Şimdi Ara

Dell G515 SE [Ana Konu] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
370
Cevap
6
Favori
25.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üst segmentte Legion ve Omen. Orta segmentte ise Nitro 5 soğutma anlamında mükemmel cihazlar Ryzen 4000 mobil tarafında. Dell G5 15SE 7500 TL ye çok ucuz olduğu için çok alınabilir cihazdı ama maalesef mühendislik özürlü bir laptop.

• Arkadaşlar bu laptonu almayı düşünüyorum. Sizce alınabilir bir cihaz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilamimarsu

Üst segmentte Legion ve Omen. Orta segmentte ise Nitro 5 soğutma anlamında mükemmel cihazlar Ryzen 4000 mobil tarafında. Dell G5 15SE 7500 TL ye çok ucuz olduğu için çok alınabilir cihazdı ama maalesef mühendislik özürlü bir laptop.

omeni aldim ve iade ettim.. sogutma berbat intel cayır cayır yaniyor ve pil berbat otesi.. fanlari çok gürültülü
  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Hangi Omen? 2020 slim Omenlar'da ryzen kullanılıyor. Soğutması mükemmel cihaz. Siz hangi modeli kullandınız bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pilamimarsu -- 20 Aralık 2020; 12:28:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok emin konuşma istersen Ryzen /2060 Türkiye ye henüz gelmedi yurt disinda var. 1660ti lar mevcut diye biliyorum ulkede. bendeki omen 15 2020 10750H/Rtx 2070 1 tb nvme/16 gb..
  • Merhaba. 28 Ekim tarihinden itibaren bu modeli kullanıyorum. Yaklaşık olarak iki ay süre geçmiş. Ben, diğer arkadaşlara göre daha şanslı sayılabilirim. Ben aldığımda 1.4.4 BIOS güncellemesi yayınlanmış, RX5600M için firmware mevcuttu. Bu konuya bakarak, laptop geldiği gün turbo boost kapattım. Çeşitli oyunlarda da performansı denedim, turbo boost 1 FPS bile fark ettirmedi. Ben bu laptopa 8500 lira verdim, RX 5600M' i zaten tartışmaya çok gerek yok. 1080P günümüz oyunları için son derece geçerli bir kart. Bir AMD sever olarak, RX5600M + R5 4600H kombinasyonundan dolayı bu modeli tercih ettim ve bu yüzden en ufak tereddütüm olmadı.

Benzer performans gösteren laptoplar, en azından 11K fiyatla başlıyordu. Kimisi kasasını eleştirmiş, kimisi sıcaklığını. Dengi olmayan, alakasız modellerle karşılaştırmalar yapılmış bu konu altında. Evet, bu modelimiz ''gösterişli'' bir model değil. Ancak ben de gösterişli, ışıklı modellere yönelecek bir yaş grubunda değilim. Keşke komple siyah olsaymış, gri yapısı biraz eski göstermiş, bu konuda arkadaşlara katılıyorum. Ancak ön panel oldukça kullanışlı ve şık. Sadelikten hoşlanan birisi olarak, klavye altı beyaz ışıklandırma benim için mükemmel bir seçenek. Kırmızı olunca 50 FPS mi yükseliyor? 9.nesil intel işlemci, GTX 1650 içeren modeller ile bu modelin fiyatı aynı bu arada.

4+4 RAM ile gelmişti, 16+4 GB yaptım. Güncel oyunlar için 8GB RAM kesinlikle yetersiz. 60'lık paneli bana göre yeterli. Ben rekabetçi oyunlar oynamıyorum, kaliteli oyunlarda 60 FPS aldığım zaman dönüp arkama bakmam. Elbette bunlar tamamen kişisel özellikler. Kimisi de 144 FPS alamayınca oyun akmıyor gibi hissediyor, Knight Online' da 64 MB RAM ile oyun oynamaya çalışan birisi için 60FPS muazzam bir rakam oluyor. :)

RDR2, Forza Horizon 4, Cyberpunk 2077, GTA V, The Witcher 3 gibi kült sayılabilecek oyunlarda uzun saatlerce denedim, FPS düşmesi ya da takılma yaşamadım. İşlemcim 75, ekran kartım 85 dereceyi geçmedi. Soğutucu kullandığım zaman bu değerler 5 derece düştü.

DELL, kaliteli bir markadır. DELL' i bu kadar sorunlu yapan, Türkiye kanadıdır. Başınıza bir problem gelse ben dahil destek almamız neredeyse imkansız. Laptop ortadan ikiye bölünse, problem yok deyip geri gönderme ihtimalleri var gibime geliyor. Keşke en azından ''yeterli'' seviyede teknik destek alabilseydik.

Alınır mı?

Kasa plastik, sağlam ancak sağlamlık ''hissi'' çok üst seviye değil. Soğutması diğer modeller kadar başarılı. Smartshift, ısının temel kaynaklarından birisi. Çok yeni bir teknoloji. SE = Sınırlı üretim diyebilirim. Bir şeyler yapmışlar, AMD hayranlarına sunmuşlar. GTX, RTX takıntısı olanlar uzak dursun. Panel belirttiğim gibi 60' lık delikanlı, 120' lik olgun bir paneli mevcut değil. :) Rekabetçi oyunlar yoksa, sıkıntı da yok. 1080P, ultra ayarlarda oynayamayacağınız bir oyun şimdilik olmaz. 1080P, 60 FPS demedim dikkatli bakın, linç yemeyelim. 40 FPS' te bence yeterlidir. GTX 1650' li bir model alıp, metal kasamla FPS yerlerde sürüneceğine, plastik kasamla FPS' im ultra ya da high ayarlara müsait olsun bence.

Bu modelle ilgili aklıma gelen özellikleri belirtmeye çalıştım. 2 aylık deneyim sonucumda üründen oldukça memnun kaldım. Çözemediğim tek sıkıntı, masaüstüne sağ tıklayınca bir saniye kadar süren bir takılma. Oyunlarda ya da başka bir uygulamada bu problem hiç yaşanmıyor. Bence, ekran kartı optimizasyonu masaüstü kullanımı için zayıf. RX 5600M' den dahili GPU' ya geçerken ya da tam tersi durumda bu takılma meydana geliyor ''olabilir''.

Aklınıza takılan bir soru olursa yine sorabilirsiniz. 8500 liraya bence şu şartlar altında mükemmel performansa sahip, sade bir gaming laptop.

• Hocam 16+4 ram olayi çok sacma olmuş.. hele hele amd bir islemcide.. bence o 4gb i çıkarın.. performans olarak Time spy falan yapin neticesini görürsünüz
  • Bu bilgisayara sahibim ve şuan mouse ta gecikme sorunu yaşıyorum belli zamanlarda bikaç saniyeliğine.

Mouse u hareket ettiriyorum ping varmış gibi oluyor ve sonra 2-3 saniye ekran donuyor sonrasında devam ediyorum. Oyunlarda hiç başıma gelmedi, google whatsapp veya masaüstündeyken başıma geliyor. Malwarebytes la tam tarama yaptım (rootkitler dahil) herhangi bir virüs bulamadım. Bu sorun neden meydana geliyor , aynı durumu yaşayan veya yardımcı olabilecek biri var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerem5466

Bu bilgisayara sahibim ve şuan mouse ta gecikme sorunu yaşıyorum belli zamanlarda bikaç saniyeliğine.

Mouse u hareket ettiriyorum ping varmış gibi oluyor ve sonra 2-3 saniye ekran donuyor sonrasında devam ediyorum. Oyunlarda hiç başıma gelmedi, google whatsapp veya masaüstündeyken başıma geliyor. Malwarebytes la tam tarama yaptım (rootkitler dahil) herhangi bir virüs bulamadım. Bu sorun neden meydana geliyor , aynı durumu yaşayan veya yardımcı olabilecek biri var mı ?

Sürekli olarak mı mevcut bu sorun yoksa arada bir mi oluyor? Benim başıma ortalama yarım saatte bir geliyor, birkaç saniye takılıyor gibi oluyor ve devam ediyor.

Yabancı bir forumda format atıldıktan sonra düzeldiğini yazmışlardı ama denemedim.

• cause_of_death C kullanıcısına yanıt

Sürekli değil , arada oluyor bir de galiba 2 3 haftadır olan bir sorun ilk aldığım zamanlarda yoktu .

İlk başta önemsemedim ama tekrar tekrar olmaya başlayınca bikaç saniye de olsa can sıkıyor tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem5466 -- 30 Aralık 2020; 17:2:4 >
  • Ben de 2 aydır Dell G5 15 SE kullanısıyım. Sıcaklıkları oyun içerisinde görmek için hangi programları kullanıyorsunuz? MSI Afterburner, cpu temp göstermiyor. HWinfo her şeyi gösteriyor ama arada bir sapıtıyor. Örneğin şuan işlemci sıcaklığım baya düşük olmasına rağmen 100 derece gibi gösteriyor arada bir. Tek veride 55'ten 99'a çıkabiliyor saçma bir şekilde. Dokunduğumda ise soğuk.

• Zethna Z kullanıcısına yanıt

Ben de hwinfo kullaniyorum, ve bu tur bir sorunla karsilasmadim. Bu sebeple yardimci olamiyorum ne yazik ki.

Everest kullanmistim eskiden, istiyorsaniz o programa bir bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 2 Ocak 2021; 0:22:37 >
  • Bu arada pil omru ilk aldigimda 4-6 saat arasiyken son donemde nedense 2 saat civari gidiyordu. Ilginc sekilde programlarda da yuksek pil tuketimi gozukmuyordu. Arka planda Steam, Epic gibi programlari kapatinca tekrar eski haline dondu. Pilde kullanirken aklinizda olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: cause_of_death

Bu arada pil omru ilk aldigimda 4-6 saat arasiyken son donemde nedense 2 saat civari gidiyordu. Ilginc sekilde programlarda da yuksek pil tuketimi gozukmuyordu. Arka planda Steam, Epic gibi programlari kapatinca tekrar eski haline dondu. Pilde kullanirken aklinizda olsun.

Pil konusunda katılıyorum, ayrıca ısınma deneyimlerimi de biraz anlatayım. Cihazı aldığımda tahta zemin üzerinde kullanıyordum, cidden basit bir oyunda bile cpu ve gpu 80 dereceyi rahat geçiyordu; cs:go gibi, Üstelik fps cap 65ken. Sanırım güç dağılımı özelliğinden dolayı normalin aksine gpu nerdeyse her zaman daha sıcak. Gpu kullanımını fulleyen bir oyun geldi mi zaten 100 dereceyi kolaylıkla aşıyordu. Sonra regedit'te yapılan ayar ile turboyu kapattım. Artık 110cpu -105 gpu dereceleri yerine 97cpu - 95 gpu oluyordu. 2 gündür soğutucu üzerinde kullanıyorum, inanılmaz bir düşüş oldu.

Rdr2'de, turbo boost kapalı, max ayarlarda (msaa off), tahta zeminde = 27-38 fps Benchmark

Cpu = 94 derece (max), %25-40 kullanım

Gpu = 97 derece (max), %99 kullanım

Rdr2'de, turbo boost kapalı, max ayarlarda (msaa off), Alüminyum tabanlı soğutucu üzerinde = 31-44 fps Benchmark

Cpu = 78 derece (max), %25-40 kullanım

Gpu = 84 derece (max), %99 kullanım

UV yapmasını istediğim bilgisayarımın bir anda overclock yapmasını istedim :D.

Soğutucum = Rampage Ad-rc8 Showy 180mm Fan 15-17 Rgb

Rampage Ad-rc8 Showy 180mm Fan 15-17 Rgb Notebook Soğutucu Laptop Soğutucu | Trendyol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zethna -- 2 Ocak 2021; 22:58:29 >

• Zethna Z kullanıcısına yanıt

Smartshift konusu ileride çok iyi yerlere gelecek, ama şu anda optimizasyonu gerçekten problemli. Cihazın gpu'su gerçekten kuvvetli, turbo boost açıkken yükün çoğunu işlemciye kaydırarak gereksiz ısıtıyor cihazı. Soğutucu ile aldığınız değerler benim aldıklarıma göre çok daha iyi seviyede.

• Takılma sorunu yaşayan arkadaşlar mutlaka cihazınızla uyumlu firmware güncellemelerini yapsınlar. İlk kullanmaya başlarken ben de aynı sorunu yaşıyordum. Tüm firmware güncellemelerini yaptıktan sonra öyle bir sorunum kalmadı. Muhtemelen SSD firmware'i ile alakalı bir sorun. Eliniz değmişken BIOS'unuzu da güncellerseniz iyi olur. 2 ya da 3 BIOS güncellemesi geldi çünkü. BIOS'u güncellerken de takılı USB'lerin hepsini çıkarıp tüm programları kapatınız ve bilgisayarınızı prizden çıkarmayınız. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa her ne kadar foruma çok uğramasam da mesaj atabilirsiniz. İyi günler.

• O takılmalar güncellemeleri yapınca ben de de kayboldu. Bunun haricinde BIOS 1.5.0 ile GPU saat hızları bir nebze kısılmış durumda bu yüzden öncekine göre daha az performans almanız olası. Benim tavsiyem bios 1.4.4 veya 1.3.0 da durmanız. 1.3.0 ile daha fazla performans alırsınız ancak ısınma daha sorunlu. Bunların haricinde SmartShift'i kapatmanın bilgisayara performans ve stabilite artışı getirdiği hakkında yazılar okudum isteyenler şuradaki rehber üzerinden deneyebilir, ben ufakta olsa bir performans artışı yaşadım.

• Yukare kullanıcısına yanıt

Sonraki BIOS güncellemesinde muhtemelen GPU clock speed'e ve SmartShift'e yönelik bir optimizasyon olur diye umuyorum. Bilgisayarım ısınıyor diyen arkadaşlar BIOS güncellemesini yaparlarsa ısı sorununu bir nebze azaltırlar diye düşünüyorum. SmartShift'i kapatmak isteyen ama bilgisayar konusunda çok deneyimi olmayan arkadaşlar aman dikkat. İşlemi doğru bir şekilde halledemezseniz bilgisayarı yeniden kullanabilmek için CMOS'u sökmek gerekiyor.

• G515 SE de uykuya girmeme, işlemci hızını kısamama durumlar var mı?

• Merhaba

Türk insanını mutlu etmek çok zor.

Aklınız varsa Dell alın . Garantiniz varsada kafanız rahat devam edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberJager -- 6 Ocak 2021; 15:25:31 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.