Şimdi Ara

Dell 7559 Kirilan Mentese

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 8 aylık Dell Inspiron 7559 laptopun 1-2 haftadır sağ mentesede sıkıntı vardı ama çok göze batmıyordu, bugün ekranı kaldirmamla üst kapakla birlikte açıldı bilgisayar kırık yok gibi duruyor elimle resimdeki şekili geri itebiliyorum fakat oturmuyor. Işın komik tarafı Laptop bir kere bile ne düşme ne de darbe aldı , eski laptopta 3521 di onun menteşe de bozuk bu Dellerin menteşe dandik bence. Simdi iki sorum var,
    Birincisi başına gelen var mi ?
    Ikinciside tam finallere denk geldi garantiye şimdi gonderemeyecegim gönderen var mi bana kullanıcı hatası diyecekler gibi geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçmiş olsun.
  • Anladığım kadarıyla menteşe sert olduğundan baskıyla birlikte açılma yapmış kasada. Benim hp'de de sol üst tarafı tutan vida gevşediği zaman kapak açılmasıyla birlikte açılma yapıyor kasada vidayı sıkınca düzeliyor. Ama 7559'larda o tarafta vida mı tutuyor tırnak mı bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugra_091 kullanıcısına yanıt
    Burayı vida tuttuğunu sanmıyorum hocam. Yolladım garantiye bakalım ne olacak sonu

• Muhtemelen ekran kablosu takıldığı sokette oynama yapiyor, garantiye yolladım ben yaparlar diye dusunuyorum

Sizde yollayın uğraşmayın başka sıkıntılar doğurur.

• Servis palmrest ile alt kasada kırık olduğunu söylüyor hala aklım almıyor nası kırıldı ama hadi hayırlısı bakalım.
  • Servis tutumu nasıldı hocam ? Ürün garanti kapsamına girdi mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: BRV35

Servis tutumu nasıldı hocam ? Ürün garanti kapsamına girdi mi ?

şuradan görebilirsin garanti kapsamıni geçtim yeni laptop alacak para istediler baştahttps://forum.donanimhaber.com/dell-7559-servis-magduriyeti--126633485#127076124

• Buyuk gecmis olsun fiziksel bir olay olunca servislerin onyargisini asmak zor.

• bu rezil olay benim de başımageldi aynı menteşeden. ürün tasarımı hatalı galiba düşürmedim darbe almadı ...ona rağmen oynuyor..rezalet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drilldozer -- 18 Haziran 2018; 22:33:7 >
  • Kronik arizasi hocam bendede 4k olan modeli var aldigimdan beri kapagi acik masada duruyor. Acip kapatmaya korkuyorum bide 4kda daha agir ekran. Gecmis olsun. Sunfixle falan yapistirmaya calisin kasasina para vermeye gerek yok.

• Selamlar,

Konuyu hortlatacağım ama çözüm arayan arkadaşlar için bir faydası olur belki. Aynı problem bende de olmuştu; yaptığım hızlı bir araştırma sonucunda gördüm ki bu durumla karşılaşan çok. Çözümü ise, farklı bir şey yoksa basit. Bilgisayarın arkasında bulunan tek vidayı söküp, arka panel çıkartıldığında karşınıza gelen özellikle sağ ve sol üstte bulunan vidaları sıkın. İnanması zor belki ama çözüm bu kadar basit.

Benim bilgisayarda bu iki vida tamamen yerinden çıkmıştı gördüğüme inanamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sems -- 19 Kasım 2018; 11:30:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sems

Selamlar,

Konuyu hortlatacağım ama çözüm arayan arkadaşlar için bir faydası olur belki. Aynı problem bende de olmuştu; yaptığım hızlı bir araştırma sonucunda gördüm ki bu durumla karşılaşan çok. Çözümü ise, farklı bir şey yoksa basit. Bilgisayarın arkasında bulunan tek vidayı söküp, arka panel çıkartıldığında karşınıza gelen özellikle sağ ve sol üstte bulunan vidaları sıkın. İnanması zor belki ama çözüm bu kadar basit.

Benim bilgisayarda bu iki vida tamamen yerinden çıkmıştı gördüğüme inanamadım.
    Bende hortlatacağım konuyu :). Servise göndermeden açmayı düşünüyordum sonra senin mesajını gördüm açtım hakkettende dediğin gibi vida boşa çıkmış. Aslında ufak ufak hissettirdiği anda yapsaymışız daha iyi olurmuş. Tırnaklar bu kadar zorlanmazdı.

Hazır açmışken fanlarıda temizledim
    Dell 7559 Kirilan MenteseDell 7559 Kirilan Mentese

• quote:

Orijinalden alıntı: badcatbad

Bende hortlatacağım konuyu :). Servise göndermeden açmayı düşünüyordum sonra senin mesajını gördüm açtım hakkettende dediğin gibi vida boşa çıkmış. Aslında ufak ufak hissettirdiği anda yapsaymışız daha iyi olurmuş. Tırnaklar bu kadar zorlanmazdı.

Hazır açmışken fanlarıda temizledim

Alıntıları Göster
    al benden de o kadar. laptopimun hayatini kurtardiniz sagolun varolun. vidalar boşa cikmis sacmaliga bakarmisin. sıkınca düzeldi ama acarken yine elim titiriyor, birgun yalama olur yada kirilir orasi dikkatli kullanmak lazim

• Aynı olay bu akşam başıma geldi arka kapağı açtım vidalar çıkmış kasanın içinde geziniyor sanırım kronik rahatsızlığı var leptobun 2-3 ayda bir içini açıp sıkmak lazım vidasını.
  • Bir zamanlar tasarımı, donanımı, soğutması, sessizliği, subwoofer oluşu kolay sökülebilen nispeten büyük bataryası... Hacintosh uyumluluğu iyi olan makinelerdendi. Klavye aydınlatmasının olmayışı daha doğrusu Türkiye'deki modelde olmayışı sevmediğim yönüydü.

1 sene kadar kullandım ölü piksel peydah oldu. 1-2 ay sonra yine oldu Flexi ekran hatalı montaj vs derken 10 defa kadar Koçsistem'e göndermek zorunda kaldım en sonunda değişim veya iade de almadılar. Tüketici Hakem Heyeti 2-3 ay kadar sonra benden yana haklı buldu. N11'de satış yapan firmada apayrı bir çirkef çıktı karara itiraz falan fistan derken Tweeter üzerinden Dell Global ile yazıştım servis en sonunda DOA raporu verdi. Sonunda firmaya DOA raporunu ve makineyi ilettim parasını hesabıma yatırdı.

Şimdi ise ikinci el olarak aldığım Dell Vostro serisi bir makine kullanıyorum. Satın aldığım kişi menteşelerde kırık olduğunu kulağı çınlasın kasanın değişmesi gerektiğini söylemeden internetteki fiyatı 50-100 TL arası olan menteşelerini göstermiş aklınca beni kandırmıştı. Tahmin ediyorum götürdü bilgisayarcıya 500-750 TL gibi fiyat çıkardı. Bilmiyordu ki Vostro serisine yerinde destek olduğunu. Dell Türkiye ile görüşüp servis kaydı sonrası alt tabla ve üst kısmı klavye ile beraber menteşelerde dahil ücretsiz değişim yaptı. 4-5 gün içinde tamir yapıldı.

Dell 7559 olmayan klavye aydınlatması Dell 5568 serisinde de yok. Yurtdışı modellerde mevcut.

Linux uyumu, yazılım desteği, 60 dereceyi geçmeden fanları çalıştırmaması gibi sebepler yüzünden Dell markasına sempatim var.

Menteşe konusunda sanırım en az sorun yaşatan Macbook'lar. 10 sene önceki makinelerine SSD ve RAM takviyesi yaparak kullanmaya devam eden insanlar var.
    Technopatyoutube
    10 Yıllık MacBook Pro'ya RAM ve SSD Yükseltmesi
    https://www.youtube.com/watch?v=72eatBu3Wcw&feature=youtu.be

Murat Gamsızyoutube
    12 yıllık Macbook'a Yeni Catalina Kurmak
    https://www.youtube.com/watch?v=vCV866jpI_Q&feature=youtu.be

• Şu anda aynı sorundan muzdaribim, alt kasayı değiştirsek olur mu sadece ? Yoksa üst kasa da bulmam gerekir mi ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.