Şimdi Ara

Dell inspiron 1501 ekran kartını nasıl yükseltirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar yeni dell inspiron 1501 aldım fakat bi sorunum var ekran kartı şu anda 128 de ben 256 ya cıkarmak istiyorum biosta bununla ilgili hiç birşey bulamadım arkadasımın acer'inda cok basit hemen biostan ayarlanıyo ama bunda ekran kartı ile ilgili hiç birsey yer almiyo biosta.. yada var ama ben bulamadım.. nasıl çözülür yardımcı olursanız sevinirim kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolia999 -- 14 Eylül 2007; 10:25:40 >

• ati catalyst center programı var sendede kurulu olması lazım eğer değilse laptopla gelen cdsinde var ordan kur frame buffer ayarlarından 256 veebilirsin
    ama Ramın 1 GB dan fazlaysa yükselt yoksa kasar
  • ati catalyst center programı yüklü... asağıdaki resimdeki seçeneklerden hangisini seçmem ve nereyi değiştirmem gerekiyor

Tsk ederim..

[img=http://img105.imageshack.us/img105/6706/adszeo0.th.png]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolia999 -- 14 Eylül 2007; 23:08:18 >
  • catalist control centeri acinca graphic settingte en allta integrated graphicsin alitnda uma fram buffer var oda size of uma 16 mb dan 256 kadar secebirsin bende yeni deneyecem bakalim nasil oluyor : )
  • quote:

Orjinalden alıntı: zombi1

catalist control centeri acinca graphic settingte en allta integrated graphicsin alitnda uma fram buffer var oda size of uma 16 mb dan 256 kadar secebirsin bende yeni deneyecem bakalim nasil oluyor : )

yaa bende bir sorun var sanırım dediğiniz şeyi bulamadım catalist control centeri acıyorum asağıdaki linkteki menu cıkıyor

[img=http://img513.imageshack.us/img513/2821/adszqe3.th.png]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anatolia999 -- 15 Eylül 2007; 10:09:59 >

• o altta video standart settings altinda olmasi lazim , ben ordan yaptim suan 16 mb ekran karti oldu : )
     Dell inspiron 1501 ekran kartını nasıl yükseltirim?
  • çok teşekkür ederim sorunu çözdüm kalın sağlıcakla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asus n53sn Ekran kartı Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de ati radeon xpress200m 128 mb var. simdi ben en fazla 256ya mi yokseltebilirim bunu yoksa daha fazla yukseltebiliyor muyum? bir de bende sanirim bu program da yok, ramimi de 2048 yapacagim. soyle 512 falan olamiyor mu???
  • ram 2 gb olursa 128 ekran karti ii olur gibi ,ekran kartinin max özelligi neyse ancak okadar yukseltebilrsiniz , ekran karti yukseldikce örnegin 256 mb yaparsaniz 1 gb raminiz varsa 744 mb ram olur ,paylasim olayida bu sekilde oluyor,size kalmis bi durum oyun oynuyacaginiz zaman deneyebilirsiniz : )
  • dell inspiron için 2gb ram takılırsa inanılmaz bir performans veriyor 1gb xDual tavsiye ederim veri yolunu muazzam destekliyor kingston takın ve makinanın nası uçtugunu görün ;) sağlıcakla kalın
  • 3 hafta once bende 1501 aldım ve oyunlarda problem cekıyorum half life2 yı yuklerım grafıklerı bozuk cıkıyor basta sonrada oyuna gırınce

Internal driver error ğn IDirect3DDevice9::Present0

soyle bır hata verıp oyundan cıkıyor. sızın burda bahsetmıs oldugunuz catalist control centerı bende cıkmıyor makıne ıle verılen cdler ıcındede boyle bır ıbare yok. bu konuda yardımcı olursanız sevınırım...
  • catalist öyle ayarlar var, calistirman icin masaustune sag tiklarsan cıkmasi lazim, eğer yoksa driverlarin cd sinde driverlarin icinde olabiliyor olmassa kendi sitesindenhttp://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=tr&l=tr&s=bsd&ServiceTag=&SystemID=INS_PNT_1501&os=WW1&osl=tr&catid=&impid=
    orda video da ati driver var , sende belki eksiktir ..
  • bu program hp'ye uyumlu mu???
  • quote:

bu program hp'ye uyumlu mu???

ati ekran kartinin kendi programı ,hp makinanizda ati ekran karti varsa , anca öyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fantasticvolk -- 18 Eylül 2007; 0:00:54 >
  • zombi tesekkur ederım cdler ıcınde yoktu boyle bır drevır bu lınk ııı geldı. saolasın tesekkurler...
    quote:

catalist öyle ayarlar var, calistirman icin masaustune sag tiklarsan cıkmasi lazim, eğer yoksa driverlarin cd sinde driverlarin icinde olabiliyor olmassa kendi sitesindenhttp://support.euro.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=tr&l=tr&s=bsd&ServiceTag=&SystemID=INS_PNT_1501&os=WW1&osl=tr&catid=&impid=
    orda video da ati driver var , sende belki eksiktir ..

• quote:

quote:

bu program hp'ye uyumlu mu???

ati ekran kartinin kendi programı ,hp makinanizda ati ekran karti varsa , anca öyle olur.

bende ati ekran karti var ama bu program yok. dell'in sitesinden indirirsem bi problem olur mu? bir de siteden hangisini indirecegiz? programin adini bulamadim.
  • : ) hp olayi beni aşar ama , sen bir hp sitesinden varsa driver / video driverlara bir bak istersen : )
  • hocam bnde de aynı laptoptan var, ati catalisyt te 256 mb göxüküo ama sistemde ram den 128 kullanıo gözüküo,bakalım bnde bu konuda bi konu açtım?

ama zannedersem bizim ekran kartında da n-vidia nın turbocache si gibi bi olay var (tabi tahminimce)
  • quote:

Orjinalden alıntı: DnzD7

hocam bnde de aynı laptoptan var, ati catalisyt te 256 mb göxüküo ama sistemde ram den 128 kullanıo gözüküo,bakalım bnde bu konuda bi konu açtım?

ama zannedersem bizim ekran kartında da n-vidia nın turbocache si gibi bi olay var (tabi tahminimce)

evet aynı olay bedeki pc de de mevcut bende o kısma bi anlam veremedim elbet vardır bi bilen?
  • arkadaslar ben bu programi yukledim ama nasil kullanacagimi bilemiyorum. bana yardimci olabilir misiniz??? amacim ekran kartini daha performansli kullanmak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.