Şimdi Ara

DELİ GİBİ KENDİMİ GELİŞTİRMEK İÇİN

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba eminim aramızda profesyonel grafikler vardır.
    Kimsede demesinki grafikerlik para için yapılmaz okunmaz öğrenilmez.
    Herkes ekmeğini sevdiği bir işten çıkarmak ister onun için.
    2 Senelik üniversite mezunuyum
    İllustrator derecem- Orta
    Photoshop-Düşük
    İndesigner-Düşük

Kendimi geliştirmek için bu 3nüde en üst düzeye çıkartıcam gerekirse kurslarla gerekirse youtubede videolarla

Sizden istediğim video olarak parasal anlamda elime hangi branşı almalıyım motion graphicmi,maya mı, yada benim bilmediğim bak bunu öğrenirsen başını alıp gidersin dediğiniz başka proğramlar ve amaçları.
    Şahsi fikrim olarak 4 seneye tamamlıcam üniversitemi öbür sene dgsden Fotoğraf ve video bölümüne geçmeyi düşünüyorum.
    Normal çizim yeteneğim Orta düzeyde normal bir insandan iyi bir çizim yeteneğim var hayal ederek veya bakarak.
    Lütfen görüp boş geçmeyin varsa bir fikriniz yazın.
    Tavsiye ettiğiniz proğramları sıralama açıklama olarak yazarsanız çok sevinirim.

• Selam kardeşim.

yaklaşık 15 senedir bu işi yapan biri olarak diyebilirim ki istersen yaparsın. Ama gerçekten çalışman ve kendini paralaman kaydıyla. Sonuçta Kartvizitcide çalışan da grafiker, uluslarlarası ajansda çalışıp on binlerce TL alan da grafiker...

Yaşın genç programlar 2. hatta 3. planda zamanla eksik olduklarını öğrenirsin artık bir şeyler öğrenmek çok kolay programların kendi help dosyaları bile yeterli yani.

Asıl olay mesleği ve tasarımı öğrenmek çoğu arkadaş bunu es geçip sadece programa yöneldiği için bir yerlere gelemiyor...

Yani demen gereken şu ben illustrasyonu çok seviyorum, yada dergi tasarımını veyahutta 3d modellemeyi ona göre kendimi yetiştirmem lazım. Ama günümüzde en azından iki dalda iyi olmak gerekiyor. Örneğin ben hem kurgu hem animasyon hem de tasarım yanında idareten çizim yapabildiğimden çok iyi bir yetenek olmasam da her yerde iş bulup geçinebiliyorum.

Okuyabiliyorsan oku, okumak sana zaman çevre ve tecrübe kazandırır. Okurken çalışırsan çok süper olur. Behance ve dribbblede her gün zaman geçirmeyi asla unutma...

Kabaca alanları söyleyeim sana. Bence geleceği en çok olana göre sıraladım. Sen artık becerine göre bakacaksın...

1- Mobil tasarım/Mobil oyun tasarımı, arayüz ve kullanıcı deneyimi alanları (grafik tasarım becerisi ucundan da olsa kod bilgisi- Program için bişey diyemicem tam alanım değil)
    2- 2d animasyon_motion graphic (grafik tasarım bilgisi, kurgu, ses biraz çizim ucundan modelleme Program olarak after effects, fotoşop, premiere, illustrator ve cinema 4d)
    3- 3d modelleme ve animasyon (Maya, cinema 4d, max vs)
    4- video kurgu (premiere, FCP, Edius)
    5- Baskıya yönelik grafik tasarım (fotoşop, illlustrator, indesign, corel ve PDF alt yapısı)
    6- web tasarım - (fotoşop, dreamweaver,vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylosoft -- 19 Temmuz 2018; 16:25:14 >

• feylosoft kullanıcısına yanıt
    Abi seni başka konulardada görmüştüm baya bilgilisin emek vermişsin bu yola belli.22 yaşındayım herkes gençsin diyor amma velakin bilmiyorum benim yaşımdakilerde evleniyor yani :D resim çizmeyi seviyorum bir portreyi alıp onu vektörele dökmeyi seviyorum karakter oluşturmayı seviyorum sıfırdan bir oyun karakteri gibi ama aynı zamanda şunu seviyorum ama yapamıyorum dediğim yada uğraşmadığım video var hep effectli videolar yapmak istemişimdir animasyon film yapmak istemişimdir kendi oluşturucağım karakterler ve onları oynatmak güzel olabilir.
    Dediklerini düşünücem ona göre kendimi 2 dala birden vericem.
  • Illustrator ve fotoşopu iyi öğren derim. Indesign falan olmasa da olur. Daha doğrusu nereye yöneleceğine bağlı. 3d programlara tavsiye vermedim çünkü hem bilgim yok hem de uzunca eğitimini almadan öğrenilebilir mi emin değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CF3D9488C -- 25 Temmuz 2018; 15:58:45 >
  • Başarılar dostum azimle herşey başarılabilir.
  • Hepsini bir anda öğrenemezsin, birini belirli bir seviyeye getirip sonra diğerine başla derim.Orta seviye Illustrator biliyorsan ilk olarak onu daha ileri seviyeye götürmek mantıklı olacaktır diye düşünüyorum.Başlangıç seviyesini geçtiyse skillshare derslerini öneririm. İlk 2 ay ücretsiz. Zamanını planlı harcayıp emek verirsen, doğru yerlerden dersler alır eksiklerini kapatırsan hedeflerine ulaşman daha kısa sürer.Kolay gelsin...

• Sketch ile UI/UX tasarım işine gir bence. Baskı tasarımı Türkiye'de önemsiz boyutlarda maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3d için blender öğrenmen yeterli... hem ücretsiz hemde inanılmaz bir program.

view_as=subscriber
  • feylosoft kullanıcısına yanıt
    bilgiler için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.