Şimdi Ara

Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
3
Favori
12.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: FrozenFist

Kardesim nasılsın ben cami avlusuna bırakılan abin

Hahaha Koptum lan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa YANDIM

herkese merhaba...

Ölüm döşeğinde olan dedemin mirası bana kalacak, bana kalmasının sebebi ise. Sülaledeki ilk erkek torun olmam ve dedemin adını-soyadını taşımam...

kalan mallar:

*Kocaa bir hayvan çiftliği (160 adet büyük baş- 280kadar küçük baş - ve özel eğitilmiş atlar)
    *kuşadası'nda 4 adet yazlık
    *davutlar'da 6 tane yazlık
    *Aydın merkezde 4 tane apartman.
    *1 adet 2004 Model BMW 3.16i

gelelim asıl soruna,
    zamanında beni hiç sevmeyen kuzenlerim, amcamlar, halamlar son günlerde bana hep y**şamaya başladılar.
    kuzenlerimden zamanında çok dayak yerdim, fakat şu anda "canım-cicim" olduk.
    amcam beni 2 kere dövdü, kendisi polis jopuyla dövdü hemde amaçsız yere.
    sülalede hiçbir zaman sevilmedim.

şimdi ben bunlara nasıl davranayım ? size bunu soruyorum

kanka evler hangı mahalleden aydınlıyız bızde

• yav he he
  • hacı şu stv de bi program vardı bi hakim felan var cameralarla milleti dikizleyip "baaaaak sen bunu bunu yapmışın hıııı, seni yalancı" felan diyor ya bence son oaraya çık hem ünlüde olursun bmw çok yakar
  • quote:

Orijinalden alıntı: MadTR

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

+1

bu seferde mal kacirmis olur tapuda kimin uzerine gozukurse gozuksun saklı paylarini ilgili akraba talep edebilir. tek care vasiyet.

ayrica anlamadigim olay dededen sadece toruna nasil miras kalir? ayrica erkek olup olmamak miras icin onemli degil. dedenin cocuklarini hesaba katmak gerekir. akrabarini soylersen yardimci olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 27 Nisan 2012; 2:11:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

quote:

Orijinalden alıntı: MadTR

quote:

quote:

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

+1

bu seferde mal kacirmis olur tapuda kimin uzerine gozukurse gozuksun saklı paylarini ilgili akraba talep edebilir. tek care vasiyet.

ayrica anlamadigim olay dededen sadece toruna nasil miras kalir? ayrica erkek olup olmamak miras icin onemli degil. dedenin cocuklarini hesaba katmak gerekir. akrabarini soylersen yardimci olurum

adam açıklamış zaten tam olarak miras kalma gibi bir durum yok.
    dedesi vasiyetname hazırlayıp tüm varlığını bu elemana devretcekmiş olay bu.

• Ulan fakirlere bak ya daha adamın doğru söylediği bile belli değil 4 sayfa olmuş konu herkes akıl verme derdinde
  • Kardeşim sen boşver onları gel arkadaş olalım
  • Şaka mı gerçek mi bilmiyorum ama, yinede yazmak istedim.

Elindeki hiçbir şeyi satma. Hiçbir şeyi. Nasıl deden yürüttüyse işini, sende öğren ve yürüt.

Hepsini sat o parayla yeni bir hayat kurarsın diyenlere akıl fikir diliyorum.

Sırf kira gelirleriyle geçinir be herif!

Bir çiftlik hoş görünmeyebilir, ama oradan etin-sütün-yumurtan-sebzen çıkar. Sırf ailene(ve sizden sonrakilere) düzgün bir şey yedirebilmek için bile koru orayı.

Gerçek mi bilmiyorum ama, keşke yerinde olabilseydim!
  • ADANA da oturmuyorsun değil mi? işin zor yoksa.
  • eyvallah arkadaşlar sağolun,
    daireleri satmayacağım, kira geliri ile geçindiririm kendimi...

biraz üstte arkadaşın dediği gibi, oluyorsa eğer noter onaylı felan bir vasiyetname çıkartacağım.

onlarada günlerini göstereceğim, ellerine hiçbirşey geçmeyince yaptıkları yalakalıkla kalacaklar.

konuyu nereden kilitliyoruz bu arada ? ya da ben kilitleyebiliyormuyum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

zırnık koklatırsan kerizsin!

+1 ayrıca dedenden çiftliğin nasıl yonetileceğini öğren
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zıplayan fil

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

quote:

Eğer adam ölüm döşeğinde vasiyet verirse "akıl sağlığı yerinde değildi, cebren imzalatıldı" gibi sebeplerle itiraz edilebilir. Bunun dışında sağlıklı bir şekilde yazdırılan vasiyete kimse itiraz edemez.

Ayrıca kanunlar önünde sizin aile içi gelenekleriniz hükümsüzdür. Miraz ailenin ilk erkek torununa kalmaz. Ne İslami kurallara, ne de TCK'ya göre miras hukuku bu değildir. Dedem sağlığında avukat aracılığıyla vasiyetname yazdırıp noter huzurunda imzaladı diyorsan o başka.

tamam işte bnde ondan bahsediyorum, avukat felan tuttular.
    dedem mallarını benim üzerime geçirecekmiş...

İnternette böyle birşey buldum
    http://www.irfankalayci.av.tr/mirastan-yoksun-birakma-mal-kacirma/

uzerine gecirsende sakli pay olarak geri alirlar. vasiyetname icin deden ehliyetliyse yani akil sagligi yerindeyse vasiyetname ile anca miras hakki elde edersin. hatta bu durumda bile miras 1. zümre dedigimiz kategorideki akrabalar arasinda paylastirilir sen daha sonra onlardan alacak hakkina dayanarak geri istersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 27 Nisan 2012; 8:42:38 >

• pek mantıklı gelmedi tüm miras sana kalmaz dedenin evlatları arasında eşit paylaşılır. erkek torun diye bişey miras hukukunda olmaz sayet vasiyetname hazırlattıysa vasiyetnamenin yazdıgı tarihte akıl saglıgı yerindedir diye devlet hastanesinden rapor almalıdır. miras için sevinmeye erken başlama bence eger vasiyetname yoksa işin yaş
  • İlk dogan torun sensin kuzenlerinden dayak yiyorsunFail
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: IslakFasulye

Ne güzel be. Kurtulursun bu ülkeden işte.

yok yahu, türkiyeyi hiçbir yere değişmem.

şimdiye kadar hep istanbula gitmek istedim,
    ilk yapacağım olay o olacak.
    eğer beğenirsem orada kalırım bile

İstanbul'a gelmediğin için Türkiye'yi hiçbir yere değişmiyorsun zaten. Türkiye'nin ayı ve kırolarının %90 ı burada.
  • Umarım miras sana kalır. Anlattıklarına bakılırsa en çok sen hak ediyorsun ve deden mirası sana bırakacakmış. Hayırlısı olsun.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öyle bir şey yok.Fazla türk filmi izlmemeyin.O mallarda oğulların ve torunların hakkı vardır.Kimseye devredemez.Devretmesi için o malların bedelini ödediğine dair noter onaylı makbuz gerekir.Bu işler kolay değil öyle.İstediğine bırakamaz.

Türk filmi izlemekle ne alakası var anlamadım, izlemem zaten de. Neyse şimdi diyelim benim iki oğlum var mal varlığımı birine teslim etmek istiyorum.Bunu ölmeden önce mesala evimin tapusunu istediğim oğlumun üstüne yapamaz mıyım? Öldükten sonra da birşey değişmez zaten diye düşünüyorum.

Yapman için önce oğluna dairenin parasını vericeksin gizliden.Oğlun parayla sesnin daireni satın alıcakmış gibi gözükecek.Başka türlü mal kaçıramazsınız :) Diğer oğlununda hakkı var o malda.

Sen ne diyon kardeş boş bulmuşsun sallıyosun yada bilgilerin kulaktan dolma ayrıca gizliden para verme nedir vergi dairesi gelirin ispatını isterse de sesini kısarak gizliden konuşur. Dedesi malları ölmeden önce torununun üstüne yapabilir eğer böyle yaparsa kimse zırnık isteyemez lakin dedesi malları torununun üstüne yapmadan ölürse o zaman 3. kişiler hak talep edebilir.
    Umarım deden iyileşir malları sana bıraktığına göre onu yanlız bırakmamışsın sevgisini kazanmışsın hakkında hayırlısı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirli Muhasebeci -- 27 Nisan 2012; 13:38:17 >

• ulen harbiden öyle yaptılarsa eğer 1 kuruş verirsen ben hakkımı helal etmem :D geçir onları küçükbaşların başına otlansınlar dursunlar asgari ücret artı sigorta yap . hayvanlarıda en mantıklı yapcağın iş dana bank mı ne öyle bişeyler var oraya yatırıp çiftliğini 2 ye katlaman
  • merhaba ben amcan birazdan seni öldürmeye geliyoruz hazır ol evlat
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.