Şimdi Ara

DELL INSPIRON 1501 versus MSI VR600

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DELL INSPIRON 1501 mi almalıyım MSI VR600

Epey araştırdım, çok okudum ama maalesef forumların yarısı ürünleri kullanmamış olmasına reğmen teknik özelliklerine göre yorum yapan arkadaşlala kuşatılmış durumda.. Bana bu ürünleri test edebilmiş, kullanmış olan arkadaşların görüşleri lazım..

Mesela ısınma oranı, bataryanın kendisini deşarj etmesi, gürültü oranı, ses kalitesi, mobilite süresi..

gerçekten bu bilgileri kullanıp da ölçme şansını yakalamış arkadaşlardan türlü türlü yorum ve karşılaştırma bekliyorum. Vaktiniz ve bilginiz varsa lütfen cevap verin..

• Ben de benzer bir ikilemdeyim, evet bu konuyla ilgili bilgisi olan kimse yok mu?
  • dell 1501 w5211 var bendde 2.5 saat şarj gideiyor ısınma oluyor ama sistemde yavaşlama yok gürürltü duymuyorum şimdilik tavsiyem bendeki 512 ram photoshop kullanacaksan 1024 ram almaya bak photosop bir saat açık kalınca biraz kasılıyor ama işi görüyor bence dell al
  • sevgili erdemchetin, oncelikle tesekkur ederim.

Şarj süresi sınıfına göre başarılı, gürültü yapmıyor diyorsun, 512MB RAM olduğundan dolayı kasılıyor ve haliyle biraz daha ısınma yapıyor diyorsun. Bu ısınma için ne söyleyebilirsin bana. Yani klavyenin altından hissedilen ve hafif hafif eline vuran bir "vuuuu" şeklinde mi yoksa ellerini notebook-un üzerine koyduğun zaman ellerini yakacak kadar olmasa da epey bir rahatsız eden bir ısınma mı yapıyor, açıkçası bunu çok merak ediyorum..
  • Evet donanımhaberci arkadaşlar, peki hiç MSI VR600 kullanan ve fikir beyan etmek isteyen yok mu?
  • ms vr600 bir hafta önce ben aldım işlerimin yoğunluğundan dolayı çok fazla kullanma fırsatım olmadı sadece akşamları bir kaç saat kullanabiliyorum .klavye üzerinde hafif bir ısınma hissediliyor ama rahatsız edecek seviyede değil.cihaz sessiz çalışıyor fan sesi falan duyamadım ama bazen harddisk okurken ses geliyor benim için çok rahatsız edici değil cihaz üzerinde 2 adet stereo hoparlörleri var normal ortamda ses seviyesi yeterli düzeyde pil tam dolu olduğunda pil detaylarında 3 saat görünüyor fakat normal kullanımda 2,5 saat civarı gidiyor.dolum süreside hemen hemen aynı.kablosuz bağlantıyı test edemedim kablosuz router siparişi verdim gelince onuda deneyeceğim.bendeki cihaz 1024 ram kasma olayı bende olmadı ama pek fazla program açıpta denemedim açıkçası .oyun kuramadım sanırım ekran kartı yüzünden güncel oyunları çalıştırmaz .carbon kurmayı denedim çalıştıramadım.ama merak ettiğiniz başka şeyler olursa inceleyip cevaplamaya çalışırım cihazı görmek isterseniz bursa teknolojixte laptop standında vardı diğerlerinde varmıdır bilemiyorum

• sevgili elktay, ilgin için çok teşekkür ederim. Cevaplamadığın hiç bir şey kalmamış sanırım. Vermiş olduğun bilgiler benim için fazlasıyla yeterli olmakla birlikte seçimim için çok faydası olacak. Tekrar teşekkür eder dizüstünü iyi günlerde kullanmanı dilerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca bugün yaptığım denemede işyerimde bulunduğum ortamda diğer dizüstü pclerin zayıfta olsa 1-2 kademe çektiği wireless sinyalini vr600 ile hiç yakalayamadım sanırım vireless biraz zayıf ama biraz daha yakın mesafelerde problem çıkaracağını sanmam ayrıca most wanted oyununu kurdum adaptör takılı iken fazla takılmadan oynatabiliyor.adaptör olmazsa kendi bataryasıyla çok fazla donuyor.buda batarya ile çalışırken tüm sistemi en az güç harcayacak şekilde kullanmasından olmalı.
  • bu alette wireless olayı dandik bende vr 600 kullanıcısıyım alırken de wirelessın iyi olmadığını biiliyordum ama dayanamadım fiyatı ve linux ile gelmesi beni cezbetti.Nihayetinde wireless olayıda hiç yok değil ve çok zayıf sinyalleri bazen alamasa da kendi evimden kaynağını bilmediğim bir şifresiz internete %84 kalite ile bağlanabiliyorum
  • evet arkadaşım ayrıca wirelesi xp de çıkarılabilir donanım olarak görüyordu.birde vista home premium yükledim vistada wireless olayı sanki biraz daha güçlendi gibi geldi bana.eskiden çekmeyen yerde şimdi 1-2 anten 11 mbps sinyal yakalıyor.ayrıca vistada wirelessi çıkarılabilir olarak görmüyor.sanırım vista driverları daha iyi.
  • bu çipset usb wireless aygıtlarda kullanılan çipset msi için özel üretim olan bişe wistayı windowzu bimlem ama ben linuxta aslında şikayetçi değilim intel pro wireless olan aletler bazen benim yakalayamadığım sinyalleri yakalasa da bağlanma başarısı gösteremiyor aksine ben yakaladığım sinyallerin en kötüsüne bile bağlanabiliyorum.
    Sonuç olarak bu aletin wirelesı diğerlerine göre çok az farkla geride kalıyor ama kullanımda bir sorun oluşturmuyor
  • evet haklısın ben pcmci yuvasına u.s robotics wireless kart taktım onda 2 anten 11 mbps hızında bağlantı gördü ama sürekli kopmalar yaşadım .aynı yerde kendi wirelesini açtığımda ise 1 anten ve 1 mbps e düşen hızla 30 mb civarındaki dosyayı kopmadan 30 kb. civarlarındı download ettim. bence wireless iyi çekip sürekli kopacağına az çekip kopmasın daha iyi benim için şuan wirelesle ilgili sıkıntım yok
  • Aynı 2 model arasında kararsız kalmış bulunmaktayım. Msi alıp üzerine 1 gb ram eklemek daha mantıklı geliyor ama dell'in de adı var...

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd70732
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=98&productid=bd71012

• arada 300 dolar fark var bence değmez sen bilirsin tabi ama ben birde 2 gb ram takıracam 800 dolara gelmiş olacak
  • Hepinizin goruslerine, ilginize tesekkur ederim. Dell 1501' de karar kildim ve gittim aldim. Hic pisman olmadim ve br masaustu kullanicisi olarak performansi tatmin edici geldi isin acikcasi..

Dell' in wireless' i basarili, bir sorun yasamadim.. Ekran karti biliyorsunuz ki ortalama bir yapida ki ben oyun icin almadim, batarya her 6 hücreli batarya gibi kullanima bagli olarak 2 saat 2 bucuk saat arasi degisiyor, ekran parlak filmler iyi gorunuyor, isinma normal dizustu isinmasinin uzerinde katiyyen seyretmiyor, photoshop, autocad gibi tasarim programlari gayet guzel calisiyor. Ses kalitesi bir masaustu gibi olmasa da tatmin edici derecede iyi ve yuksek. Arti olarak hardisk olsun fanlar olsun hic gurultu yapmiyor. Sadece DVD biraz vasat, normalden az daha yavas co kdegil yavas calisiyor ve birazcil "tik-tik" sesi de beraberinde getiriyor.

Aldim, memnunum, tatmin edici geldi.. Duyurulur..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.