Şimdi Ara

Değişim cihazınız ve değişim süreniz? (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.007
Cevap
8
Favori
15.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    telefonlar ile birime ulaşamadım. onedrive gibi diğer ürünlere destek birimleri var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celibar C kullanıcısına yanıt
    aynen direk ulaşamıyorsun ben rastgele bir birime bağlanıp oradan mobil cihazlar bölümünü bağlattım. ama sorduğumda direk ana menüde imei girip bağlanabilirsiniz dediler.
    belki özel kodunuz varsa 9a basıp girin kısmını kastetmiş olabilirler.
  • Arkadaşlar bayram tatili zamanı 30 iş günüm dolduğu için Microsoft'u tekrar aradım. Değişim cihazı ile ilgili işlemleri artık kendileri ilgilenmiyormuş. Teknik Servis ile halledin dedi. Ne yapacağız artık Teleservice'nin eline mi kaldık?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft değişim kararında sizin onayınız gerekir diyor, Ent aracılığıyla gönderdiğim teleservis ise üretici karşılık olarak ne gönderirse biz onu gönderirirz onay almayız diyor. Ne saçma iştir ki gönderdiğimiz l925e karşılık l640xl almaya zorlanıyoruz.
  • konu le alakalı para iadesi için hakem heyetine giden var mı, neler yaptınız sonuçlarınız nedir. bide bu 640xl modeli nasıldır? Kabul etmemekte direteyim mi yoksa telefonu kabul edip otursam mı bilemedim.
  • Para iadesi alabilen oldu mu, nasıl yol izlediniz
  • Lumia 535'ime değişim cihazı çıktı. Bugün 25. iş gününde Hem Teleserviceyi hem de Lumia destek hattını aradım. İkisi de birbirine şutluyor. Teleservice yasal hakkınız 18 ağustos'da başlayacaktır dedi. Microsoft Lumia da 15 20 dakika oyaladı ve beni teleserviceye yönlendirdi :D Lütfen yardım eder misiniz bana ne yapayım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugcu

Para iadesi alabilen oldu mu, nasıl yol izlediniz

Merhaba hocam. 30 Mayıs'tan beri değişim cihazı bekliyorum. Bu süre zarfında hem Microsoft'u hem de Teleservice servisini defalarca aradım. Microsoft bana artık yardımcı olmayacağını açık açık söyledi. Daha sonra servisi aradım servisteki bayan çalışan uzun süre beklediğim için para iadesi talebi oluşturalım dediler. Ben de kabul ettim. Şu an onay bekliyorum. Parayı iade alabilir isem buraya yazarım.

• 535 cihazım yerine 540 vermişler.Imei sorgulattığımda bu cihaz çıkıyor.

• Lumia 735 cihazımın arka kamerası 2 haftadır açılmıyor. On kamerasında bi sıkıntı yok. Çeşitli kamera uygulamaları indirdim ama onlarda arka kamera açılmazken ön kamera sıkıntısız çalışıyor. Fabrika ayarlarına döndüm ama sorun halen devam ediyor. Sadece recovery tool ile 8.1 e dönmeyi denemedim ama sorun yazılımsal değilde donanımsal gibi görünüyor. Başına böyle bişey gelen varmı. Son çare olarak teleservice gönder meyi düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: hepsi manyak bunların

535 cihazım yerine 540 vermişler.Imei sorgulattığımda bu cihaz çıkıyor.

Evet artık 540 veriyorlar .hayırlı olsun

• Tugcu T kullanıcısına yanıt
    Ben 925 e karşılık 640XL aldım
    Tasarımı dışında şahane bi cihaz .
    Tasarım olayını da aliecpressten aldığım metal aliminyum çerçeve kılıf ile çözdüm.

• Teşekkürler.

• 30 Mayıs'tan beri beklediğim Lumia 535 cihazıma Lumia 540 verildi. İşlemler bugün tamamlandı. Bekleyenlere Allah sabırlar versin

Teleservice'ye yollayacaksın aldığın yere de verebilirsin kargo ile kendinde gönderebilirsin ücretsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hepsi manyak bunların -- 18 Ağustos 2016; 13:42:54 >
  • Benim de 1 Haziran 2016'da servise verdiğim ve 3 Haziran 2016'da değişim kararı çıkan cihazıma karşılık olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde (3 ay sonra) Lumia 540 verildi. Bizler gibi tüm bekleyenlere de geçmiş olsun. Bu arada serviste geçen süreyi garanti süresine ekletmek için ek bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Hadi 20 gün falan olsa neyse de, 3 ay geçti serviste, az buz bir zaman değil İyi forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARAnCUDAnnA_TN

Benim de 1 Haziran 2016'da servise verdiğim ve 3 Haziran 2016'da değişim kararı çıkan cihazıma karşılık olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde (3 ay sonra) Lumia 540 verildi. Bizler gibi tüm bekleyenlere de geçmiş olsun. Bu arada serviste geçen süreyi garanti süresine ekletmek için ek bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Hadi 20 gün falan olsa neyse de, 3 ay geçti serviste, az buz bir zaman değil İyi forumlar.

Hocam 2 güne değişim demişler ama gondermeleri 3 ay ı bulmuş.
    Sizin su anda değişim cihazını geri gönderip para talebi hakkınız var mı?
    Para talebi hakkı kaçıncı günden sonra veriliyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: monarch25

quote:

Orijinalden alıntı: BARAnCUDAnnA_TN

Benim de 1 Haziran 2016'da servise verdiğim ve 3 Haziran 2016'da değişim kararı çıkan cihazıma karşılık olarak 24 Ağustos 2016 tarihinde (3 ay sonra) Lumia 540 verildi. Bizler gibi tüm bekleyenlere de geçmiş olsun. Bu arada serviste geçen süreyi garanti süresine ekletmek için ek bir işlem yapmamız gerekiyor mu? Hadi 20 gün falan olsa neyse de, 3 ay geçti serviste, az buz bir zaman değil İyi forumlar.

Hocam 2 güne değişim demişler ama gondermeleri 3 ay ı bulmuş.
    Sizin su anda değişim cihazını geri gönderip para talebi hakkınız var mı?
    Para talebi hakkı kaçıncı günden sonra veriliyor?

Hocam bilmiyorum o hakkım var mı veya varsa hangi günden sonra o hak doğuyor. Bundan 1 ay kadar önce bu gecikme sebebiyle Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurma yolunu seçtim, ancak ben Lumia 535 cihazı 2. el aldığım ve fatura başkasının adına olduğu için para iadesi sürecinin başlaması için fatura sahibinin olması gerektiğini iletti Tüketici Hakem Heyeti. Bu noktada 4 yöntem önerdiler;

1) para iadesini fatura sahibi alıp bana iletecek (satan kişiye ulaşamayacağım, ulaşsam bile büyük ihtimalle iade bedelini kendisi almak isteyeceği için bu yöntemi elemiş olduk),
    2) fatura sahibi bana hukuki vekalet verecek (ki buna satıcının razı gelip gelmeyeceği bile meçhulken üstüne bir de 100+ TL'lik bir maddi külfeti var, bu yüzden bunu da eledik),
    3) fatura sahibinin bana cihazı 2. elde sattığına dair fatura olacak ve bu fatura ile Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru yapılacak (hangimiz 2. elde fatura ile cihaz alıyoruz, dükkandan bile alsak fatura kesilmiyor orijinal faturası olsa da olmasa da. Kaldı ki, ben cihazı bu işi ticari olarak yapmayan ve kendi cihazını satan birinden aldığım için bu yöntemi de elemiş olduk),
    4) cihaz değişimini beklemek ve ne cihaz verirlerse kabul etmek.

Sonuç olarak cihaz değişimini ne kadar gecikirse geciksin beklemeye razı oldum. Ayrıca bu 3 aylık süreçte, ilk 1 ay dolduktan sonra birkaç kez Microsoft Müşteri Hizmetleri ile görüştüm. Kendileri, değişim cihazı olarak büyük ihtimalle Nokia Lumia 630 verileceğini iletmişlerdi ilk görüşmemde. Nokia Lumia 630 bütün özellikler açısından Microsoft Lumia 535'ten geride olduğu için böyle bir karar çıkması durumunda asla kabul etmeyeceğimi ilettim ve süreci Tüketici Hakem Heyeti'ne ve Tüketici Hakları Mahkemesi'ne taşımakla tehdit ettim (elbette onların fatura sahibi olmadığım için Tüketici Hakem Heyeti'nin söylemi üzerine bu yola giremeyeceğimden haberi yoktu), ancak hakkımı bir şekilde arayabilmek için buna mecburdum. Zira hukuk sistemi ve tüketici haklarının bu noktada tıkandığını ve fatura sahibi olmadığım ancak 2. elde parasını ödeyerek aldığım cihazın para iadesini alamadığımı üzülerek öğrendim. Para iadesi alabilseydim, Lumia 535'in fatura bedeli 599 TL idi ve çok güzel olurdu elbette.

Sonuç olarak 3 ay beklemiş de olsam sorunsuz, bir üst model ve her anlamda Lumia 535'ten önde olan Lumia 540'ın gelmesine seviniyorum. Öte yandan, serviste geçen 3 aylık sürenin garanti süresine eklenecek olması tek tesellim, yani en azından bu açıdan bir kaybımız yok serviste geçen sürede Blackberry cihaz kullanmak zorunda kalsak da.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARAnCUDAs -- 1 Eylül 2016; 11:40:22 >

• Beyler garantili 630 bulsak, 640 verirler mi acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertxray

Beyler garantili 630 bulsak, 640 verirler mi acaba

Bir şansını dene bence. Bizim mahalleden bir arkadaş 950 XL gelir ümidiyle 1520'sini servise vermişti de 830 gelmişti. Bişey geliyor sonuçta.

quote:

Hoca, Akşehir Gölü’nün kıyısına oturmuş. Çevresindekiler bir de bakmışlar ki Hoca, çömleğinden çıkardığı kaşık kaşık yoğurdu göle boşaltıp karıştırmıyor mu? Şaşkınlıkla sormuşlar:

– Hocam, ne yapıyorsun öyle?
    – Göle yoğurt çalıyorum!
    – Göl hiç yoğurt tutar mı?
    – Ya tutarsa?

• e-Militarist kullanıcısına yanıt
    Korkum 535 vermeleri
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.