Arkadaşlar dell inspiron 1520 t7300 türevinden bi dizüstü bilgisayar aldık. fakat kullanacağımız programlar itibariyle xp yüklememiz gerekiyor ve nedense xp yükleyeceğimiz zaman makine bir türlü sabit sürücüsünü bulup tanımlayamıyor. bu sorunun üzerinden nasıl geliriz.
bir ikincisi de üzerinde yüklü bulunan vista kurulumunu da kaldırdığımız için pc kullanılamaz durumda ve vista da yüklenemiyor ? bu nasıl bir durumdur açıklaması olan var mı aranızda.
ewet arkadaslar bilgi beklioruz bi zahmet onemli konu buraya bakın:D
arkadaşlar bu yol işe yaradımı??
Bir çözüm yok mu arkadaşlar, başımız belada.
Sorun yok xp kurup sorunsuz çalıştırdım.Yapmanız gereken onboard kısmında disk ile ilgili ayarlarda AHCI değil ATA kullanmanız gerekiyor.Bu değişiklik xp kurulumunda hdd görmesini sağlıyacak.XP kurulumunu tamamladıkdan sonra AHCI dönüşümü için xp içerisinde driver kurulumu yapılması gerekiyor.Ses kartı driver sitede link olarak konulmamış bu yüzden bnde biraz sıkıntı oldu dell forumlarında buldum orjinal 1520 xp sound driver (http://support.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&l=en&s=gen&releaseid=R153908&SystemID=LATITUDE%20D830&servicetag=&os=WW1&osl=en&deviceid=8907&devlib=0&typecnt=0&vercnt=1&catid=-1&impid=-1&formatcnt=1&libid=3&fileid=205136) budur indirin ve kurun xp performansı gayet başarılı kolay gelsin..
vista yuklu notebook xp yukleyince garanti disina cikmiyor mu arkadaslar xps 1530 aldim hala kararsisiz xp ye gecmeye
quote:
Orjinalden alıntı: agnnes
vista yuklu notebook xp yukleyince garanti disina cikmiyor mu arkadaslar xps 1530 aldim hala kararsisiz xp ye gecmeye
Garanti dışına çıkmaz. En azından benim makina konuyu açmadılar bile.
size tek tavsiyem (ben öyle yaptım ) nlite programı ile xp yi açıp içine dell in kendi sitesinde olan sata sürücüsünü ekleyip daha sonra o satalı xp yi bios dan hiç oynama yapmadan normal xp kurar gibi kurmanız..
ben bu yontemle dual boot yapıp hem xp yi hem de vistayı sorunsuz kullanmaktayım..
quote:
Orjinalden alıntı: 77turk77
size tek tavsiyem (ben öyle yaptım ) nlite programı ile xp yi açıp içine dell in kendi sitesinde olan sata sürücüsünü ekleyip daha sonra o satalı xp yi bios dan hiç oynama yapmadan normal xp kurar gibi kurmanız..
En sağlam yol bu ama kısa kesmek isteyenler için BIOS seçeneği de kolaylık.
quote:
Orjinalden alıntı: agnnes
ben de de xps 1530 var ama ben xp driverlarını bulamadım nerde mevcutdur bilen sölese bende xp istiorum
selam arkadaşlar
Tüm dell serisine xp kurmak istiyorsanız yardımcı olabilirim aşağıdaki linkten hp serisine bakınız sizin pc nizin modeli varsa xp kurmakta yardımcı olalım.