Şimdi Ara

dell aldım deli oldum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar vatan computerden 6400 aldım çift çekirdek, 256 ekran kartı 80gb harddisk 512ram,
    fakat HD 80 demelerine rağmen 70 çıktı şu anda boş alan 62gb acaba aynı olayı yaşayan var mı çünkü bildiğim kadarıyla 70gb hd yok 20 ve katları var acaba arızalımı?
    birde Wireless hiç bir zaman mükemmel bağlanmıyor hep 1 çubuk eksik ve iyi derecede yazıyor, halbuki aynı modemle yine dell 6400 denemiştim aynı şartlarda mükemmel bağlantıdan aşağıya inmiyordu..

aldığım da bu DELL INSP.6400 CORE DUO T2300 1.66GHZ-512MB-80GB-256MB-15.4''-WXP H

• Bende de 60 GB aldım 50 küsürlü bişey çıktı. Bu dell in farklı hesap kullanmasından kaynaklanıyor. 1 GB 1024 MB ya 1 gb ına 1024 den farklı bir sayı veriyorlar diye duymuştum
  • bu sadece dell'de olan bir şey değil.bunun sebebi; 1Gb 1024 Mb olmasına ragmen üreticiler 1000Mb olarak hesaplıyorlar.Aslında bilg.dünyasında da bu yuvarlama geçerlidir
  • Gayet normal bence.bütün bilgisayarlarda geçerli bu durum
    quote:

Orjinalden alıntı: ccako

arkdaşlar vatan computerden 6400 aldım çift çekirdek, 256 ekran kartı 80gb harddisk 512ram,
    fakat HD 80 demelerine rağmen 70 çıktı şu anda boş alan 62gb acaba aynı olayı yaşayan var mı çünkü bildiğim kadarıyla 70gb hd yok 20 ve katları var acaba arızalımı?
    birde Wireless hiç bir zaman mükemmel bağlanmıyor hep 1 çubuk eksik ve iyi derecede yazıyor, halbuki aynı modemle yine dell 6400 denemiştim aynı şartlarda mükemmel bağlantıdan aşağıya inmiyordu..

aldığım da bu DELL INSP.6400 CORE DUO T2300 1.66GHZ-512MB-80GB-256MB-15.4''-WXP H
  • Arkadaslar merhaba,
    4 gun once teknosadan Dell Inspiron 6400-1 83 VGA dizüstü bilgisayar aldim. Recovery(kurtarma) cd si nasil yapiliyor ve belli bir suresi var midir ? Ayrica hard disc i programla bolmenin bir sakincasi var mi sormak istiyorum. Bir de bu modeli kullanan arkadaslar acaba sizin de havalandirmalardan sadece sag taraftaki mi isiniyor ? Sol taraftaki isinmiyor ancak sag taraftaki isiniyor. Saygilar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccako

arkdaşlar vatan computerden 6400 aldım çift çekirdek, 256 ekran kartı 80gb harddisk 512ram,

Düzeltme yapmam gerek,80gb hdd 76gb o da eren canerin dediği sebepten
    Ayrıca 6gb recovery alanı vardır.Toplamda
    80-4-6=70gb yuvarlarsak yani.
    Merak Etme yani bir sorun yok

• süpersiniz arkadaşlar bu kadar hızlı cevap servisten bile almazsınız valla , yardımlar için teşekkürler,
    yalnız Wireless neden mükemmel derece değilde iyi derecede yazıyor, önceki dell 6400de hep mükemmel oluyordu, acaba kullanılan Wireless her modelde başkamı çalışıyor..
    Başak burcuyumda biraz mükemmeli ararım kılım yani...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: adakalesi

Arkadaslar merhaba,
    4 gun once teknosadan Dell Inspiron 6400-1 83 VGA dizüstü bilgisayar aldim. Recovery(kurtarma) cd si nasil yapiliyor ve belli bir suresi var midir ? Ayrica hard disc i programla bolmenin bir sakincasi var mi sormak istiyorum. Bir de bu modeli kullanan arkadaslar acaba sizin de havalandirmalardan sadece sag taraftaki mi isiniyor ? Sol taraftaki isinmiyor ancak sag taraftaki isiniyor. Saygilar.

cd nasıl yapılıyor bilmiyorumda recover tuşu var üstünde şimdi laptop yanımda değil hangi tuş olduğunu bilmiyorum. HD sağ tarafta olduğu için sanırım orası ısınıyor diye tahmin ediyorum...
  • quote:

Arkadaslar merhaba,

bizde bir tanıdığıa aldık ,partition magic ile böldük bir sakıncası yok,kendi notebook ve masaüstümdede kullandım daha bir sorun çıkarmadı merak etme
    ayrıca recovery cd'si zaten yanında veriyorlar ayrı cd oluşturmana gerek yok
  • Arkadaşlar bende de 80 gb samsung disk var NTFS formatlı 74.5 gb görüyor

Bu üreticilerin sahtekarlığı sistem üsreticilerinin değil,

Normalde 1024 kb 1 mb
    1024 mb 1 gb
    1024 gb 1 tr

onlar de bunları 1024 değilde 1000 olarak alıyorlar makina 1024 e göre hedap yapıyor ve disklerin kapasitesi tam çıkmıyor az çıkıoyor.

onlar 1 gb yi 1000 mb olarak alıyorlar neyse.

Ama senin durumu anlayamadım formatlı bir biçimde tam olarak ne kadar görüyor.

birde dediğim gibi hiç bir şey yüklemediysen sistem hariç 62 gb civarı boş yer varsa 70 gb disk olmalı
  • Cevap icin tesekkur ederim. Ancak bu modelin yaninda recovery cd vermiyorlar. Ben de nasil yapilacagini bilmiyorum. Onu sormak istemistim. Bir de dizustu alindiginda ilk kullanimda pilin 12 saat sarjda birakilacagina iliskin kullanim kılavuzunda bir bilgi yok, bu ne icin gereklidir, sart midir?
  • recovery bölümü silinmemişse açılışta dell yazısı çıkınca ctrl+F11 e bas

ilk şarjı ihmal etme pilin sonraki kullanımında problem yaşamak istemiyorsan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker_inside -- 3 Ekim 2006; 21:13:42 >
  • geçmiş olsun alma dell delirme gel......
  • Merhaba, benim bir sorum olacaktı. Dell Inspiron 6400 1.83 VGA alalı daha 1 ay olmadı. Fn ve F10 tuslarına birlikte basınca icindeki CD yi dışarı çıkarıyordu. Şimdi çıkarmıyor. Fn ile birlikte kullanılan diğer tuşların işlevinde bir sorun yok. Acaba ne olabilir, bunun için servise gitmeye gerek var mı?
    Şimdiden yanıt için teşekkürler.
  • quote:

Merhaba, benim bir sorum olacaktı. Dell Inspiron 6400 1.83 VGA alalı daha 1 ay olmadı. Fn ve F10 tuslarına birlikte basınca icindeki CD yi dışarı çıkarıyordu. Şimdi çıkarmıyor. Fn ile birlikte kullanılan diğer tuşların işlevinde bir sorun yok. Acaba ne olabilir, bunun için servise gitmeye gerek var mı?
    Şimdiden yanıt için teşekkürler.

Bigisayarım>> D'ye sağ tıkla>>çıkar de>> eğer tıkladıktan sonra disc çıkıyorsa hiç servise falan götürme.Yok çıkmazsa servisde çalışan amcalarının yanına götürüver senin yaramazı.
  • benim recovery ile birlikte 100 gb 92 olarak gözküyo bu neyse de

benim 2 gb mp3 player 1.73 olarak gözüküyor
  • Benim bildiğim o kısım recovery alanı benim notbukun hdd 100 gb ama 93 gözüküyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.