Şimdi Ara

Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
242
Cevap
3
Favori
12.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bak sana tavsiyem her şeyi sat. Eline nakit parayı al bankaya yada finans kurumuna yatır. Banka olarak Bank asyayı tercih et faizle bulaşma. Kar payıyla geçinirsin. Yada eline geçen bütün parayla taksi plakası al. Taksi plakaları şuan 800-850 bin tl civarında 4-5 tane alabilirsin. 1 taksi plakası ayda 3500tl kira getiriyor ve temiz iştir uğraşmazsın kimseyle trink paranı alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaY_WaLkeR.

Bak sana tavsiyem her şeyi sat. Eline nakit parayı al bankaya yada finans kurumuna yatır. Banka olarak Bank asyayı tercih et faizle bulaşma. Kar payıyla geçinirsin. Yada eline geçen bütün parayla taksi plakası al. Taksi plakaları şuan 800-850 bin tl civarında 4-5 tane alabilirsin. 1 taksi plakası ayda 3500tl kira getiriyor ve temiz iştir uğraşmazsın kimseyle trink paranı alırsın.

Bi bitmediniz.swf
  • bu konuyu gördükten sonra iyiki bu kadar zengin dedem yokmuş diye şükrettim
  • Yav he he.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İzmirli Muhasebeci

quote:

Orijinalden alıntı: StillB0rN

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Fingolfin `

quote:

Diğer akrabalar dava açarsa mallar eşit paylaşılır.Miras bırakma diye bir şey olmaz aile içinde.

Nasıl yani dedesinin vasiyeti varsa bu kişiye kalacak diye diğerlerinin ne hakkı olabilir ki.

Öyle bir şey yok.Fazla türk filmi izlmemeyin.O mallarda oğulların ve torunların hakkı vardır.Kimseye devredemez.Devretmesi için o malların bedelini ödediğine dair noter onaylı makbuz gerekir.Bu işler kolay değil öyle.İstediğine bırakamaz.

Türk filmi izlemekle ne alakası var anlamadım, izlemem zaten de. Neyse şimdi diyelim benim iki oğlum var mal varlığımı birine teslim etmek istiyorum.Bunu ölmeden önce mesala evimin tapusunu istediğim oğlumun üstüne yapamaz mıyım? Öldükten sonra da birşey değişmez zaten diye düşünüyorum.

Yapman için önce oğluna dairenin parasını vericeksin gizliden.Oğlun parayla sesnin daireni satın alıcakmış gibi gözükecek.Başka türlü mal kaçıramazsınız :) Diğer oğlununda hakkı var o malda.

Sen ne diyon kardeş boş bulmuşsun sallıyosun yada bilgilerin kulaktan dolma ayrıca gizliden para verme nedir vergi dairesi gelirin ispatını isterse de sesini kısarak gizliden konuşur. Dedesi malları ölmeden önce torununun üstüne yapabilir eğer böyle yaparsa kimse zırnık isteyemez lakin dedesi malları torununun üstüne yapmadan ölürse o zaman 3. kişiler hak talep edebilir.
    Umarım deden iyileşir malları sana bıraktığına göre onu yanlız bırakmamışsın sevgisini kazanmışsın hakkında hayırlısı olsun.

Para göstererek yapılan devir noterde satış olarak gözükeceği için sorun çıkmaz.Ama bedel göstermeden yapılan devir bütün mirasçıları etkiler.Dede öldükten sonra hepsi birden muvazaa davası açabilir ve paylarını alabilir..Yani her türlü bütün mirası üstüne alamaz.

• csb
  • kimse değinmemiş ama devletin miras vergisi var ve oldukça sağlam sana kalan malların yarısı kadar vergi vermen gerekiyor.Babasının mirasını alan bir arkadaşım vardı keşke ölmeden üzerine yapsaydı o malı falan demiştim ona da.
    Sanada aynısını diyorum deden sana bırakacağı malları bıraksın isterse yapsın eyvallah ama çocuklarının evlatlık hakkı var onları sen sevmesende babalarının parasını alma hakları var dinen bu var ne kadar dinle ilgin var bilmem ama sosyal açıdan da biraz hakları var.onlara evlatlarına mirasın bir kısmını eğer devir yoluyla alırsan sonradan devret yine çoğu sende kalsın bir kısmını onlara bırak deden ölünce devredersin.
    Zaten bütün mirası bir şekilde sen alırsan kim olursa laf eder.Senin başına aynısı gelse sende laf edersin.
    Yani gerçek mirasçılarına da biraz pay bırak ve onları arayıp deden öldükten sonra bunu yapacağını da söyle ortalık durulsun.
    sonuçta 18 yaşından ölene kadar akrabalarınla muatap olabilirsin çekeceğin sıkıntıya strese değmez, akrabaların vaktiyle sana kötü davranmışlarsa Allah onlardan hakkını alıp sana verecektir.Sen mirastan çok almışsan onuda alıp onlara verecektir.O yüzden bütün mirası alman hem dünyevi hem uhrevi hayatına sıkıntı verecektir.
    Miras dediğin paradır dünyada yenir, zaten dünyada sıkıntı yaşayacaksan paranın pek kıymeti olmaz.
    sonuç olarak mirasın yine çoğunu sen al %60-70 gibi geri kalanını gerçek mirasçıları arasında bölüştür.böylece akrabalar seni rahat bırakır dünyada rahat edersin dedenin istediği gibi rahat yaşarsın ,muhtemelen öldüğünde akrabalarının yaptığı kötülüklerdende öbür tarafta sana borçlarını öderler.

•  Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun)

Dedemin mirası bana kalacak (aile içi sorun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk-bjk -- 27 Nisan 2012; 17:56:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MassiveDynamic

quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

zırnık koklatırsan kerizsin!

+1 ayrıca dedenden çiftliğin nasıl yonetileceğini öğren

bunu hakaret anlamında yazmadım sadece her türlü gayrimenkul'un bu zamanda çok zor şartlarda kazanıldığını belirtmek istedim. Eğer alayı sana kalırsa sakın elin gevşek olmasın
    kaçan balık büyük olur ne var ne yok çok iyi değerlerindir aceleci olma.
  • Merhaba ben ormanda kaybolan abin beni onca yıl maymunlar yetiştirdi yıllardır seni arıyodum sonunda seni buldum nerdesin ???
  • ölüm hak miras helal. bu 1.

eziyetten yana değilim ancak onlara baş ol , onları o şekilde ez. malı mülkü de sakın çarçur etme.
  • Açma telefonları olsun bitsin. Veya aç ama bi köşede bırak telefonu onlara girsin fatura
    Hiçbirşeyde koklatma bence
    Ha bide bence hazır mal varlığın olacak burs vermeye başlarsan iyi olur gibi
  • Benimkini yiyin falan de
  • Vay arkadas millette sans var bizim dedemiz zengin degil ki arkadas
  • Soğuk davran ama abartma, parayı bulunca havalandığını sanarlar yoksa
  • ne yapman gerektigini pm attım
  • Şimdi benim merak ettiğim miras kaldı mı ? :)) Kaldıysa çiftlikde et , süt , yumurta yetiştirip ailene organik gıdalar yedirdin mi ? :)))
  • Dayını uşak olarak al, kuzenlerinide ahıra atların yanına bakıcı olarak koy. Ailede başkalarıda varsa onlarada arabanı falan sildir.

He unutmadan bir tanede tadımcı tut kendine, yemekleri senden önce tatsın, dayıya güvenemedim pek.
  • Reşit olup olmaması bir şey değiştiriyor mu ? konu sahibinin ?

reşit değilse ve olamadan dede vefat ederse ?

reşit değilse üzerine mal mülk alabiliyor mu?
  • Mallar sende kalcakya.Sadece .amcalarina halalarina para ver mesela 4 halan varya herbirine 25bin ver sonra kac oralardan yasatmazlar.

Aklima guldur guldur geldi
    147 dane kucukbas
    168 dane buyubas
    6 dane manda
    68 dane koy
    128 dane calisan
    1 dane katira sahipem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.