Şimdi Ara

Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
3
Favori
12.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mustafa YANDIM

quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

tüm mallarını benim üstüme geçireceklermiş pazartesi günü...

avukat felan ayarladı dedem. olaylar kötü gelişiyor.

Lütfen yardım edin... durmadan telefonuma arayıp duruyorlar.

"Vaay yeğen, naber nasılsın" - "Kuzen nasılsın ya hiç görüşemiyoruz" felan gibisinden...

Malların asgari bedelini ödedin mi? Diğer akrabalar dava açarsa mal kaçırmaktan ceza yersin.Mirasın tamamını vasiyet ile çeşitli kurumlara bırakabilir sadece, o da miras bırakanın kimsesi yoksa.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

quote:

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

Öyle bir şey yok.Fazla türk filmi izlmemeyin.O mallarda oğulların ve torunların hakkı vardır.Kimseye devredemez.Devretmesi için o malların bedelini ödediğine dair noter onaylı makbuz gerekir.Bu işler kolay değil öyle.İstediğine bırakamaz.

Türk filmi izlemekle ne alakası var anlamadım, izlemem zaten de. Neyse şimdi diyelim benim iki oğlum var mal varlığımı birine teslim etmek istiyorum.Bunu ölmeden önce mesala evimin tapusunu istediğim oğlumun üstüne yapamaz mıyım? Öldükten sonra da birşey değişmez zaten diye düşünüyorum.

• beyler miras adamin cokta umrunda degil yok mallari alirlar elinden falan yazmayin adam napcam aga diyor
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

Öyle bir şey yok.Fazla türk filmi izlmemeyin.O mallarda oğulların ve torunların hakkı vardır.Kimseye devredemez.Devretmesi için o malların bedelini ödediğine dair noter onaylı makbuz gerekir.Bu işler kolay değil öyle.İstediğine bırakamaz.

Türk filmi izlemekle ne alakası var anlamadım, izlemem zaten de. Neyse şimdi diyelim benim iki oğlum var mal varlığımı birine teslim etmek istiyorum.Bunu ölmeden önce mesala evimin tapusunu istediğim oğlumun üstüne yapamaz mıyım? Öldükten sonra da birşey değişmez zaten diye düşünüyorum.

Yapman için önce oğluna dairenin parasını vericeksin gizliden.Oğlun parayla sesnin daireni satın alıcakmış gibi gözükecek.Başka türlü mal kaçıramazsınız :) Diğer oğlununda hakkı var o malda.

• quote:

quote:

quote:

"Vaay yeğen, naber nasılsın" - "Kuzen nasılsın ya hiç görüşemiyoruz" felan gibisinden...

Malların asgari bedelini ödedin mi? Diğer akrabalar dava açarsa mal kaçırmaktan ceza yersin.Mirasın tamamını vasiyet ile çeşitli kurumlara bırakabilir sadece, o da miras bırakanın kimsesi yoksa.

dedemin aklı yerinde,
    kendisi pankreas kanseri...

yakında ölecekmiş doktorlar öyle diyorlar.
    dedem hazırlıklarını felan yaptı, mezar bile ayarladı kendine.

pazarteside biryere gidip malları bana bırakacakmış.

dedem halamı ve amcamları pek sevmez. çünkü bir çok kere dedemi dolandırmaya kalkıştılar...
    halam fransada
    amcamlarda rusya'da yaşıyorlar... (dedemde aslen rusdur kendisi)

• Kaç oradan yeni bir hayat kur kendine.
  • quote:

quote:

neyden çekiniyorsun ki?telefonu açıp benle muhattap olma diyemiyor musun?kırılır diye mi üzülüyorsun?eğer öyleyse salla gitsin dostum durum anlattığın gibiyse zaten seni hala sevmiyorlar.eğer şimdi evet kuzen ya görüşemiyoruz nerelerdesin? dersen umut vermiş olursun ve deden vefat ettikten 1-2 ay sonra onlar sürekli çevrende dolaşmaya, hadi şurayı kiralayalım demeye başlarlar.bence olayı şimdiden kapamalısın ya da git yüz yüze amcalarınla konuş.

• Bence ilk yalan konuşmamakla başla
  • Ooooo Mustafa kardeşim. Uzun zamandır görüşemiyoruz. Nasılsın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nightmare667

Bence ilk yalan konuşmamakla başla

yalanla alakası yok, dedem şu anda 79 yaşında..
    ve yıllardır nazillide hayvancılık ile uğraşıyor.

benim tek derdim amcamlarım hep peşimde dolanması,
    gece yarısı bile arıyorlar. suratlarına kaşıda diyorum zaten "koklatmam size hiçbirşey" diye.

ama halen daha tersini düşünüyorlar...

anlayacağın başım büyük beladaa.
  • telefonunu değiştir öğrenciysen evini değiştir mümkünse il dışına çık bir tek ailen bilsin yerini
  • Sakın onlara bir kuruş bile verme.
    Deden sana bırakıyor madem.
  • ölmeden önce üstüne geçirirse olabilir ama öldkten sonra veraset kanuna göre pay edilir.bide şu var eğerki üstüne geçirdikten sonra akrabalrın dedenin akılsağlığının yerinde olmadığını isbatlarsa yine bu hukuka göre pay edilir.Sen ne yap et ölmeden önce üzerine al ozman yoksa başn ağrır.sonrada uzaklaş tel nonu değiştir güvendiğin bi tanıdığına mallarını satması veya kiralaması için Noterden vekalet ver(ki bana göre sat hepsini ve satacağını şuan kimseye söyleme bırak duracağını sansınlar).Hiç oralarda gezinme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LE10 -- 26 Nisan 2012; 11:00:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yataneleman

telefonunu değiştir öğrenciysen evini değiştir mümkünse il dışına çık bir tek ailen bilsin yerini

lise öğrencisiyim.
    ailemle birlikte yaşıyorum.
    dediğin gibi telefon numaramı değiştirmek mantıklı... fakat bu seferde annemi babamı ararlar.

oof off ne yapacağım bilmiyorum.
  • dedinin isminin mustafa soyadının yandım olması lazım yanlıs hatırlamıyorsam nazillede ona araba çarpmıştı hafiften yardım etmiştim amca seni doktora götürüm dedim ama gelmedi benim yeğenler merak etmesin zaten oğlu mu ne polis mi neymiş ona söylicem filan dedi bana da bayağı dua ettiydi bi gün ölmeden geleyim göreyim insanlık ölmedi sonuçta

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşasın kardeşimi buldum yıllardır seni arıyodum lütfen numaranı ver
  • O kadar para varken seni kaçırıp öldürebilirler bile, neler duyuyoruz hergün, 2 bilezik için komşusunun karısını kesen tipler var.

İyi bi avukat şart, yerinizde olsam herşeyi satardım parayı hesabıma geçirip, başka bi şehirde kendime yeni bi iş/hayat kurardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi expander_ -- 26 Nisan 2012; 11:02:48 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yataneleman

telefonunu değiştir öğrenciysen evini değiştir mümkünse il dışına çık bir tek ailen bilsin yerini

lise öğrencisiyim.
    ailemle birlikte yaşıyorum.
    dediğin gibi telefon numaramı değiştirmek mantıklı... fakat bu seferde annemi babamı ararlar.

oof off ne yapacağım bilmiyorum.

lisen bitiyorsa bittiği gibi toz ol nerdeysen ailenide al yanına misler gibi geçindirir sizi zaten kalanlar,ayrıca babanlada konuş sürekli taciz ediyorlar diye sonuçta deden kazanmış deden istediğine bırakır parayıda

• Ailenin ilk erkek torunu sensen kuzenlerin seni nasıl dövüyordu hocam

Ayrıca akrabaların yurt dışındaymış işte görüşmen zor olur.

Dedenin mirası sana bırakmasının en büyük sebebi de malı mülkü halandan ve amcandan kaçırıyor olması şimdi sen de gidip amcana halana para filan verirsen dedenin yapmaktan kaçındığı yapmak istemediği bir şeyi yaparsın kesinlikle o mirasa sahip çık aile hatırası olarakta sakla çar çur edeyim deme kaldığın yerden devam et
  • Aydın merkezdeki apartmanlardan birini verceksen yardım ederim

Bir de adadan yazlik fena olmaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.