 bin tlye 200 beygir
     Dedeme Bmw z4 roadster 2.2i aldırmak istiyorum,fakat..

Hocam bu arabada alternatiflerim arasında fakat son sırada ve z4'e oranla daha büyük bir araç,ben küçük bir araç istiyorum. Fakat olaki z4 e onay çıkmadı arkadaşımın babasının peugeot showroom'larında 2. el rcz'ler var fiyatıda iyi bir indirim yaparlar diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: emre306

bence dedenin galeride bilgisayarı varsa aç bu forum sayfasını okusun alır

Hocam bilgisayarı bırak,dedem mesajı zor atıyor,2. ya da 3. sayfada bir ss koymuştum aramızdaki msjlaşmayla ilgili onu bir görmeni isterim
  • kardeşim sen fakir edebiyatı yapanlara bakma git dedenle konuş araba istiyorum de verirse kabataş vermezse sekiztaş.

Epey uzun bir şey yazmıştım ama vaz geçtim. Metrobüs konusunda sana çok hak veriyorum. Orjinal parfüm de o kadar pahalı bir şey değildir.

Alacağın o araba iki kişilik git en azından 4 kişilik bir araba al.

Kişiliğinden ödün verip dedene karı gibi yaklaşmanı da benim kişiliğim kaldırmadı. Hem zaten sevdiğin kızdan da ayırmışlar.
    Seni elinde oynatıyorlar demekki. Acı gerçekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.mta

quote:

bence dedenin galeride bilgisayarı varsa aç bu forum sayfasını okusun alır

Hocam bilgisayarı bırak,dedem mesajı zor atıyor,2. ya da 3. sayfada bir ss koymuştum aramızdaki msjlaşmayla ilgili onu bir görmeni isterim

güzelmiş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MINERVAL

quote:

quote:

Bugüne kadar almadıysa daha da almaz .

Bugüne kadar böyle bir isteğim,talebim olmadı,ayrıca büyüdüğümüzün de yeni yeni farkına varıyoruz

Benim demek istediğim alacak olsa zaten sen istemeden de alırdı , mesela ben babamdan bugüne kadar birşey istemedim ama kendisi ihtiyacımı görüp almıştır mesela üniye başlarken ben yurtta kalmak istemiyordum ama bunu dile getirmemiştim yinede babam sana ev tutalım dedi tam istediğim gibi şehir merkezinden ev kiraladı , 2 senedir otobüsle gidip geliyorum otomobillere aşırı meraklıyım ama baba bana araba al demedim yinede 2 hafta önce aradı gelince sana araba alalım astra baktım ne düşünüyorsun vs. dedi

Hocam ama dedemle aynı şehirde,aynı evde yaşamıyorum ki,yılda 1-2 kez bayram da ya da yaz tatillerinde görüşebiliyoruz o da 1-2 haftalığına,yani baban senin ihtiyaçlarını gözetecek kadar yakınında,ama dedemin çektiğim zorluklardan 1 harf bile haberdar olmadığından eminim. Eğer dediğin gibi yakın otursaydık bol bol görüşseydik dediğin olabilirdi ama farklı şehirlerde olunca dediğin gibi olmuyor sanırım,pederinde kıymetini bil Benim baba asker olduğu için hiyerarşik davranmaya çalışıyor bende hep dikleniyorum hep muhalefetim,bu yüzden de benim babamdan pek bir beklentim yok o konuda

Hocam o zaman bu tatilde yine dedenin yanında hırslı bir şekilde çalış , sonrada otobüs muhabbeti aç okulda bitiyor vs.de arabaya getir konuyu :)

• Merhaba.
    Tamamını okudum. Dalga geçmedim , ciiddi ciddi yazdım. aynı yaşta ve aynı okulun ögrenciyisiz. tek fark varlık meselesi. neyse...

Deden ile iletişimin hakında bişeyler söyleyebilmemiz çok zor. dedenle olan ilişkini , muabbetini bilemeyiz. olayın içinde olmadan bu anlaşılamaz. öte yandan , amacın araba almak ise , bence ; evvela babanla görüş , söz ettigin gibi seni reddetsin. ama babana arabaya degil , Z4 e ihtiyacın oldugundan bahset. görüşmenin sonunda Z4 ü reddedip sana ucuz bir araç alınması gerektigine ikna olmasını sagla. varsayalım Z4 100.000 TL. Peder, sana karşı çıkıp ne işin var Z4 le deyip , A4 neyine yetmiyo tarzı bi yorum yapacaktır. Bu durumda baban sana kaptıracagı 40.000 TL yi degil , senden kurtardıgı 60.000 TL ye odaklanıp tatmin olacaktır. o anda dedenden bahset. Peder sana 40.000 TL yi vermeye razı oldugunda , ondan o parayı alıp , durumu dedene anlat. 'Z4 alacagım ama 40.000 TL m var' de. belki oda üzerini bi şekilde tamamlama gayretine girmesi çok daha koaly olacaktır diye düşünüyorum.
    rakamları uydurdum , örneklendirme amaçlı. Z4 ü alırsan gezdirirsin artık
    Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 29 Haziran 2011; 15:06:32 >

• bence aldırmışken prestijli bir araba aldır ilerde işe başladığında iyi bir araban olur a4 veya passat cc gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: N.O.Y.A.N

kardeşim sen fakir edebiyatı yapanlara bakma git dedenle konuş araba istiyorum de verirse kabataş vermezse sekiztaş.

Epey uzun bir şey yazmıştım ama vaz geçtim. Metrobüs konusunda sana çok hak veriyorum. Orjinal parfüm de o kadar pahalı bir şey değildir.

Alacağın o araba iki kişilik git en azından 4 kişilik bir araba al.

Kişiliğinden ödün verip dedene karı gibi yaklaşmanı da benim kişiliğim kaldırmadı. Hem zaten sevdiğin kızdan da ayırmışlar.
    Seni elinde oynatıyorlar demekki. Acı gerçekler.

Hocam,sevdiğim kızla ciddi bir ilişkimiz olduğunu anladıklarında önce annem itiraz etti,snra dayımın kulağına gitti,en son dedem konuya değinmeden,bir dahaki geldiğinde duymucam demişti,aile ve akrabalarımla kötü olmaktansa,ilk tartışmamda olanlardanda etkilenerek ayrılmıştık,snra çok pişman oldum,hatta bizimkiler biz sana ayrıl demedik hayat senin hayatın ileride pişman olma dedik diyerek çark ettiler ama iş işten geçmişti.
    Hayatıma belli bir dönemde müdahale ettiler ama bu ellerinde oynatmakla aynı şey değil. Ayrıca kişiliğinden ödün vermekle de alakalı bir şey değil,benim karakterim sağlam ve evet isterken çekinicem ama en başta zten dede bu arabayı alıp 4-5 yıl snra satıcaz zten diyip minumum masrafa bu işi halletmek. Mütevaziyim diyince insanlar kızıyor z4 le nasıl mütevazi olunuyor diye ama,özel üniversite yollayalım mı dediklerinde özelde okumam diyende bendim,üstelik hiç bir şekilde kimseden toplumdan kendimi soyutlamadığımı söylüyorum. Yeri geldi kfc'de çalıştım yeri geldi,dayımın lokantasında,tarlada çalıştım yardım ettim,Babama karşı asi olduğumdan kendi özgürlüğümü kazanmayı seviyorum,zten böyle bir ihtiyaçtan ötürüde babamdan ziyade dedeme gidiyorum,hem ona bu meblağ dokunmaz,dedem meyve sebze kendi bahçesinden,ekmeklerini anneannem kendi yapar,e mutfak masrafı yok,galeriye yüreyerek gider gelir (250 metre) e hiç bir masrafı yok. İlerde miras kaldığında 40-50 yaşımda işime yaramayacak ki z4 benim. Yorum için teşekkürler hocam,ama evlnemeyi düşünmediğim için malesef 4 kişilik araba istemiyorum,kaldı ki hadi arkadaşlar kopalım diyen bir tipte olmadığım için minik 2 koltuklu bi araç bana keyif verir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bugüne kadar almadıysa daha da almaz .

Bugüne kadar böyle bir isteğim,talebim olmadı,ayrıca büyüdüğümüzün de yeni yeni farkına varıyoruz

Benim demek istediğim alacak olsa zaten sen istemeden de alırdı , mesela ben babamdan bugüne kadar birşey istemedim ama kendisi ihtiyacımı görüp almıştır mesela üniye başlarken ben yurtta kalmak istemiyordum ama bunu dile getirmemiştim yinede babam sana ev tutalım dedi tam istediğim gibi şehir merkezinden ev kiraladı , 2 senedir otobüsle gidip geliyorum otomobillere aşırı meraklıyım ama baba bana araba al demedim yinede 2 hafta önce aradı gelince sana araba alalım astra baktım ne düşünüyorsun vs. dedi

Hocam ama dedemle aynı şehirde,aynı evde yaşamıyorum ki,yılda 1-2 kez bayram da ya da yaz tatillerinde görüşebiliyoruz o da 1-2 haftalığına,yani baban senin ihtiyaçlarını gözetecek kadar yakınında,ama dedemin çektiğim zorluklardan 1 harf bile haberdar olmadığından eminim. Eğer dediğin gibi yakın otursaydık bol bol görüşseydik dediğin olabilirdi ama farklı şehirlerde olunca dediğin gibi olmuyor sanırım,pederinde kıymetini bil Benim baba asker olduğu için hiyerarşik davranmaya çalışıyor bende hep dikleniyorum hep muhalefetim,bu yüzden de benim babamdan pek bir beklentim yok o konuda

Hocam o zaman bu tatilde yine dedenin yanında hırslı bir şekilde çalış , sonrada otobüs muhabbeti aç okulda bitiyor vs.de arabaya getir konuyu :)

Bakalım kandillerde ve cuma günleri illaki arıyorum sık sık,bir 15 gün içersinde de görüşme fırsatımız olucak sanırım,konuşucam umarım olumlu yaklaşır,dedem cimri değildir ama çalışkan adamı sever. ister tüm gün şurdan 3 adım öteye kum taşı ister tüm gün ders çalış ikiside onun iin kafi,çalışkan adamı seviyor bu anlamda bende boş gezen değilim,olumlu bir şeyler olmasını umut ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

Merhaba.
    Tamamını okudum. Dalga geçmedim , ciiddi ciddi yazdım. aynı yaşta ve aynı okulun ögrenciyisiz. tek fark varlık meselesi. neyse...

Deden ile iletişimin hakında bişeyler söyleyebilmemiz çok zor. dedenle olan ilişkini , muabbetini bilemeyiz. olayın içinde olmadan bu anlaşılamaz. öte yandan , amacın araba almak ise , bence ; evvela babanla görüş , söz ettigin gibi seni reddetsin. ama babana arabaya degil , Z4 e ihtiyacın oldugundan bahset. görüşmenin sonunda Z4 ü reddedip sana ucuz bir araç alınması gerektigine ikna olmasını sagla. Bu durumda baban sana kaptıracagı 40.000 TL yi degil , senden kurtardıgı 60.000 TL ye odaklanıp tatmin olacaktır. o anda dedenden bahset. Peder sana 40.000 TL yi vermeye razı oldugunda , ondan o parayı alıp , durumu dedene anlat. 'Z4 alacagım ama 40.000 TL m var' de. belki oda üzerini bi şekilde tamamlama gayretine girmesi çok daha koaly olacaktır diye düşünüyorum.
    rakamları uydurdum , örneklendirme amaçlı. Z4 ü alırsan gezdirirsin artık
    Kolay gelsin

Hocam merhaba,söylediğiniz mantıklı olmakla birlikte babamın sen benim aldığımı nasıl satıp,ya da dedene sattırıp,başka bir araba (z4) alırsın diye köpürme şansı çok yüksek,çünkü inan ki asker bir baba çok zor hele ki özel kuvvetlerde 25 yıl görev yapmış birinden bahsediyoruz. Bırak arabayı,günlerce aç susuz arazide kalmış,yürümekten bırak botları kendi topukları parçalanmış,kafasındaki miğfer zımparalıya zımparalıya saçları dökülmüş bir babam var ki hiç mi hiç olumlu yaklaşmaz böyle şeylere ve aramızda müthiş bir gerilim her daim mevcut,o asker gibi emir veriyor ediyor ricadan segiyle yaklaşmaktan uzak,bende muhalefet olduğum için alo baba şurdayım (1 km uzakta) yağmur yağıyor almaya gelir misin demeye korkuyorum Bir de babamın anne tarafını kıskanması var ki,böyle dediğin gibi bir şey yaparsam olay olur,sen benim aldığım arabayı nasıl satarsın diye,ilk bisikletimi dedem almıştı. annemle babam evlendiğinde ilk arabalarını dedem almıştı. Dedeminde babam görevdeyken babalık yapmışlığı çok. Fikir için çok saol ama bir kaosa neden olabilir
    Hocam eğer olumlu bir gelişme olursa pm'den hber veririm ben sana

• quote:

Arabayı sat demedim yav. Sen babanı arabaya ihtiyacın olduguna ikna et. sadece parayı hazır et. alıp satma oalyına girmene gerek yok.
    tabi biz ne desek boş. anlatmakla olmaz ki , tanımadan bilemeyiz ilişkiyi. sen vericen yine en dogru kararı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melyyh -- 29 Haziran 2011; 15:27:33 >
  • quote:

bence aldırmışken prestijli bir araba aldır ilerde işe başladığında iyi bir araban olur a4 veya passat cc gibi

Hocam,işe başladığımda büyük ihtimal inşallah kendi arabamı kendim alırım. z4 kafi diyecem ama arkadaşlar yine kızacak bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: melyyh

quote:

Arabayı sat demedim yav. Sen babanı arabaya ihtiyacın olduguna ikna et. sadece parayı hazır et. alıp satma oalyına girmene gerek yok.
    tabi biz ne desek boş. anlatmakla olmaz ki , tanımadan bilemeyiz ilişkiyi. sen vericen yine en dogru kararı

Pardon hocam yanlış anlamışım,şimdi anladım
  • Son yazdıklarından sonra baktım durum baya karışık işin zor :D Dedeni ikna etsen bile peder bey , ben dururken dedene araba aldırmakta ne demek edebiyatı yapabilir zevkle binemezsin arabana :D
  • daha uygun bir şeyler bak bence.
    mesela zevk alabileceğin, her yerde ilgi çekecek bir araba.
    smart roadster olabilir.
    ararsan 2.elde temiz bulabilirsin.
  • O arabayı dedene aldırdın hadi diyelim
    O arabanın yakıtını kime aldıracaksın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sam0

O arabayı dedene aldırdın hadi diyelim
    O arabanın yakıtını kime aldıracaksın?

Hocam üniversite 1. sınıfı bitirdiğimde aylık cebime giren para 1170 TL idi.
    Sanırım karşılayabilirim diye düşünüyorum,ama cebimden can olan akbilimi de
    eksik etmem,zira ataşehirden beylikdüzüne arkadaşa gidiyorum metrobüsle yol 2 saat sürüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz~

daha uygun bir şeyler bak bence.
    mesela zevk alabileceğin, her yerde ilgi çekecek bir araba.
    smart roadster olabilir.
    ararsan 2.elde temiz bulabilirsin.

Tahmin ettiğim arabaysa çok minik tatlı bir araba bu da,fakat kapıyı z4'ten açıp,audi tt ve son olarak peugeot rcz düşünüyorum,yinede yorum için teşekkürler

Not benim talep ettiğim araçlarda zaten 2007 model,rcz hariç.
  • quote:

Son yazdıklarından sonra baktım durum baya karışık işin zor :D Dedeni ikna etsen bile peder bey , ben dururken dedene araba aldırmakta ne demek edebiyatı yapabilir zevkle binemezsin arabana :D

Hocam maddi engel yok ama bürokratik engeller var Demek ki bende baba ve dede arasında rekabete neden olup,sürecin hızlanmasını ve olumlu sonuçlanmasını sağlayabilirim
    Aslında bunu yazarken fark ettim,evet bu faktörü kullanmalıyım,işte karşılıklı konuşmanın fikir alış verişinde bulunmanın güzel yanı bu,çok basit olan bir şey,bir başkasının sözüyle akla gelebiliyor. Yani ne amaç,
    burda ben varlıklıyım demek,ne de bir şeyleri ispat etmek. Boş gereksiz yorumlar olduğu
    kadar,çok küçük güzel ayrıntılar veren yorumlarda geldi,minik minik not aldım.
    İçimde güzel bir his var bakalım ama sadece okulumun uzaması biraz bende sıkıntı yaratıyor.
    Birde ilk yorumumda dediğim gibi küçük şeyler dışında dedemden bir şey istememiştim.
    Babam çocukken daha çok önemserdi böyle şeylere o zaman küçük olduğumuzdan babaya
    laf etmezdik sanırım bundan. Aslında hikaye diyenleri,gülüp geçenleri alay edenleri anlamıyorum,
    şu konu başlığını baştan aşağı 4-5 sayfayı okusalar aslında burda bir hikaye var,hayatın gerçeklerinden
    kesitler var,dersler var ben ve çıkarmak isteyen herkese,benimle dışarıda karşımda oturup muhabbet edemeyecek insanlarla burada aynı platformda buluşup bir paylaşım içerisine giriyorum ama benim karşımdakilere verdiğim değeri kaldıramayanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.mta -- 29 Haziran 2011; 17:17:26 >

• Eleştirel,olumlu,fikir,taktik beyan eden tüm arkadaşlara da sonsuz teşekkür ediyorum
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.