Şimdi Ara

Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SLY_ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
3
Favori
12.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ölüm döşeğinde olan dedemin mirası bana kalacak, bana kalmasının sebebi ise. Sülaledeki ilk erkek torun olmam ve dedemin adını-soyadını taşımam...

kalan mallar:

*Kocaa bir hayvan çiftliği (160 adet büyük baş- 280kadar küçük baş - ve özel eğitilmiş atlar)
    *kuşadası'nda 4 adet yazlık
    *davutlar'da 6 tane yazlık
    *Aydın merkezde 4 tane apartman.
    *1 adet 2004 Model BMW 3.16i

gelelim asıl soruna,
    zamanında beni hiç sevmeyen kuzenlerim, amcamlar, halamlar son günlerde bana hep y**şamaya başladılar.
    kuzenlerimden zamanında çok dayak yerdim, fakat şu anda "canım-cicim" olduk.
    amcam beni 2 kere dövdü, kendisi polis jopuyla dövdü hemde amaçsız yere.
    sülalede hiçbir zaman sevilmedim.

şimdi ben bunlara nasıl davranayım ? size bunu soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chill Out -- 27 Nisan 2012; 15:15:12 >

• Kemal Sunal'ın filmindeki gibi yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka naberyaa 10 k pls

• Eskiden onlar seni ezmiş şimdi de sen onları ez
  • Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.
  • Fay hatlarım kırık dökük şimdi
    gündüzlerim zifiri aydınlık
    tenhalar bir 70 lik açmış beni çağırır
  • Yüzlerine bile bakma. Yalnız sende malları çarçur etme. Daireleri kiraya ver vs. Dedenin düzenini devam ettir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kuzen anlatma böyle şeyleri burada aile içinde çözelim 5 k ya ben çekilirim diğer kuzenleri boşfer
  • mirası abartmışsın azusturuplu sallasaydın gerçekse kız olsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.
  • Bence dedenle birazn once notere ve tapu islerine gidin deden yasatken resmi olarak tum mal varligini senin uzerine gecirsin. Diger yurlu amcalarin dava acarsa onlarda pay alabilir

• Miras paylasima acilir normalde eger sadece sana kalacagi kesinse, kurus koklatma onlara.yazliklarda kalmalarina musade etme.kendi istedigin kisilerle surdur hayatini.ben boyle yapardim

• quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

quote:

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

+1

• quote:

O kadar mal olacak ve miraszedeler bunun peşini bırakacak
  • quote:

tüm mallarını benim üstüme geçireceklermiş pazartesi günü...

avukat felan ayarladı dedem. olaylar kötü gelişiyor.

Lütfen yardım edin... durmadan telefonuma arayıp duruyorlar.

"Vaay yeğen, naber nasılsın" - "Kuzen nasılsın ya hiç görüşemiyoruz" felan gibisinden...
  • quote:

quote:

Eğer adam ölüm döşeğinde vasiyet verirse "akıl sağlığı yerinde değildi, cebren imzalatıldı" gibi sebeplerle itiraz edilebilir. Bunun dışında sağlıklı bir şekilde yazdırılan vasiyete kimse itiraz edemez.

Ayrıca kanunlar önünde sizin aile içi gelenekleriniz hükümsüzdür. Miraz ailenin ilk erkek torununa kalmaz. Ne İslami kurallara, ne de TCK'ya göre miras hukuku bu değildir. Dedem sağlığında avukat aracılığıyla vasiyetname yazdırıp noter huzurunda imzaladı diyorsan o başka.

• quote:

quote:

Öyle bir şey yok.Fazla türk filmi izlmemeyin.O mallarda oğulların ve torunların hakkı vardır.Kimseye devredemez.Devretmesi için o malların bedelini ödediğine dair noter onaylı makbuz gerekir.Bu işler kolay değil öyle.İstediğine bırakamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

quote:

Eğer adam ölüm döşeğinde vasiyet verirse "akıl sağlığı yerinde değildi, cebren imzalatıldı" gibi sebeplerle itiraz edilebilir. Bunun dışında sağlıklı bir şekilde yazdırılan vasiyete kimse itiraz edemez.

Ayrıca kanunlar önünde sizin aile içi gelenekleriniz hükümsüzdür. Miraz ailenin ilk erkek torununa kalmaz. Ne İslami kurallara, ne de TCK'ya göre miras hukuku bu değildir. Dedem sağlığında avukat aracılığıyla vasiyetname yazdırıp noter huzurunda imzaladı diyorsan o başka.

tamam işte bnde ondan bahsediyorum, avukat felan tuttular.
    dedem mallarını benim üzerime geçirecekmiş...

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa YANDIM

quote:

tüm mallarını benim üstüme geçireceklermiş pazartesi günü...

avukat felan ayarladı dedem. olaylar kötü gelişiyor.

Lütfen yardım edin... durmadan telefonuma arayıp duruyorlar.

"Vaay yeğen, naber nasılsın" - "Kuzen nasılsın ya hiç görüşemiyoruz" felan gibisinden...

aile icinde ihtiyaci olan varsa 1 tane daire ver kuzenlerede fazla yuz verme bulustugunuzda agir basli ol hayatini yasa yas kac ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa YANDIM

quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

quote:

tamam işte bnde ondan bahsediyorum, avukat felan tuttular.
    dedem mallarını benim üzerime geçirecekmiş...

İnternette böyle birşey buldum
    http://www.irfankalayci.av.tr/mirastan-yoksun-birakma-mal-kacirma/

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.