Bugün 2280 slotuna nvme disk bağladım. Vida ile sabitledim, vidalamazsanız yukarıda kalıyor bütün cihazlarda olduğu gibi. Şimdilik herhangi bir heatsink kullanmadım. Bu şekliyle bile heatsinkli yerleşik gelen Hynix'ten 10-15 derece daha soğuk. Hynix'in firmware updatelerini yaptım ama hala ısınıyor. 2230 olduğu için olabilir diye düşünüyorum. 2.5" hdd bağlantı aparatı ben göremedim, sanırım yok, anakartı söküp altına bakmadım. SSD eklemek isterseniz aklınızda olsun. Model tercihi yaparken internette ürünlerin incelemelerine bakın ve yük altında kaç derece olduklarını değerlendirin. 80-90 dereceleri gören ürünlere rastladım, bunları eledim ve giriş seviyesi Crucial P2 tercih ettim. Biraz kullandıktan sonra yorum yaparım almak isteyen olur ise. Son olarak, ufak bir ram veya ssd ekleme işlemi bile olsa pil bağlantısını işlem öncesinde sökmeyi unutmayın. |
Dell G515 SE [Ana Konu] (12. sayfa)
-
-
Merhaba ben bilgisayarın harici ekran kartını kullanmadığını fark ettim. Acaba aynısı sizde de var mı?
-
quote:
Orijinalden alıntı: cause_of_deathBugün 2280 slotuna nvme disk bağladım. Vida ile sabitledim, vidalamazsanız yukarıda kalıyor bütün cihazlarda olduğu gibi. Şimdilik herhangi bir heatsink kullanmadım. Bu şekliyle bile heatsinkli yerleşik gelen Hynix'ten 10-15 derece daha soğuk. Hynix'in firmware updatelerini yaptım ama hala ısınıyor. 2230 olduğu için olabilir diye düşünüyorum.
2.5" hdd bağlantı aparatı ben göremedim, sanırım yok, anakartı söküp altına bakmadım. SSD eklemek isterseniz aklınızda olsun. Model tercihi yaparken internette ürünlerin incelemelerine bakın ve yük altında kaç derece olduklarını değerlendirin. 80-90 dereceleri gören ürünlere rastladım, bunları eledim ve giriş seviyesi Crucial P2 tercih ettim. Biraz kullandıktan sonra yorum yaparım almak isteyen olur ise.
Son olarak, ufak bir ram veya ssd ekleme işlemi bile olsa pil bağlantısını işlem öncesinde sökmeyi unutmayın.
garanti için problem olmadığı söylense de içim rahat etmediği için aldığım nvme yi takamadım
açarken tırnaklarını filan korktuğum için
cesaret gelse de yapsam çok iyi olacak 512 depolama çok yetersiz
-
bu hatayı alıyorum acaba neden anlık takılmalara çözüm olsun diye yapayım dedim ama bios en son sürüm
-
quote:
Orijinalden alıntı: cause_of_deathBaşlatta arama kısmına Graphic Settings yazın. Çıkan ekran üzerinden ilgili oyunun .exe dosyasına ulaşın (steamapps klasöründedir). Ekledikten sonra Graphic Settings ekranında altta simgesini göreceksiniz. Tıklayın - Options - High Performance seçin. Bu şekilde zorunlu olarak atamış oluyorsunuz. Ben fotodaki oyunları deneme amaçlı eklemiştim, her oyunu eklemenize gerek yok.
Ofis kullanımı şeklindeyken devreye girmemesi normal. Oyun veya uygulama içinde böyle bir probleminiz var ise oyun/uygulamayı harici ekran kartı ile açılacak şekilde zorlayabilirsiniz. Daha önce 9. sayfada attığım mesaji alıntıladım.
@zLaviva
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 31 Ocak 2021; 14:40:20 >
-
Açıkçası neden bu sorunu aldığınızı anlayamadım, ben sorunsuz şekilde güncellemiştim.
Anlık takılmalar konusunda windowsta herhangi bir yük altında değilken de takılmalardan bahsediyorsanız zaten bu çözüm olmuyor - bunun için format önermişler, ancak o kadar rahatsız olmadığım için uğraşmadım. Oyun içinde de aman aman bir artısını gördüğümü düşünmüyorum. Bu yüzden bence dert etmeniz gereken bir sorun değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: cause_of_deathAçıkçası neden bu sorunu aldığınızı anlayamadım, ben sorunsuz şekilde güncellemiştim.
Anlık takılmalar konusunda windowsta herhangi bir yük altında değilken de takılmalardan bahsediyorsanız zaten bu çözüm olmuyor - bunun için format önermişler, ancak o kadar rahatsız olmadığım için uğraşmadım. Oyun içinde de aman aman bir artısını gördüğümü düşünmüyorum. Bu yüzden bence dert etmeniz gereken bir sorun değil.
"Anlık takılmalar konusunda windowsta herhangi bir yük altında değilken de takılmalardan bahsediyorsanız zaten bu çözüm olmuyor" tam da bunun için dedim çok anlamsız değil mi takılmalar
zaten sıfır sistem yeniden kurunca ne değişecek format sonrası onu anlayamadım
teşekkürler ilginiz için
-
quote:
Orijinalden alıntı: bulent35220"Anlık takılmalar konusunda windowsta herhangi bir yük altında değilken de takılmalardan bahsediyorsanız zaten bu çözüm olmuyor" tam da bunun için dedim çok anlamsız değil mi takılmalar
zaten sıfır sistem yeniden kurunca ne değişecek format sonrası onu anlayamadım
teşekkürler ilginiz için
Alıntıları Göstersorun yazılımsal, windows ile yerleşik kurulu gelen dell programlarından biri arkaplanda yaptığı refresh ile yapıyor bunu büüyük ihtimal ile.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 1 Şubat 2021; 1:22:26 >
-
anladım teşekkür ederim
o zaman sıfır sistem kurmak bitirecek sorunu demektir
-
Sizin laptopta da mı Bios tan raid seçeneğine ayarlı? Muhtemelen ondan ssd ye güncelleme yapılmıyor , desteklemiyor gözüküyor. Raid modunu değiştirince de pc ye format atmadan pc tam olarak düzelmiyor gibi. Boş slota samsung m2 nvme takmıştım da güncelleyemiyorum bu nedenle bende. Format atmaya zamanım da yok.
-
ben şimdi dell progg olarak ne varsa kaldırdım bir de böyle deneyeceğim
-
Ram ilavesi yapanlar varsa hangi rami eklediklerini yazabilirler mi acaba? 2x8 düşünüyorum. Üstüne ürünle hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz veya kullanıyor musunuz ? Konu sahibi cause of death e sormuştum diğer arkadaşlara soruyorum ürün çok güzel memnunum ama ciddi ısınıyor soğutucuya ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.
-
Fiyatı nedeni ile lexar'ın LD4AS008G-R3200GSST ramlerini tercih ettim 3200mhz de 22CL olarak çalışıyorlar. Ram alırken dikkat etmen gereken en önemli şey JEDEC desteği olacaktır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: YukareFiyatı nedeni ile lexar'ın LD4AS008G-R3200GSST ramlerini tercih ettim 3200mhz de 22CL olarak çalışıyorlar. Ram alırken dikkat etmen gereken en önemli şey JEDEC desteği olacaktır.
JEDEC desteği nedir acaba ? Ben 3200 mhz ddr4 herhangi bir notebook ram ini alabilirim diye düşünüyordum böyle değil mi ? Bir de lexar ın o ramleri cl 19 değil mi ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem5466 -- 26 Şubat 2021; 11:15:48 > -
JEDEC, XMP açık değilken RAM'in çalışcağı frekansı bildiren standart ve maalesef DELL G5 SE'nin BIOS'unda doğruan bir XMP desteği yok. JEDEC desteğine RAM üreticisinin dökümanlarından bakabilirsin. Lexar RAM konusunda ise satıcılar orada bir çakallık yapmış durumda 2666mhz çalışırken ki CL değeri olan 19CL'i yazmışlar 3200'ün yanına.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yukare -- 26 Şubat 2021; 16:21:15 > -
Yani 3200 mhz diye aldığım ramlerin 3200 çalışmama durumu var destek olmadığı için. Yazınızdan bunu anladım. Yanlışım varsa düzeltir misiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: bulent35220ben şimdi dell progg olarak ne varsa kaldırdım bir de böyle deneyeceğim
Herhangi bir gelişme var mı bu konuda?
-
Bu konuyu bilmiyordum, şansa sorun yaşamamışım Kingston ile.
Hwinfo ve cpuz ekranını ekliyorum. Burada gözükmeyen ekranda JEDEC olarak çalışıyor gözüküyorlar.
Biraz baktım, şansına XMP aktif kullananlar da varmış.
https://www.reddit.com/r/GamingLaptops/comments/hm9ly0/memory_upgrade_for_dell_g5_se_5505/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 27 Şubat 2021; 0:38:34 >
-
Hocam bu konuyu ben tam anlayamadım. Üstte de görmüşssünüzdür belki şimdi bu bilgisayara 3200 mhz ddr4 2x8 ram taksak , ( aynı ram ama kit değil kit olarak fiyatları çok yüksek ) 3200 mhz performansı alamayacak mıyız ?
Reddit ten okudum anladığım kadarıyla kingstonun cl 20 3200 mhz impact rami var ( tahminimce o ram ) o uygunmuş galiba birinde işe yaramış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem5466 -- 27 Şubat 2021; 1:34:27 > -
Kingston 8GB DDR4 3200M KVR32S22S8/8 NB bu ramin memory module specifications unu açtığımda the spd is programmed to JEDEC standart latency DDR4-3200 timing 22-22-22 at 1.2V. yazıyor. Bu ram şuan uygun gözüküyor. Memory module specifications https://www.kingston.com/dataSheets/KVR32S22S8_8.pdf
Konu sahibinin attığı reddit linkinde de biri şöyle yazmış.
So I ordered some HyperX memory that runs at jedec 3200mhz with a cas latency of 20 for my G5 5505 SE and I just started up the laptop and it's actually running at XMP 2.0 so I don't know if there's been an update but it's working for me.
Cevap olarak da bu gelmiş.
Looks possible, or maybe its because it can run at 1.2V, the memory I tried out was 1.2V at JEDEC timings, but needed 1.35V for XMP.
Bu arkadaşın rami budur diye düşünüyorum. Kingston HyperX IMPACT 8GB DDR4 3200MHz CL20 HX432S20IB2/8 https://www.kingston.com/dataSheets/HX432S20IB2_8.pdf fakat burayı tam anlamadım. 1.2V de çalışıyosa sorun yok gibi bu ikinci ram için. İkinci ramin linkinde de
This module has been tested to run at DDR4-3200 at a low latency timing of 20-22-22 at 1.2V reddittekinden anladığım kadarıyla 1.2V de ramler 3200 çalışıyo bu ramde kurtarır gibi görünüyo ama tam uyuyor mu anlayamadım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerem5466 -- 27 Şubat 2021; 2:6:27 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X