Şimdi Ara

Dell G515 SE [Ana Konu] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
367
Cevap
6
Favori
25.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ssbrutality

ekran kartin ne dostum

Alıntıları Göster

1650

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: S A M C R O

1650

Alıntıları Göster
    bu konfigurasyonda zaten ısınma yaşaman olağan değil tabi, redditte arama yap derim çok konu var benimde 7i slim aklimdaydi ama vazgecmistim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

bu konfigurasyonda zaten ısınma yaşaman olağan değil tabi, redditte arama yap derim çok konu var benimde 7i slim aklimdaydi ama vazgecmistim.

Alıntıları Göster

Zaten yaşamıyorum ekran kartı 60 işlemci 75 derecede çalışıyor. Reddit de ben de bir arama yaptım şimdi pek ısınma sorunu göremedim dediğim gibi link atarsanız sevinirim. 5600m de 2080 değil hoş 1660ti ayarında 15-20 fps fazla almak için 30 derece sıcak çalışmasına gerek yok dostum. Ama Menteşe sorunu endişe verici duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 27 Ekim 2020; 10:38:27 >
  • genel olarak kronik sorunlarından bahsediliyor, bunun başında da mentese diyorlar ısınma rtx grubunda deniliyor.. gtx in giris seviye kartlar da degil.. link veremem bir sürü konu var ceviriyle okuyabilirsin

googleda bile aratabilirsin super ingilizcenle devam edebilirsin mesela
    Dell G515 SE [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 27 Ekim 2020; 10:44:57 >
  • quote:

genel olarak kronik sorunlarından bahsediliyor, bunun başında da mentese diyorlar ısınma rtx grubunda deniliyor.. gtx in giris seviye kartlar da degil.. link veremem bir sürü konu var ceviriyle okuyabilirsin

googleda bile aratabilirsin super ingilizcenle devam edebilirsin mesela

İngilizcem var sağol. Nvidia evet giriş seviyesinde ısınma yok ama amd de neden var acaba ekran kartının 90 derecede çalışması normal değil. Maşallah hocam baya İngilizceniz var herhalde. Tebrikler reddit de başlık okumak her baba yiğidin harcı değil neticede. Attıkların da biri driver biri vantega yazılımı ile ilgili bir çökme diyor çeviri kullansaydın keşke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S A M C R O -- 27 Ekim 2020; 10:47:35 >

• quote:

İngilizcem var sağol. Nvidia evet giriş seviyesinde ısınma yok ama amd de neden var acaba ekran kartının 90 derecede çalışması normal değil. Maşallah hocam baya İngilizceniz var herhalde. Tebrikler reddit de başlık okumak her baba yiğidin harcı değil neticede. Attıkların da biri driver biri vantega yazılımı ile ilgili bir çökme diyor çeviri kullansaydın keşke

Alıntıları Göster
    yukarıda intelin lobi faaliyetlerinden bahsettim artik en son o geliyor aklima.. Okursan bir cok seyden bahsettim. bunun icinde link istiyormusun?

Dahasi örnek o.
    reddit e girip aratabilirsin google da bile çıkıyor onu demeye getiriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 27 Ekim 2020; 10:49:41 >

• quote:

yukarıda intelin lobi faaliyetlerinden bahsettim artik en son o geliyor aklima.. Okursan bir cok seyden bahsettim. bunun icinde link istiyormusun?

Dahasi örnek o.
    reddit e girip aratabilirsin google da bile çıkıyor onu demeye getiriyorum

Alıntıları Göster

Asus da da benzer durum var o da olması gerekenden fazla ısınıyor. Konuyu daha fazla bölmeyelim bu zamanda güzel f/p bilgisayarı alan kullana herkese hayırlı olsun.

• quote:

Asus da da benzer durum var o da olması gerekenden fazla ısınıyor. Konuyu daha fazla bölmeyelim bu zamanda güzel f/p bilgisayarı alan kullana herkese hayırlı olsun.

Alıntıları Göster
    Haklısın Asus tuf serisi de felaket..

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt

Asus Tuf Dell G515'den daha iyi bilmeden konuşmayın. Yukarıda yazdım, Boost kapanınca CPU 80 dereceyi geçmiyor, performans kaybı olmuyor. Ama Dell boost kapalı halde en az 90 derece. Ayrıyeten Dell'de GPU ve SSD ısınma sorunu da var. Bu sorunlar ASUS Tuf'da yok. Asus Tuf NVIDIA ekran kartı, Dell ise Radeon. Laptoplarda NVIDIA'ya şu an rakip değil Radeon. Yani kullanmadan, araştırmadan laptop kötülemezsiniz iyi olur.

Fiyat performans olarak tabii 8600 TL'ye tercih edilebilirdi Dell ama 20 FPS için Asus 1650 Ti'dan vazgeçip Dell almam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravix -- 27 Ekim 2020; 14:3:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravix

Asus Tuf Dell G515'den daha iyi bilmeden konuşmayın. Yukarıda yazdım, Boost kapanınca CPU 80 dereceyi geçmiyor, performans kaybı olmuyor. Ama Dell boost kapalı halde en az 90 derece. Ayrıyeten Dell'de GPU ve SSD ısınma sorunu da var. Bu sorunlar ASUS Tuf'da yok. Asus Tuf NVIDIA ekran kartı, Dell ise Radeon. Laptoplarda NVIDIA'ya şu an rakip değil Radeon. Yani kullanmadan, araştırmadan laptop kötülemezsiniz iyi olur.

Fiyat performans olarak tabii 8600 TL'ye tercih edilebilirdi Dell ama 20 FPS için Asus 1650 Ti'dan vazgeçip Dell almam.

Sikayet var. i ac bak bakalim cihaz yanıyor mu yanmıyor mu.. Kronik sorunlu seriler bunlar bir sürü forumda konusu var redditte binlerce yorum var.. 1650 giriş seviye tabiki Isınmaz 5600M le kiyaslanamaz bile.. örnek vermek açısından seri bazli yorum yaptım ben.. dahasi intelin amd ye oynadigi bir oyun bu kardesim.. Tuf un arkasındaki hava çıkışları bile nasil bir termal sıkıntı olduğunu öngörebileceğin bir sekilde fikir verebilir sana.. ok?

Dahasi da var Tufa15 i aldığım günün ertesi iade ettim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 27 Ekim 2020; 14:9:46 >

Tuf'un arkasının öyle olma sebebi hava sirkülasyonunu sağlamak için. Asus Tuf'un kasasının daha sağlam olduğunu da söyleyim bu arada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravix -- 27 Ekim 2020; 14:38:30 >
  • quote:

Tuf'un arkasının öyle olma sebebi hava sirkülasyonunu sağlamak için. Asus Tuf'un kasasının daha sağlam olduğunu da söyleyim bu arada.

hi hi vay be hic aklima gelmemişti dostum.. teşekkürler bilgi için

Rica ederim, öğrenmene sevindim.

• quote:

Rica ederim, öğrenmene sevindim.

tamam bu şakaları bi ara toplu mail at, hepsine toplu güleceğim :)

• Cihaz 10.000 liradan stoklara girmiş. Şaka gibi cidden. Alıp prim vermeyin bu dolandırıcılara. Kur atttışı ve 11.11 geliyor diye 3 günde 1500 lira zam yaptılar

• thelordof kullanıcısına yanıt

Cihazda uykuya girme konusunda bir problem var arkadaşlar. Fanlar çalışınca uykuya aldığınızda fanların durmadığını, hatta duran fanın yerine göre yeniden çalışmaya başladığını gözlemledim.

@thelordof bu konudan daha önce bahsetmişti. Uykuya aldığınızı sandığınız cihaz aslında uyumuyor kısacası.

Diğer yandan, driver sitesinde sonunda ssd driverı yayınlanmış. Sıcaklık anlamında bir faydası olacak mı göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 17 Kasım 2020; 13:48:46 >
  • cause_of_death C kullanıcısına yanıt

Bir de hocam siz laptobu güç tasarruf moduna alabiliyor musunuz? Misal pilde kullanırken standart kullanımda(boşta) turbo hızlarına çıkmasını istemiyorum. Bende ki intel li model. O konuda da çözüm bulamadım.

Her kullanıcı Dell Tr ile bu uykuya almama vs sorunla ilgili irtibata geçerse düzelir diye umut ediyorum. Onların da şu an bu sorun hakkında bilgisi olduğunu sanmıyorum. Söyleyen olmamıştır sanırım.

• ravix R kullanıcısına yanıt

Avutmayın bence kendinizi hocam siz. TUF ne ise G5SE de o. Boost u kapatınca 80 derece olan laptopa sevineni ilk defa duyuyorum. Nitro 5 sabit 4.2ghz de 75 derecede çalışıyor boost u kapatınca 2.8ghzde oyunda 58 dereceyi geçmiyor. (Ryzen 7 4800h) Asus kalitesi diye de bir şey yok bu arada. Tuf'un kalitesini anlatında dinleyelim. Yıl 2020 olmuş Ryzen 5 4600h gibi cpu ya tek ısı borusu koyan Asus'u övüceksiniz direkt engel atayımda kafam rahat olsun. G5SE fiziksel olarak TUF dan cok daha iyi bir soğutmaya sahip ama nedense iş gerçeğe gelince çok ısınıyor TUF gibi. Ama Tuf tamamen mühendislik hatası özürlü bir laptop. Tek bakır borusu ve kapalı hava kanalları ile zaten direkt alınmayacak bir laptop. G5se de en azından 3 bakır borusu koyulmuş alt hava kanalları açılmış. Total e gelince ikisi de kötü malzeme kalitesine kötü soğutmaya sahip özensiz laptoplar. Ama ikisi arasında Del G5SE çok daha mantıklı bir seçenek.

• Asus kalitesi kalitesi diyip kendini avutanları anlamakta çok güç. Adamlar yıllardır menteşe sorunlarını çözemiyor,son yillarda les gibi sogutma tasarimlari ve kasa kalitesi yapiyorlar. Hala Asus kalitesi diye zirvalaniyorsunuz.Ben 5 sene Asus N551jk kullanmış biriyim. Alt kapağına kadar alüminyum olan 4 hoparlörü olan amiral gemisi bir cihazdı. Asus o zaman kaliteliydi taa 2014. Şuan Asus'un kalitesini hangi şekilde hangi aklı mantığa göre översin aklım kafam almıyor bu düz mantık insanların. Donanım Arşivinden duyup hava akışı için kapatılmış diyor birde. Yok artık valla tam düz kafa düz mantık cahilin tekisin. Sıcak havada neyin akışı olucakmış hahaha şaka gibi.

• Tuf ve dell se tasarim thermal özürlü bir seri malesef.. dell den umudumuz vardi hatta Erdi cok mutluydu ama olmadi.. amd 6000 mobil serisi ile bakalim neler çıkarabilecek tabi çıkarsa ve üreticiler amd nin önüne taş koymazsa... intelin 14nm de cayır cayır yanan 10 nesil cpu larina mahkum ettiler islemci aciklarini bir kenara koy, UV ve TS ile uğraşıyoruz üstüne üstlük l.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.