Şimdi Ara

Değişik bir SATA sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anakartım: Asus A8N-E nForce4 Ultra. SATA II destekli.
    Sabit Diskim: 160 GB Seagate SATA II NCQ

Sorunum: SATA diskim sistemde tanındığı halde XP kurulmuyor.

SATA diskim biosta görülüyor. XPde Partition Magic ile iki parçaya (50+100) ayırıp format attım. XPde partitionlar görünüyor. Hatta 2. partitiona yedek dosyalarımı attım bile.
    AMA ilk partitiona XP kurmak istediğimde kuramıyorum.
    XP CDsinden boot edip kurulum işlemlerine başlıyorum. Dosyalar diske kopyalanıyor ve bu işlem hatasız tamamlanıyor. Dosyaların kopyalanması bittikden sonra diskten başlatmak üzere sistemi restart ettiğinde Diskten boot edilemiyor. Error loading operating system gibi bir hata veriyor.
    Bu neden olur? CDm sağlam. Daha önce aynı şekilde çok defa kurmuştum sistemi.
    Nasıl aşabilirim bu problemi??

• quote:

This issue is caused by any of the below reasons.

1. The computer's BIOS does not support the computer hard disk drive's size or settings.
    2. Computer Hard disk drive is not properly setup in CMOS.
    3. Issue with drive's partitions.

Şimdi buradaki şıklara bakarsak;

1)Anakartın biosu hdd boyutunu yada bazı ayarlarını doğru algılayamıyor olabilir diyor, böyle bir durumsa bir bios güncellemesi yapılabilir, gerçi anakartınız sanırım yeni bu şık olmayabilir...
    2)ikinci durumda bios ayarlarında doğru olamayacağı üzerinde duruyor. Çözüm için;
    a) Verify the hard disk drive is detected.
    b)Try changing the "Access mode" on the hard disk drive to "Large" or "LBA". This setting may vary depending on the type of BIOS.
    Yani diskin biosta göründüğünden emin olun ve access mod'u Large, Lba seçenekleri arasında değiştirin diyor, bu ayarlar biosa göre değişiklik gösterebilir, diyor...
    3) Partitionlarla ilgili bir problem vardır diyor, yani önceden linux kurulmuş bir partition olması falan gibi...

• Bu sroununda çözümü basit. Winxp cd'si ile başlattığında mevcut partitionları önce sil. Sonra tekrar oluştur ve formatla. Ama bunu xpnin cd'si ile yapacaksın yoksa olmaz.
  • dediğinizi yaptım. Yani 2 partition'ı da sildim ve XP kurulum ekranından yeniden oluşturdum. Yine aynı şekilde dosyaları kopyaları ve reboot etti ve yine diskten açılmadı :(
    Şimdi de DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER mesajı çıkıyor.
    3 gündür şu diske bir sistem kuramadım. Başka ne yapabilirim?
  • sistemde başka harddisk takılı mı acaba ?
  • Evet takılı ancak onu çıkararak da denedim. Zaten sistemi F8'e basıp boot menüsünden yeni HDD ile açmayı seçiyorum. Diğer HDD'i seçince normal bir şekilde açılıyor zaten. İlk defa böyle bir sorun yaşıyorum ben de.. Disk görünüyor windows dosyaları içine atıyor ama bi türlü boot etmiyor.
  • Şimdi öncelikle üzerinde sistem kurulu diski çıkarın tamamiyle, ardından cdden boot edip az önce yaptığınız işlemleri tekrarlayın, yani bölümleri silip oluşturun, ve restart ettiğinde f8 filan hiçbir tuşa basmayın sadece bekleyin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen dediğini gibi yaptım. eski diski çıkarıp cdden boot ettim. yeni diskteki partitionları sildim ve yeniden oluşturdum. C partitionuna tam format çekiyorum şimdi. bu şekilde yapmıştım gerçi ama tekrar bi deniycem bakalım.

Oldu galiba boot etti sonunda :) oh be.. çok teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dredy -- 20 Aralık 2006; 2:13:52 >
  • yazılardan anladığım kadarı ile hdd'nin sıfırıncı sektöründe bir sorun var. bu durumda xp cdsini takıp cd den boot edip kuruluma başladıktan sonra bilgisayar yeniden başlayınca cd'den boot edip "cd'den önyükleme için bir tuşa basınız" kısmında hiç bir tuşa basmadan bekleyip kurulumun devam edip etmediğine bir bakmak lazım. yani cd'den boot edip işlemlere hdd'den devam ediyorsa hdd'nin sıfırıncı sektörü zarar görmüş demektir.

Örnek: son sattığım bilgisayarlardan birisi "aşağıdaki dosya bulunamadığı için windows yüklenemiyor.

c:\windows\sytem32\config. vs vs

lütfen ilk açılış ekranında "r"yi seçiniz"

bu hatayı bilirsiniz.

ben bu bilgisayarı cd'den boot ettim bir tuşa basınız dediğinde hiç bir tuşa basmıyorum ve windows normal bir şekilde açılıyor. ve şu anda o bilgisayar normal şekilde çalışıyor. Ancak harddisk'in arızalı olduğundan eminim. müşterimle konuştum. Bu sronu tekrar yaşayacağız ve 3. sefer bu arızayı yaptığı zaman toptancıma bu harddiski değiştirteceğim diye söz verdim. yaklaşık1 aydır müşterim bilgisayarını sorunsuz bir şekilde kullanıyor. ben de arıza yapmasını bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.