Şimdi Ara

DEHŞET ÖTESİ 'HAUNTING GROUND...'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
1
Favori
9.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bu oyun eğer puzzle korku seviyorsanız muhteşem bir oyun Aşağı yukarı bir ayoldu ve bu gün bitirdim. oyun 2005 mayıs ayında çıkmış fakat oyunda takıldığım zaman yazmadığım forum kalmadı ve hiçbir cevap alamadım. Sanırım oyunu pek oynayan olmamış fakat God Of War la birlikte şimdiye kadar oynadığım en iyi oyun diyebilirim

Haunting Ground (PS2)

Yapımcı: Capcom
    Yayıncı: Capcom

Haunting Ground konsol dünyasını takip edenler için “beklenebilecekler” listesinde başa güreşecek bir yapım. Capcom belki de büyüyünce bir Resident Evil ya da Silent Hill olacak çocuğu mayıs ayında doğuruyor.

Fiona Belli, 18 yaşında ailesiyle birlikte bir araba kazası geçirir ve arabadan bir tek o sağ kurtulur, fakat uyandığında kendini bilmediği bir şatoda hapsolmuş vaziyette buluyor. Kahramanımız çevrede olan biteni araştırdıkça şatoda kötü güçlerin olduğunu fark eder ve hikaye garip olaylar örgüsüyle şekil alır… Anladığınız üzere oyunda Fiona Belli adlı kızı yönetiyoruz. Genç kız yanından hiç ayrılmayan Hewie adındaki koyun köpeğin de yardımıyla şatodan kurtulmaya çalışacak. Konu biraz klasik gibi gözükse de içinden bin bir türlü entrika çıkacaktır, ne de olsa Capcom işi diyorum.

Puzzle’ların Fatal Frame ve türevleri gibi değil de Silent Hill, Resident Evil kıvamında olacağını söyleyeyim. Gerekli anahtar kelimeyi bulma, eşyaları hareket ettirme vs. Ayrıca bazı puzzle’rın Hewie üzerine kurulmuş olduğu da belirtiliyor, zaten düşmanlarla uğraşan da genellikle Hewie olacak. Fiona, Hewie’e komutlar verecek ve hatta patisini bile isteyebilecek!

Clock Tower ve Fatal Frame gibi oyunlarda gördüğümüz panic modu Haunting Ground’da daha şık yaşanacak. Saldırı sonrası adrenalin yükseldiği zaman görüntü karakalem ile çizilmişe benzer bir hal alacak ve Fiona bilinçsizce hareket etmeye başlayacak.

Oyun “Ico-Clock Tower, sentezi olacağım” der gibi duruyor ki bu olabilecek iyi sentezlerden biridir. Yani hem huzursuz edici, hem de ürkütücü bir atmosferle karşılaşacağımızı söyleyebilirim. Ara demolar ise gerçekten çok iddialı. Grafiklerin Clock Tower kıvamında fazla soluk olması benim pek hoşuma gitmese de bunun atmosferi körüklediğini söyleyebilirim. Oyunun şimdiden gördüğüm kötü bir yanı ise aynı düşmanın Clock Tower’da ki gibi birçok kez karşınıza çıkması...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 6 Nisan 2006; 13:32:47 >

• 1 2 soru soracam ben bu tür oyunlardan uzaktım yeni yakınlaşıyom resident evil4 oynadım sadece slint hilli oynamayı düşünüyom neyse puzzleler zormu çok uğraştırıyomu camera sistemi nasıl sabitmi bide pek önemli deil ama silah ve benzeri şeyleri alma yeri sınırlımı yer kalmayınca bişey atmak zorunda kalıyomuyuz çok konuştum neyse güzel çalışma
  • Dostum oyun alışılmış olanların çok dışında. Oyunda senin kaçmaktan başka hiçbir silahın yok. Kamera sabit ama zaten oyun gidişatında pek sıkıntı yaratmıyor. Puzzle lar çözdüğün zaman tüh nasıl takılmışım der cinsten. Ama gerçekten mükemmel. Adrenalin istiyorsan bu oyunu mutlaka oyna Ben çok korku oyunu oynadım ama böyle bir oyun hiç oynamadım
  • en yakın zamanda bulursam alacam yanlız kopyasını(gümüş) bulmak zor olcak
  • resimler güzele benziyor.
  • Oyun sadece şatoda geciyorsa,aynı mekanları tekrar tekrar görücez anlamına geliyor (?)
  • Yaw ben bu oyunu başta çok beğendim, fakat oyunun ilerleyen bölümlerindeki o ayı gibi herife uyuz oldum ya, beni yakalıyor, tecavüz falan ediyor, kız çığlık atıyor, öyle böyle değil, acayip stres oldum oynarken, daha fazla oynamaya dayanamadım, ben de bıraktım,

Hakkaten de dehşet'in ötesi yani bu oyun
  • quote:

Orjinalden alıntı: leo

Yaw ben bu oyunu başta çok beğendim, fakat oyunun ilerleyen bölümlerindeki o ayı gibi herife uyuz oldum ya, beni yakalıyor, tecavüz falan ediyor, kız çığlık atıyor, öyle böyle değil, acayip stres oldum oynarken, daha fazla oynamaya dayanamadım, ben de bıraktım,

Hakkaten de dehşet'in ötesi yani bu oyun

Oyun baştan gerçekten çok zor başlıyor. Fakat ilerledikçe puzzle ların karakterini anlıyorsun. Oyunun başında bende bırakmak istedim. Fakat o Ayı gibi herifi atlattıktan sonra oyundan zevk almaya başladım. Oyun gerçekten çok iyi.

ZİW®O dostum oyun da oyun sonu hariç, puzzle ları çözdükten sonra geri dönmüyorsun. Eğer korkmak istiyorsanız. Bu oyun süper

• samplus oyunu hangi derece ile bitirdin? best? good? ....? debilitasi avizeyle mi oldurdun yoksa el yordamıyla mı.? evet?
  • Oyunda debilitas ölmüyor. Sadece üzerine avize düşüyor. Sanırım başka türlü alt edemiyoruz onu. Oyunun 5 tane sonu var. Benimki best ending
  • peki sonlar neye göre deişiyo oyunun sonunda yaptığın şeylere göremi yoksa başka son görmek için bi daha başa dönüp başka türlümü oynamak gerekiyo
  • best ending ise bravo sana. ben su an ricardoyla ugrasiyom. aslinda bir hafta falan once bitirmis olmam gerekiyodu ama gelgelelim oyundaki caresizlik ogesi o kadar abartılmıs ki yer yer kafayi yedirtebiliyor adama. ki ben de bayaa bi gundur acmiyom oyunu.

tamam capcom yapmi iy ioyun hos oyun. r evil den ve s hill den farkli tabii ama bir insan kendisine zarar vermek isteyen sahislardan hep kacarmi. tamam debiden daniden ricardodan kaciyoz ama o kucuk bagiran bebeleri de elimize bi zopa alıp dovemiyorusak eeeh artık derim yanii. bu nedir yahu. haa bunu da isteyen vardır orası ayrı. ama artık yaslanmıs sahıslar icin tahammul edilebilirlik sınırlarını zorlayan bir mallık sinmis fiona nın üzerine. hewie desen o ayrı bir hadise. aabiye go diyosun mal mal bakıyo. zaten adının hewitt e olan benzerliginden dolayi bastan kıl oldum ben o mendebur ite. neyse.ne neysesi oyun sinir bozucu bir oyun BENCE .
    ha tabiiki guzel ogeler de barındırmakta kandi icinde ama ah o caresizlik yokmu. insanın elinin kolunun bağlanması epey doğal bişey aslında. ki zaten kızımız aristokrat bir aileden gelen tikinin önde gideni bi. kız. baksana çok ağır britanya aksanıyla konuşuyaolar zaten. yemişim britanyasını krallığnı ffalan dedirtiyo kısmen.orda ben olacam. elime de verecekler bir coban kopeği. darmadağın ederim şatosunu da debisinide. zopa manyağı yaparım var yaa.
    yaa. böyle işte samplus...bravo sana bu kadar enhgele ragmen yılmamıssın bitirmissin oyunu.

• @giannakopoulos dostum çok güzel bir eleştiri yapmışsın tebrik ederim. Oyunda çaresizlik gerçekten sinir bozucu. Fakat oyunda ricardodan, debilitastan, daniella dan vs.. kaçarken püf noktalar var. Ben bunları çözmüştüm. Mesela her puzzle da seni bir defa kovalıyorlar. Atlatınca puzzle ı çözmek için rahat bırakıyorlar. Zaten oyun insanı okadar içine alıyor ki çaresiz kaldığında çaresizliği tamamı ile kendin yaşıyorsun. Yani oyun seni alıyor o şatonun içine koyuyor. Hewie ye gelince; saldırı komutunu düşmanın yüzüne dönerek verirsen laf dinliyor afacan ama başka bir yöne dönersen bu defa yol göster olarak algılıyor. işin aslı hayvan ne söylersen onu yapıyor. Oyunun kötü taraflarından biri de mandragora bahçesine girmeden önce yapman gereken üç doğru şey. 15 gün boyunca burada takılmıştım ben. Mesela orada 3 doğru 3 yanlış diyor fakat içerde 4 yanlış 3 doğru var. Ve içerde o kadar çok öğe var ki burada yanlış yaptığını anlayamıyorsun. Yazdıklarının ve bunun haricinde oyunda kötü bişi yok.Düşmanlara bişey yapamadığımız için sinir bozucu demişsin fakat bölüm sonlarında öle bi öldürüyorsun ki hepsini o kaçtığın sinirlerinin bozulduğu zamanların hıncını alıyorsun. Oh dedirtiyor adama bir anlamda. Bu oyunu resmen yaşıyorsun.

@slipknotcu_velet oyunun sonu konusunda bir forum da görmüştüm. Hewie ile arandaki dialoğa bağlıymış. Ama bunu ingilizce bi forumda okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum. Ben sadece onun best ending diye yazdığı movie yi izledi sonunda. Fakat oyunda öldürdüğün her düşman için bir sonda olabilir ama onları da toplarsan 6 kişi yapıyor. Yani tekrar tekrar bitirmeden bilemiyorum.

• sonunda bitirdim. good ending ile. ne biliim bir daha oynayacagimi sanmıyorum. bu gibi oyunlarda nihai amacim iyi kotu bir kere bitirmek. sonra bi daha ne zaman oynarim bilinmez. oyun fena degil de daha once de soyledigim adami kudurtan caresizlik edilgenlik ortamına bi daha girmeye bi daha zor be...
    samplus ın da dedigi gibi alışınca hewie ile birlikte tum bossları kolayca alt edebiliyosunuz. fiona saglam hatun. hatta baayan. oyunu bitirince ( adettendir her oyunun sonunda degisik kıyafet sunar bize oyun yapımcıları. buradada adet yerini buluyor. fionamıza bayaa fetisik atraktif giysiler giydirmiş capcom aabimiz.) gizli kıyafetlere felan baktım. hewie yi kahverengi yaptım. ve oyunu kapattım.

bir de su var. oyunda amac ne niye satodayiz ve en onemlisi biz neyiz neciyiz neden sato niye kazaa. nsaıl azoth gibi sorulara yanıt alamadıgım için saydırdım capcom aabiye. bir bitis fmv si bile izleyemedim. sagolsun debilitas aldı eline makası girdi bahceye ve en sallama oyun sonu movisinide izlemiş oldum boylece.

• peki oyun çabuk bitiyomu?? yarın alcam oynıcam bakalım nasıl
  • slipknotcu_velet eğer puzzle ları çabuk çözersen 1 haftada bitirirsin. giannakopoulos hayırlı olsun. İşin aslı o oyunu bir daha bende oynamam. Oyun gerçekten insanı çok yıpratıyor
  • Paso kaç kaç kaç
    nereye kadar yaaa
    sıkıldım ben duruo kenarda bi köşede
  • pc versiyonu yokmu bunun?
  • Dostum şu anda sadece ps2 için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 26 Şubat 2006; 15:29:06 >
  • oyunu aldım oynadım ama pek çözemedim tipsiz bi adam kovalıyo beni iki odadan bişeyler aldım paso aynı yerlerde kaçıp duruyom iki kapı var onlar kilitli napcam kapıları açmak için bişeymi bulmam lazım yoksa o adamdan kurtulmammı lazım geçemedim hem oyunda save sistemi nasıl oluyo
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.