Şimdi Ara

deleted (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
1.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun.
    Pert kesinlikle kafadan 7 hava yastığına 14 bin masraf çıkar. Diğer onarımları siz düşünün. Uyanık sanayici arkadaş bu aracı alır airbag lara direnç bağlar. Az hasarlı olarak 38 liraya okutur.

• Muhtemelen ağır hasara çıkacaktır,
    geçen hafta ağır hasara çıkan araçları sigorta şirketerinden alıp satan bir firmadaydım bu hasardan çok daha az hasar almış araçlar vardı hatta 2 tanesine inanamadım, birinde araç arkadan hasar almış patlayan airbag yok sol tarafta nerdeyse pastalık çizikler ve ön kaputda sadece iki üç parmak rahatca düzeltilecek kadar göçük varken araç ağır hasara ayrılmıştı.
  • Çok geçmiş olsun

Pert olunca kasko değerini size verip arabayı mı alıyorlar ? pert olmazsada arabayı tamir edip size mi veriyorlar ?

Bilgisizim kusura bakmayın
  • White0F kullanıcısına yanıt
    Ağır hasara ayrılırsa kasko değerini vermeleri lazım ama arayıp pazarlık yapıyorlar örneğin kasko değeri 60.000 TL araç 25.000 hasar var, arıyorlar 52.000 ödeyelim yada tamir ettirelim önerisi sunuyorlar tabi arada blöf yapıyorlar, ilk konuşmada kabul etmezseniz en fazla 1-2 bin TL daha çıkıyorlar kabul ederseniz parayı işlemler bittikten sonra ödüyorlar, aracıda hasarlı şekilde açık artırmada satıyorlar. Kabul etmezseniz ise araç tamir edilip size veriliyor
  • Sizi allah korumuş geçmiş olsun. Aracınız pert.

• quote:

Orijinalden alıntı: esenlik

Ağır hasara ayrılırsa kasko değerini vermeleri lazım ama arayıp pazarlık yapıyorlar örneğin kasko değeri 60.000 TL araç 25.000 hasar var, arıyorlar 52.000 ödeyelim yada tamir ettirelim önerisi sunuyorlar tabi arada blöf yapıyorlar, ilk konuşmada kabul etmezseniz en fazla 1-2 bin TL daha çıkıyorlar kabul ederseniz parayı işlemler bittikten sonra ödüyorlar, aracıda hasarlı şekilde açık artırmada satıyorlar. Kabul etmezseniz ise araç tamir edilip size veriliyor

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler
  • araç pert geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun..

Yeri değil ama bende sorayım birşey, yanıtlayan olursa sevinrim.

Pert ya da çalıntı gibi durumlarda, aracın değeri kasko poliçesindeki fiyattan mı veriliyor? Benim aldığım araç malum zamlardan dolayı nerdeyse 20.000 TL zam gelmiş mesela, bir durum olunca para neye göre veriliyor
  • hasar çok gözükmüyor ama eğer kaskodan karşılanırsa hiç belli olmaz perte de çıkabilir
    edit : geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loki17 -- 2 Kasım 2015; 0:53:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Geçen hafta gittiğim kaportacıda bundan çok daha hasarlı doblo vardı. Araç tamir için parça bekliyormuş. Bencede pert olmaz.

Fiatin parca fiyati ile citroen parca fiyati arasinda baya fark vardir. Dobloda hava yastığı da genelde 2 tane. Fiat, hyundai tarzi araçlarda onarim cikiyor genelde.

• Aracın kasko değerinin %50sini aşan tamiratlarda riziko gerçekleşmiş ve perte ayrılır. Kasko size aracın kasko bedeli ile rayiç bedeli arası bir miktar önerir. Rayiç bedel piyasa bedelidir.OÖrneğin size 48bin önerirse itiraz edin. 4 tane falan emsal araç ilanı göstermek zorundalar.

Perte ayırmak istemezlerse isterseniz aracı kendim yaptırıcam deyip kasko bedelinin %50sini alabilirsiniz. Yani araç sizde kalırve mesela 25bin tl para aalırsınız. Ancak riziko gerçekleşmiş sayılır ve kasko policeniz fes olur. Aracı 30a satarsaniz o haliyle kara da geçebilirsiniz.

Ben 2008de corsa ile bunu tecrübe etmiştim. 15000tl idi kasko bedeli. Opel yetkili servisinden bir usta araca talip oldu. Aracı ona 8e sattım. Kaskodan da 7500 aldım. O usta aracı 3bin tlye topladı 11e mal etti 13e sattı. Airbagler olmadan.

2008 yılında sadece 2 airbag açmış 2005model corsaya 18000tl tamir ücreti çıkmıştı. Ön cam saglamdi. Araç yürür vsziyette idi. Sadece bir far yanmiyordu. Bilginize.

• Olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ihsansecer İ kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, burada önemli kıstas yetkili servisin çıkartacağı onarım maliyetidir, yetkili servisler sonuçta sanayideki usta mantığıyla çalışmıyor. C5 için bu görünen hasarla büyük ihtimalle pert çıkıcak çünki tüm hava yastıklarını açmış bunlar bile aracın dışını geçtim yüksek bir rakam tutucaktır.
  • Geçmiş olsun hocam.Durum hiç iç açıcı değil..
  • ileri de çıkabilecek sorunlara gebe bir araça binmek istemiyorsanız pert olması için bastırın.

• Merhaba,
    Karşı taraf suçlu olduğu için aracın masrafını karşı tarafın sigortası mı karşılar yoksa benim sigortam mı?

• Geçmiş olsun. Aracınız büyük olasılıkla pert. Airbaglerin masrafı sadece 20 bin tl civarındadır. Dış mekanik aksamlar ve iç kısımda değişecek çeşitli yürüyenler ile araç işçilik dahil 35 bin TL seviyesinde servisten masraf çıkartır.
    58 bin TL rahici olan aracın nerden baksanız %60'ını geçmişsiniz, muhtemelen dışarıda yaptıralım, yetkili servisten çıkartalım tarzı taleplerde bulunabilirler kabul etmeyin. Pert olmasına diretin, size daha sonra düşük tutar ödemeye çalışacaklar pazarlık yapıp fiyatını yükseltin
    Tekrar geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Geçmiş olsun. Aracınız büyük olasılıkla pert. Airbaglerin masrafı sadece 20 bin tl civarındadır. Dış mekanik aksamlar ve iç kısımda değişecek çeşitli yürüyenler ile araç işçilik dahil 35 bin TL seviyesinde servisten masraf çıkartır.
    58 bin TL rahici olan aracın nerden baksanız %60'ını geçmişsiniz, muhtemelen dışarıda yaptıralım, yetkili servisten çıkartalım tarzı taleplerde bulunabilirler kabul etmeyin. Pert olmasına diretin, size daha sonra düşük tutar ödemeye çalışacaklar pazarlık yapıp fiyatını yükseltin
    Tekrar geçmiş olsun

Teşekkürler. Anlamadığım şey masraf kusurlu olan tarafın sigortasından karşılanmayacak mı? Benim bildiğim kadarıyla öyle oluyor.
    Ayrıca servis yetkilisinin söylediğine göre aracın kasko değeri değil piyasa değeri önemli. Bu da 46-48 civarı sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsansecer

quote:

Orijinalden alıntı: muharrem.05

Geçmiş olsun. Aracınız büyük olasılıkla pert. Airbaglerin masrafı sadece 20 bin tl civarındadır. Dış mekanik aksamlar ve iç kısımda değişecek çeşitli yürüyenler ile araç işçilik dahil 35 bin TL seviyesinde servisten masraf çıkartır.
    Tekrar geçmiş olsun

Teşekkürler. Anlamadığım şey masraf kusurlu olan tarafın sigortasından karşılanmayacak mı? Benim bildiğim kadarıyla öyle oluyor.
    Ayrıca servis yetkilisinin söylediğine göre aracın kasko değeri değil piyasa değeri önemli. Bu da 46-48 civarı sanırım.

Bedeli karşı taraftanda alsa yasal bir prosüdür var. Tampon ve far değişecek diye pert edilmez mesela :)
    2. eldeki piyasa değerine göre veriliyor ama pazarlık yapabiliyorsunuz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.