Şimdi Ara

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
5
Favori
104.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bayramın ilk günü pc bir anda sabit disk sorunu algılandı onaılması veya değiştirilmesi çin üreticciye başvurun diyordu bende bayram yoğunluğuyla servisi arayamamıştım ancak dün pc bir anda dondu hiç bir işleme yanıt vermeyince bende fişi çekerek kapatmak zorunda kaldım tekrar açtığımda mavi ekran hatası vermeye başladı açarken windows cd sinmi takın ve onardan sorunu giderin yazıyodu dediklerini yaptığımda windows sabit disk sorunu algıoladı diye mesaj verdi ve mavi ekran verince bende format attım formatı atıp driverları yükledikten sonra yeniden başlattığımda yeniden mavi ekran hatası verdi bende tekrar format attım tekrar driverleri falan yükledim güncelleşritmeleri falan yaptım sonra yeniden başlattığımda yine mavi ekran hatası verdi yarın servsisi arıyacağım ama sorun çokmu ciddidir? hard diskten kaynaklıo hata verdiğine göre ama eğer benm hatamsa yaptırmak bana ne kadara patlar? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim=)

• quote:

Orjinalden alıntı: wavel

arkadaşlar bayramın ilk günü pc bir anda sabit disk sorunu algılandı onaılması veya değiştirilmesi çin üreticciye başvurun diyordu bende bayram yoğunluğuyla servisi arayamamıştım ancak dün pc bir anda dondu hiç bir işleme yanıt vermeyince bende fişi çekerek kapatmak zorunda kaldım tekrar açtığımda mavi ekran hatası vermeye başladı açarken windows cd sinmi takın ve onardan sorunu giderin yazıyodu dediklerini yaptığımda windows sabit disk sorunu algıoladı diye mesaj verdi ve mavi ekran verince bende format attım formatı atıp driverları yükledikten sonra yeniden başlattığımda yeniden mavi ekran hatası verdi bende tekrar format attım tekrar driverleri falan yükledim güncelleşritmeleri falan yaptım sonra yeniden başlattığımda yine mavi ekran hatası verdi yarın servsisi arıyacağım ama sorun çokmu ciddidir? hard diskten kaynaklıo hata verdiğine göre ama eğer benm hatamsa yaptırmak bana ne kadara patlar? cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim=)

Anlattığıklarınıza bakılırsa çok büyük olasılıkla harddisk arızalanmış. Bu işin sizin üstünüze kalacağını sanmam. Eğer ki kalırsa da 160 gb lar ortalama 90-100 ytl, 250 gb lar 120-130 ytl civarında.

• Arkadaşlar ben 1525 T7250 kullanıyorum 5 aydır falan. şimdilik hiç bir sorun yok allaha şükür.
    Dün 1525'i TV ye bağlamak istedim. Ancak Tv de siyah beyaz ve kalitesis bir görüntü aldım. Zaten ses de yoktu. TV eski CRT tüplü olanlardan.

1525'den S-Video kablo ile çıkış aldım daha sonra dönüştürücü scarta giriş yapıp onuda TV nin scart girişine bağladım. Bağlantı tamamlandıktan sonra görüntü kötü olunca 1525'i yeniden başlattım acaba bir değişiklik olur mu diye ama olmadı. Böyle birşey deneyip sonuç alan varsa ve deneyimini aktarırsa çok sevinirim.

Unutmadan laptoptaki S-Video çıkışında toplam 7 noktasal delik var ama benim kullandığım kabloda 4 tane var. Kabloyu aldığım yerdeki eleman zaten 7 delikli olmaz bunlar dedi ama kafadan salladı mı bilmiyorum.
  • Arkadaşlar dell inspiron 1525 model laptopum şarja takılı olduğu zaman yaklaşık 10 dakika içinde ekran birden kararıyor ama uyku modu vs. değil bütün fonksiyonlar normal olarak çalışıyor mesela msn de birisiyle görüşürken kesilse kamera hoparlör mikrofon hepsi sorunsuz çalışıyor sadece ekranda görüntü yok.

Açıp kapatınca normale dönüyor şarja takılıysa 10 dakik içinde aynı durum süreki tekrarlıyor. Şarj etmediğim zamansa hiçbir sorun olmadan batarya bitene kadar çalışıyor.

Sorun ne olabilir şu an yurtdışındayım ve bulunduğum yerde dell servisi bulma imkanım yok. Bir fikir verebilirmisiniz bu sorunu nası çözebilirim veya neyden kaynaklanıyor olabilir.

Şimdiden çok teşekkürler..
  • arkadaslar ben forumda yenıyım bana amerıkadan dell inspiron 1525 laptop geldı cok memnunum wista yuklu olarak gelmıstı cok agırdı bende xp ye cevırdım hıcbır sorunda yok ılk cevırdıgım zaman ses drıverınde sorun vardı cd den tekrar yukledım sorun cozuldu sımdı xp kullanıyorum canavar gıbı makına dokunmadan acılıyor dıyebılırım ılk cektıgım zaman bıraz agırdı virus taramasından gecırdım su an canavar ucuyor makına xp ye cevırmesını bılmeyen vardır belkı cd yı taktıgınızda xp format cekemezsınız bıos ayarlarından hdd yı dıger modda acınız aklıma gelmıyor su an ısmı yardıma ıhtıyacı olan olursa love_you_8390@hotmail.com msn adresım yardımcı olmaya calısırım ordan o ayarı bıostan yaptıgınız zaman format atabılırsınız benım su an tek ıstedıgım blootooth var onu nasıl kullanırım hıcbır yerde kısayolu yok cmd den calıstırıyorum yazılım yok dıyor nerden bulabılırım yardım ıstıyorum tesekkurler...dell marka almak ısteyenler oncelık tercıhınız olmalı cok guzel makıne tavsıye ederım

• arkadaslar ben vistamı turkceye cevirdim ancak wireless sorunsuz calısmasına ragmen yand ynan o mavi ışık yanmıyor neden?
  • kimse bilmiyor galiba 2 sorum daha var hos ilgilenne yok ama neyse

bu cift kulaklik cikisi biri bisey dinlerken digeri baska bisey dinlesin diye saniirm peki aynianda ayn iseyi dinleyemiyomuyuz

2. side hisbisey calmazken yada dinlemeken bile kulakliktan bi ugultu cizirti gibi ses geliyor normal mi
  • arkadaslar, bende de dell 1520 serisi var , ekran karti,ses karti ve chipsette.vs de sorun yok , ancak wireless i yüklüyorum, ama evimdeki wireless modemi görmesine ragmen baglanmiyor, sürekli ag tanimlamasi yapiyor, hic baglanmiyor, windowsun kendi wireless uygulamasindan girmeye calistigimda ise bu ağa baglanilamiyor, kapali ya da ulasilamiyor...vs gibi bir hata veriyor.. sorun nedir cildiracam :(
  • Arkadaşlar PC me format attım. Ses görüntü vs de bir problem yok fakat Webcam driverlarını yükledim kabuş etmedi yani olmadı ve ağ bağlantısı yapmıyor.WİFİ özelliğini de kullanamayırom. Bu direverları indirebilceğim bir site var mı lütfen çok acill
  • quote:

Orjinalden alıntı: esrarengiz08

Arkadaşlar PC me format attım. Ses görüntü vs de bir problem yok fakat Webcam driverlarını yükledim kabuş etmedi yani olmadı ve ağ bağlantısı yapmıyor.WİFİ özelliğini de kullanamayırom. Bu direverları indirebilceğim bir site var mı lütfen çok acill

support.dell.com adresine girip, download drivers i seciyorsunuz, oradan bilgisayarnizin modelini secin, ya da en kolayi direk service tag kismindaki kodu yazin , bilgisayarinizin altinda o numara yaziyor..o numarayla arama yapinca direk şak diye size ait olan driverlar listeleniyor.. oradan güvenle ve güncel bir şekilde indirebilirsiniz..

ayrica benim wireless a baglanamamin nedeni, modemin wpa2 ile şifrelenmiş olmasiymiş.. wpa 2 yi desteklemiyormus wireless kartım.o nedenle baglanamiyormusum. modeme girip wpa2 yi wpa yapinca, şak diye baglandi..

DELL i cok seviyorum..yillardir sürekli eskiyen DELL i ,Yeni DELL le değiştiriyorum.. DELL FOREVER..

• Peki çok teşekkür ederim. WİFİ olayını hallettim.Şimdi ethernet driverını indireceğim.

tekrar teşekkürler. Ayrıca Dell Kadar güzel bir pc düşenemyiorum. Ben de sizin gibi yapıyorum.Eskidikçe yenni DElli me geçiş yapıyorum :)
  • Peki bir şey daha soracağım. Format attım ama formattan sonra ses vs çalışıyordu. Yani ben bu formattan sonra tam olarak neleri kuracğım.İçinden çıkan cdleri kurdum. Bi de şu dokunmatik olan ses açma düğmeleri çalışmıyorne yapmam gerekiyor?
  • quote:

Peki bir şey daha soracağım. Format attım ama formattan sonra ses vs çalışıyordu. Yani ben bu formattan sonra tam olarak neleri kuracğım.İçinden çıkan cdleri kurdum. Bi de şu dokunmatik olan ses açma düğmeleri çalışmıyorne yapmam gerekiyor?

kendisi tanisa bile güncel driverlarin hepsini (tabii onemli olanlari örn: chipset,ekran , ses , wireless..vs) tekrar yüklemeni öneririm.. dokunmatik dügmeler, hic bir driver yüklü olmasa bile calisir ,donanimsal bir dügmedir cünkü . mute yapmiş olmayasin :D (gerci mute yapsan bile ses acmaya basinca ses kaldigi yerden aciliyor) , ses dügmeleri konusunda ses driverini iyi yükle,seste sorun olmasin diyorum. ama kastettigin şey dügmelere basttiginda ekrandaki o seviye cubugu calismiyor diyorsan, ozaman dell driver lari arasinda, quickset diye bir application olacak, onu yüklemeni öneririm..

edit : ek bir bilgi daha , yanlis anlama, bilgisayar bilgi seviyeni bilmiyorum, o nedenle en ince ayrintisina kadar fikrimi söyleyeyim belki dikkatinden kacmiştir , calistirdigin uygulamanin da sesi kısık olabilir.. o nedenle dügmelerde ses acinca ses gelmiyor olabilir ( bkz. winamp in sesi kısık , media player in sesi kısık ..vs)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okan_mersin -- 22 Ocak 2009; 12:39:33 >

• Arkadaşlar, bizim makinelerin ikinci el piyasası nedir?
    Belki satabilirim bilgisayarımı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NovariX

Arkadaşlar, bizim makinelerin ikinci el piyasası nedir?
    Belki satabilirim bilgisayarımı..

kullanım hasar durumuna, ne kadar süredir kullandıgına ve son durumdaki donanım özelliklerineve garanti durumuna baglı olarak bir fiyat söylenebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Okan_mersin

quote:

Peki bir şey daha soracağım. Format attım ama formattan sonra ses vs çalışıyordu. Yani ben bu formattan sonra tam olarak neleri kuracğım.İçinden çıkan cdleri kurdum. Bi de şu dokunmatik olan ses açma düğmeleri çalışmıyorne yapmam gerekiyor?

kendisi tanisa bile güncel driverlarin hepsini (tabii onemli olanlari örn: chipset,ekran , ses , wireless..vs) tekrar yüklemeni öneririm.. dokunmatik dügmeler, hic bir driver yüklü olmasa bile calisir ,donanimsal bir dügmedir cünkü . mute yapmiş olmayasin :D (gerci mute yapsan bile ses acmaya basinca ses kaldigi yerden aciliyor) , ses dügmeleri konusunda ses driverini iyi yükle,seste sorun olmasin diyorum. ama kastettigin şey dügmelere basttiginda ekrandaki o seviye cubugu calismiyor diyorsan, ozaman dell driver lari arasinda, quickset diye bir application olacak, onu yüklemeni öneririm..

edit : ek bir bilgi daha , yanlis anlama, bilgisayar bilgi seviyeni bilmiyorum, o nedenle en ince ayrintisina kadar fikrimi söyleyeyim belki dikkatinden kacmiştir , calistirdigin uygulamanin da sesi kısık olabilir.. o nedenle dügmelerde ses acinca ses gelmiyor olabilir ( bkz. winamp in sesi kısık , media player in sesi kısık ..vs)

Dostum gerçekten çok teşekkürler yorumların için. Bugün driverların tam olarak yüklenmediğini fark ettim ve tekrar silip yüklediğimde dokunmatik tuşların çalıştığını fark ettim. Şu an tüm driverları yüklemiş bulunmaktayım. Çok şükür bir sorunum çıkmadı.Umarım da çıkmaz.

tekrar teşekkür ederim :)

• arkadaşlar kolay gelsin. benim dell inspiron 1525 dizüstü bilgisayarım var. T5750. vista ultimate 32 bit yüklü iken tüm donanımlarım sorunsuz çalışıyordu. 64 bit ultimate yükledim. bluetooth kullanmadığım için bios tan kapadım. 64 bit uygulamalarda ve programlarda sorun çıkardığı için 32 bit yükledim tekrar. fakat ne biostan nede windows üzerinden bluetooth tekrar açılmadı. üstelik donanım olarakta görülmüyor. servis bile bir anlam veremedi. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockstation -- 25 Ocak 2009; 16:27:02 >
  • arkadaşlar ben de dell inspiron 1520 war 1gb ram i war ben bunu yukseltmek için ram taktırmak ıstıorum ama ek ram gırısı warmıdır yoksa eskı ramı cıkartıp atıcakmıyız.bi de bu 800 mhz taksak eskısı 677 mhz de ne olur ustune veya yerıne bı sorun cıkar mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: rockstation

arkadaşlar kolay gelsin. benim dell inspiron 1525 dizüstü bilgisayarım var. T5750. vista ultimate 32 bit yüklü iken tüm donanımlarım sorunsuz çalışıyordu. 64 bit ultimate yükledim. bluetooth kullanmadığım için bios tan kapadım. 64 bit uygulamalarda ve programlarda sorun çıkardığı için 32 bit yükledim tekrar. fakat ne biostan nede windows üzerinden bluetooth tekrar açılmadı. üstelik donanım olarakta görülmüyor. servis bile bir anlam veremedi. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim..

Şu dosyayı bir kere çalıştırmayı deneyin. Daha önce bir çok kişinin bluetooth sorununu çözdü.
    http://ftp.dell.com/network/R159805.EXE

• quote:

Orjinalden alıntı: psychoirfan

quote:

Orjinalden alıntı: rockstation

arkadaşlar kolay gelsin. benim dell inspiron 1525 dizüstü bilgisayarım var. T5750. vista ultimate 32 bit yüklü iken tüm donanımlarım sorunsuz çalışıyordu. 64 bit ultimate yükledim. bluetooth kullanmadığım için bios tan kapadım. 64 bit uygulamalarda ve programlarda sorun çıkardığı için 32 bit yükledim tekrar. fakat ne biostan nede windows üzerinden bluetooth tekrar açılmadı. üstelik donanım olarakta görülmüyor. servis bile bir anlam veremedi. konu hakkında bilgisi olan varsa yardımcı olursanız sevinirim..

Şu dosyayı bir kere çalıştırmayı deneyin. Daha önce bir çok kişinin bluetooth sorununu çözdü.
    http://ftp.dell.com/network/R159805.EXE

teşekkürler. sorunum çözüldü. ama inanın tam anlamıyla ne olduğunu bende bilmiyorum. yinede çok kurcalamamak lazım. :) eh ninem derdi hep gavur icadı akıl ermez diye :)

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.