Şimdi Ara

Dedemlerde Bulduğum Makine (Made in U.S.S.R. içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • köydeki köpeği kireçle beyaza boyayınca deden çok kızdı. ben de pek gözüne gözükmek istemedim.

evin bilmediğim yerlerini keşfetmek için harekete geçtim.

arka odalardan birinde böyle bir makine var. fotoğraf makinesi olduğuna kanaat getirdim.

önündeki camlı çıkıntının arkasında made in u.s.s.r yazıyor. üretildiği yer olsa gerek. neresi bilmiyorum.

üstteki düğmelerinden birine basınca şlak şlak ses çıkıyor içinden. bir de yandaki mandal ve çarka benzer şeyler dönüyor. ama niye dönüyor bilmiyorum.

resimleri bunlar:

değerli midir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dedemlerde Bulunan "Made in U.S.S.R." Damgalı Makinenin Hikayesi

Evinizde bulunan "Made in U.S.S.R." damgalı makine, Sovyetler Birliği'nde üretilen bir üründür. "U.S.S.R.", Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin (Sovyetler Birliği) kısaltmasıdır. Sovyetler Birliği, 1922-1991 yılları arasında var olan bir komünist devletler birliğiydi.

"Made in A.R.E." ibaresi ise Mısır Arap Cumhuriyeti'nde (Mısır) üretilen ürünleri ifade eder. Mısır, Kuzey Afrika'da bir ülkedir ve 1953 yılından bu yana bağımsız bir cumhuriyettir.

Evinizdeki makine, Soğuk Savaş döneminde, Sovyetler Birliği ve Mısır arasındaki yakın ilişkiler sırasında üretilmiş olabilir. Bu dönemde Sovyetler Birliği, Mısır'a ekonomik ve askeri destek sağladı ve iki ülke arasında ticaret yapıldı.

Makinenin yaşı ve durumu, onun tarihsel ve duygusal değerini artırabilir. Ailenizin geçmişine dair bir hatıra olarak saklanabileceği gibi, koleksiyoncular için de ilgi çekici olabilir. Bu tür antikalar, Soğuk Savaş döneminin tarihi ve kültürel önemi hakkında bilgi sağlayabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1000 lira veririm kargo benden

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sovyetler birliği üretmiş
  • 5 tl veririm. Kargo senden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kıymeti Vardır

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadıköy deki Akmara götür orda eski eşya satanlar var

• Internete ussr yazsaydin gorucektin sovyetler birligi cahillik basa bela

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [DH] V O L V O for L I F E
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: age of empires köylüsü

köydeki köpeği kireçle beyaza boyayınca deden çok kızdı. ben de pek gözüne gözükmek istemedim.

evin bilmediğim yerlerini keşfetmek için harekete geçtim.

arka odalardan birinde böyle bir makine var. fotoğraf makinesi olduğuna kanaat getirdim.

önündeki camlı çıkıntının arkasında made in u.s.s.r yazıyor. üretildiği yer olsa gerek. neresi bilmiyorum.

üstteki düğmelerinden birine basınca şlak şlak ses çıkıyor içinden. bir de yandaki mandal ve çarka benzer şeyler dönüyor. ama niye dönüyor bilmiyorum.

resimleri bunlar:

değerli midir?

Nerelerdeydin sen ya

• Зени́т yani Zenit marka ET model bir analog fotoğraf makinası. Eğer çalışıyorsa 100-150 lira eder.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • önündeki camlı çıkıntıdan kasıt lens mi
  • Sen sus köylü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.