Arkadaşlar dell notetbook aldım.eve geldim nete bağlanıyor fakat giriyorum nete netten düşüyor ünlem işareti çıkıyor internet erişimin üstünde.baya uğraştım sonuçsuz kaldı.en sonuda uydunetten ekip geldi ve DELL NOTEBOOK LARIN ETHERNET KARTININ UYDUNET WİRLEES INI DESTEKLEMEDİĞİNİ İNTERNETE GİREMEYECEĞİMİ YA BİLGİSAYAR DEĞİŞİMİ YA HARİCİ ETHERNET KARTI KULLANMAMI YADA İNTERNETİ DEĞİŞTİRMEMİ SÖYLEDİ.bunu sizinle paylaşmak istedim.DELL bilgisayar daha evel de kullanadım performans ından baya memnunum bilgisayarı geri vermeyeceğim netimi değiştiricem ama aklınızda bulunsun sonra aldıktan sonra sorun yaşamayın.nasıl oluyor hata nerde kimde bilmiyorum ama hayatımda ilk defa böyle birşeyle karşılaşıyorum.tavsiyeleriniz bildiğiniz birşeyler varsa paylaşmanızı rica edicem.türkcell in 20 mb 40 tl ye sınırsız tarifesine geçmeyi düşünüyorum.
bi yasima daha girdim yani anlamadigim dell notebooklarda eksik protokol mu var uydunet modemde mi var anlamadim
merhaba, ben de dün dell n5110 modelini aldım. dediğiniz gibi kablo netin wireless modemi ile uyumsuz win 7 bağlanıp kopuyor sürekli. ne yaptıysam olmadı sonunda ubuntu çalışan cd ile açtım ve bağlantı sorunsuz çalıştı :) yani sorun donanım kaynaklı değil yazılımda sorun var. ubuntuyu siz de deneyin derim her ihtiyacımı karşılıyor.
Saçmalık.
Evet arakadaşlar dediğimiz gibi bir problem vardı fakat çözüldü.dns yi otomatik alamıyormuş uydunetin problem bundan kaynaklanıyor eğer el ile yazarsanız çözülüyor.ben ilk gün denemiştim fakat açık olan sayfaları kapatmak gerekiyor dns nin değişmesi için onu yapmadım heralde olmamıştı.neyse sailorsaturn arkadaşımız uyardı dns yi aşağıdaki gibi yaparsanız sorun ortadan kalkıyor.
Uydunet, DNS Ayarları: 1.62.248.80.161 2.62.248.80.162