Şimdi Ara

Delirmek veya Deli Olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben kısa bir süreliğine tekirtağda oturuyorm ve burda benim mahallemde birsürü deli var.Çok merak ediyrm acaba tam anlamıyla delilik nedir tedavisi nedir neden böyle olyrlar ve doğuştan sorunu olanlar neyn nesi bi anlatabilir misiniz?

• Sayın @ F22 Raptor ;

- Öncelikle bahsettiğiniz kişiler zeka geriliğimi (zihinsel engelli olma durumu ) yoksa bedensel engelli mi ?

Bedensel engelli bireylerin anormal davranışlar sergilemesi oldukça nadir görülen vakalardandır. Ancak zihinsel engelli bireyler normal zeka düzeyine sahip insanlardan davranışsal ve bilişsel olarak oldukça farklıdırlar.

Zihinsel engelli bireylerin birçoğu kalıtsal bir neden dolayısıyla bu şekilde doğarlar. Muhtemelen akraba evliliği, annenin gebelik süresince bebeği tehlikeye atacak eylemlerde bulunması ( madde kullanımı, gebelikte kaza geçirmesi ) gibi birçok farklı neden doğuştan zihinsel engelliliğe neden olabilir. Kanımca bulunduğunuz bölgedeki genetik faktörlerin incelenmesi ile bunun kalıtsal olduğu anlaşılacaktır.

Çevresel faktörler etkisi az oranda olsa da; bireylerde zihinsel engele neden olabilir. Bireyin yaşamında derin izler bırakan bir olaya tanıklık etmesi, geçirdiği bir kaza sonucunda beyninde zedelenmeler olması, bir olayın şok etkisi yaratması gibi olası birçok neden zihinsel engele yok açmaktadır.

Zihinsel engellilere uygulanacak rehabilite engellilik düzeyine göre belirlenmeli ve bir uzman tarafından uygulanmalıdır. Aile ile birlikte yürütülecek terapiler başarı sağlanmasında oldukça etkilidir. Zeka düzeyi çok aşağıda olan bireylerin rehabilite edilmesi oldukça güçken, zeka düzeyi normalin altında olup aşırı bir gerilik olmadığı müddetçe temel beceriler bu kişilere öğretilebilir. Aşırı zihinsel engelli olmayan bireylere en azından çevreye, kendilerine ve diğer insanlara karşı saldırgan olmamaları öğretilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 18 Haziran 2008; 17:08:59 >

• Ya zihnsel engelli diiller sadece aptal aptal hareketler yapıyrlar okdr.Ne biliim işte yolda yürürken ayaklarını taka tuka yerlere vuruolar flan yani.
    Bide örnek vereck olrsam yolun ortasında işeyebiliyor.Bunu merak ettim ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: F22 Raptor

Ya zihnsel engelli diiller sadece aptal aptal hareketler yapıyrlar okdr.Ne biliim işte yolda yürürken ayaklarını taka tuka yerlere vuruolar flan yani.

Normal bir insan neden sokakta çok çok sıkışsa dahi işemez, işiyemez?
    Bağırmaz, çağırmaz ya da normal bir insanın yapmayacağı hareketleri yapar?
    Çok ayrıntılı açıklayamam ama bizi durduran bir kontrol sistemi vardır.
    Bu sistem de kültürel ve çevresel faktörlerin etkisiyle oluşturulur.
    Bu arkadaşlar da ise kontrol sisteminin kısa devre yapmasıyla bu tür davranışlar görülebilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Ya zihnsel engelli diiller sadece aptal aptal hareketler yapıyrlar okdr.Ne biliim işte yolda yürürken ayaklarını taka tuka yerlere vuruolar flan yani.

O zaman bunun genetik açıklaması yok! İnsanların yetiştiği çevre ve aldıkları eğitimle ilgili olduklarını düşünebiliriz. Sanırım köyün kanunları insanların ayaklarını yere vurmasını veya yolun ortasına işemelerini meşrulaştırıyor.
  • Beyinlerinden geçen fırtınalarını geçmişi çok zor anlar delirmedim ama: bu kişileri çok iyi anlıyorum malesef toplumumuzda farklı gözle bakılıyor.
    Aile meseleleri ekonomik durum saplık durumu vs . kimi insanların direnme gücü zayıf kimiside son safhaya kadar dayanıyor sonradan malum kelime...

zor zor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Relusion

quote:

O zaman bunun genetik açıklaması yok! İnsanların yetiştiği çevre ve aldıkları eğitimle ilgili olduklarını düşünebiliriz. Sanırım köyün kanunları insanların ayaklarını yere vurmasını veya yolun ortasına işemelerini meşrulaştırıyor.

Yoldaş delilik le köylü olmak ne alka_ya?
    Köylü milletn efendsidir.
    Yapma be.Bence bi zeka sornu galiba.Bazen aynştayn bile gidip geliomş zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyla alakalı değil ama avatarındaki türk bayrağı neden siyah?
  • quote:

Orjinalden alıntı: SinanBest

konuyla alakalı değil ama avatarındaki türk bayrağı neden siyah?

Bi aralar pkklı şerefsizler bizim mehmetçklermzn çok canını yaktlar.
    yas tutma anlamında şeetmştm.Çok mu kötü ?=?
  • yas için bile olsa bir ülkenin ulusal simgesi olan bayrağın rengi değiştirilemez diye biliyorum.ancak yarıya indirilir.
  • quote:

yas için bile olsa bir ülkenin ulusal simgesi olan bayrağın rengi değiştirilemez diye biliyorum.ancak yarıya indirilir.

Simgesl olarak yaptım.Gzl durdu bence.Değştrmeyi dşnmüorm ama rahatsız olan arkdaş yani bunu bana dilegetren üye çok oldu.Hoşuma gdior bu renkte bayrak.
    Bz yarıya indremycemiz içn siyah beyaz yaptk işte abicim idare edivr.
  • niyetin iyi bile olsa yanlış anlaşılabilir
  • quote:

niyetin iyi bile olsa yanlış anlaşılabilir

Saol kenks.yöntciler ceza flan verrlerse yane o bayraa siler de ceza puanı verrlerse aynısınn kırmızı olannı orya koyrm.
  • Sayın @ F22 Raptor ;

quote:

Yoldaş delilik le köylü olmak ne alka_ya?
    Köylü milletn efendsidir.
    Yapma be.Bence bi zeka sornu galiba.Bazen aynştayn bile gidip geliomş zaten

Aman! Bir yanlış anlaşılma var. İlk açıklamadan sonra siz genetik bir sorun olmadığını belirtince; köyde bunu insanların kınamadığını ve zamanla ''meşru'' hale gelebileceğini belirttim. ( ince bir espiri var burada ama siz ciddiye almışsınız ) Köylü olanın aklı kıt olur gibi bir yargıda bulunmak ne haddimedir. Benin ailem de köyden kente göç etti. Elbette köylü milletin efendisidir.

Bu yanlış anlaşılmayı düzelteyim.
  • Deli yaftası yapıştırılan insanların,normal görünen insanlara göre çok daha zeki oldukları testlerle kanıtlanmış.Hatta kendi gözlerimle gördüm bile.
  • Deli görmek istiyosanız Manisa'ya özellikle Akhisar ilçesine gelin,her sokakta 2 tane vardır

Deli taklidi mi yapıyorlar ne
  • evet manisada cok fazla var deli...
  • tekirdağdaysan normaldir kardeş bende kırklareli'de oturuyorum yani pek bi fark yok orasıyla burasının ben alıştım artık sende alışmaya bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: sey15da25

evet manisada cok fazla var deli...

haklısın.ben manisada yasıyorum 6-7 ay once ruh ve sinir hastalıkları hastahanesine gittim kendini erkek sanan kadından tut adam öldurmekten zevk duyan deliler bile var
  • ''Deli'' diye tabir etmek ne kadar doğru bilmiyorum ama zihinsel engelli insanlarında bir seviyelerinin olduğunu düşünüyorum.Yani tedavi açısından;geliştirilebilir,geliştirilemez,belli bir seviyeye kadar geliştirilebilir gibi.

Genetik olarak aileden gelen bir hastalık veya gebelik süresince meydana gelen olumsuzluklardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Kastedilen davranışlar yapılan ortamda normal karşılanıyorsa bu davranışlara normal diyebiliriz bence.Çünkü -bence- yapılan davranışlar meydana gelen olaylar ortama ve ortamdaki kişilere göre değerlendirilmelidir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.