Şimdi Ara

Dell 5521 onboard ekran kartını etkisiz yapınca hata alıyorum.Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni aldığım Dell 5521 laptupumda biri onboard (İNTEL 4000 ), diğeri harici ( AMD 8730) iki ekran kartım var.Ben sürekli AMD yi kullanmak istiyorum.Bu yüzden donanım aygıtlarından intel'i disable/etkisiz hale getirdim.Fakat bunu yapınca ekrana " AMD sürücüsü düzgün yüklenmedi , lütfen amd sürücüsünü yükleyin" hatası aldım.

Normalde donanım aygıtlarında sarı ünlem işareti gibi herhangi bir hata gözükmüyor.

AMD henüz resmi olarak sürücü yayınlamamış ama dell in sitesindeki sürücüyü indirdim kurdum.Donanım aygıtlarında ekran kartına sağ tıkladığımda ekran kartı düzgün çalışıyormuş gibi gözükmesine ragmen, yaptığım sürücü güncellemesi gözükmüyor.sürücü numarası değişmiyor. ve yine aynı şekilde hatayı alıyorum.

Dellin teknik servisi aradım.Bilgisayarı fabrika ayarlarına döndürdük.önce inteli sonra amd ekran kartının sürücüsünü tekrar kurdum ama birşey değişmedi.yani intel ekran kartını etkisiz yapınca , amd ekran kartının sürücüsünün yüklenmediğini söylüyor.

Tekrar delli aradım.Bana "bunun bir hata olmadığını, eğer onboard ekran kartını etkisiz hala getirirsem windowsun böyle bir hata varmış gibi uyarı verdiğini söylüyor.ayrıca zaten benim onboard ekran kartımı etkisiz yapmama gerek olmadığını zaten ihtiyaç halinde AMD ekran kartının devreye girdiğini " söyledi.

açıkçası dell de 3 kişiyle görüştüm biri hariç diğerleri çok bigisiz geldi.hatta bana kaç defa " ben de bilmiyorum " falan dediler ve sanki bana en sonunda sorunu çözemeyince aslında bunun bir hata olmadığını ileri sürdüler gibi geliyor.

Sizce DELL teknik servis haklı mı?

Siz de laptoplarınızda onboard ekran kartını etkisiz yapınca benzer hatalar alıyor musunuz?

Teşekkür ederim.

Benim laptopun AMD ekran kartını kullandığını pek düşünmüyorum.Bundan nasıl emin olabiliriz?Çünkü çözünürlüğü ayarladığım sayfada gelişmiş ayarlara tıkladığımda ekran kartı olarak sadece inteli görüyor.

bu arada oyun oynamıyorum sadece genel olarak birşey okurken en iyi ekran kalitesine sahip olmak istiyorum.

• Bu olaya bende sinir oluyorum. Kimi uygulama onboard kartta kalıyor, hangisi harici karta ne zaman geçiyor belli değil!

Komple kaldırırsan batarya sürelerinde sıkıntı yaşarsın.

AMD Catalyst Control Center uygulamasının düzgün çalıştığını düşünmüyorum.

Yinede genelede önerilen çözüm AMD Catalyst Control Center ile düzgün çalışmasını istediğin uygulamayı işaretleyip "High Performance" olarak seçmen.
  • intelin dahili gpu su konusunda herhangi bir tecrübem yok fakat bios ayarlarından kapatılırsa sorun olmayacağını düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.