Şimdi Ara

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
720
Cevap
5
Favori
104.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dr12345esk

arkadaşlar ben de dell inspiron 1520 war 1gb ram i war ben bunu yukseltmek için ram taktırmak ıstıorum ama ek ram gırısı warmıdır yoksa eskı ramı cıkartıp atıcakmıyız.bi de bu 800 mhz taksak eskısı 677 mhz de ne olur ustune veya yerıne bı sorun cıkar mı

ek ram girisi derken , o 1 gb in tek parca halinde mi , yoksa 2 x 512 mb mi oldugu hakkinda birşey dememişsiniz ama 2 tane ram girişi vardır, eger elinizdeki tek parca 1 gb ise , bir tane daha 1 lik takabilirsiniz. 2x512 ise , bunu 2 gb a cikarmak için o 512likleri kullanamazsiniz, ya tek parca halinde 2gb alin, ya da 2x1gb alin..

800mhz calismasi icin uyumlu olmasi gerekir, ki zaten 2gb yapacaksaniz eskisinden söz etmek gereksizdir, cünkü 512liklerin bir ya da ikisini kullanarak 2 gb a ulasamazsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: esrarengiz08

quote:

Orjinalden alıntı: Okan_mersin

quote:

Orjinalden alıntı: esrarengiz08

Peki bir şey daha soracağım. Format attım ama formattan sonra ses vs çalışıyordu. Yani ben bu formattan sonra tam olarak neleri kuracğım.İçinden çıkan cdleri kurdum. Bi de şu dokunmatik olan ses açma düğmeleri çalışmıyorne yapmam gerekiyor?

kendisi tanisa bile güncel driverlarin hepsini (tabii onemli olanlari örn: chipset,ekran , ses , wireless..vs) tekrar yüklemeni öneririm.. dokunmatik dügmeler, hic bir driver yüklü olmasa bile calisir ,donanimsal bir dügmedir cünkü . mute yapmiş olmayasin :D (gerci mute yapsan bile ses acmaya basinca ses kaldigi yerden aciliyor) , ses dügmeleri konusunda ses driverini iyi yükle,seste sorun olmasin diyorum. ama kastettigin şey dügmelere basttiginda ekrandaki o seviye cubugu calismiyor diyorsan, ozaman dell driver lari arasinda, quickset diye bir application olacak, onu yüklemeni öneririm..

edit : ek bir bilgi daha , yanlis anlama, bilgisayar bilgi seviyeni bilmiyorum, o nedenle en ince ayrintisina kadar fikrimi söyleyeyim belki dikkatinden kacmiştir , calistirdigin uygulamanin da sesi kısık olabilir.. o nedenle dügmelerde ses acinca ses gelmiyor olabilir ( bkz. winamp in sesi kısık , media player in sesi kısık ..vs)

Dostum gerçekten çok teşekkürler yorumların için. Bugün driverların tam olarak yüklenmediğini fark ettim ve tekrar silip yüklediğimde dokunmatik tuşların çalıştığını fark ettim. Şu an tüm driverları yüklemiş bulunmaktayım. Çok şükür bir sorunum çıkmadı.Umarım da çıkmaz.

tekrar teşekkür ederim :)

rica ederim.. ek bilgi olarak da , driverlari kurarken belki sıralama hatası da yapmis olabilirsin.. bu bilgiden emin degilim ama benim fikrim , once chipset , sonra ekran karti,sonra ses karti..vs gibi bir siralama ypaarsan daha iyi uyum sagliyor gibime geliyor.. tekrar ediyorm emin degilim, bu sadece bir tecrübe.

• Peki sağolun. Ben Logitech X540 5+1 ses sistemi almak istiyorum. Bu pc nin 5:1 desteği var diye duymuştum.Sizce ne kadar performans alırım ya da performasn alabilir miyim _?
  • slm arkadaşlar. benim büyük bir sorunum var. dell inspiron 1525 t5450 kullanıcısıyım. 1 ay önce bilgisayara format çekmek zorunda kaldım. Tekrar wistayı kurdum bütün programlarını yükledim fakat webcam programını ne kadar da yüklediysem hep sorun verdi. msnde webcam açılıyor fakat normal programında açılmıyor. uyarı veriyor(no supported webcam driver detected.please inst..) diye bir mesaj. cd den yükledim olmadı. dell in sitesinden indirdim olmadı. Acaba ne yapmalıyım. Format çekmeden önce çalışıyordu. Yardım ederseniz çok sevinirim. resimde gözüktüğü gibi

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü

• 1-arkadaşlar webcam manager açtıktan sonra webcam consolu tıkladığımda uyarı bu şekilde gelmektedir.

2- C:\Program Files\Dell\Dell Webcam Manager içerisindeki herhangi bir dosyayı açmak için uğraştığımda ise " Bu dosyanın aşağıdaki biçimde kullanımı geçersizdir: Sertifika İptal Listesi." diye bir uyarı geliyor. Bunun sertifika süresiyle bir alakası olabilir mi? Çünkü bilgisayarı alalı 6 ay anca oldu.

Dell inspiron 1525 Kullananlar Kulübü
  • sertifikayla falan bi ilgisi yoktur , o uygulama,zaten bilgisayari alirken yaninda verilir. dell in kendi programi.. sorun o uygulamanın o driver i görememesi olabilir. daha onceden de mi ayni driverlar yüklüydü ?

bir de bilgisayarim a girip oradan kamerayi acmayi deneyin, orada görüyorsa , bu webcam manager i silip tekrar kurmayi deneyin. bir de bi ihtimal de , driver i kurmadan once bu uygulamayi yükleyip,sonra driver i kurmus da olabilirsiniz. once tüm driverlari kurup,sonra ilave programlari yüklemeniz bazen daha az sorun yaratır.
  • tşkler. daha önce bilgisayarımda aynı şekilde yüklüydü o zaman çalışıyordu. format çektikten sonra aynı driverını kurdum fakat sonuç aynı olmadı. çok kez kaldırıp yükledim ama sonuç hiç değişmedi :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: driversss

Arkadaşlar ben 1525 T7250 kullanıyorum 5 aydır falan. şimdilik hiç bir sorun yok allaha şükür.
    Dün 1525'i TV ye bağlamak istedim. Ancak Tv de siyah beyaz ve kalitesis bir görüntü aldım. Zaten ses de yoktu. TV eski CRT tüplü olanlardan.

1525'den S-Video kablo ile çıkış aldım daha sonra dönüştürücü scarta giriş yapıp onuda TV nin scart girişine bağladım. Bağlantı tamamlandıktan sonra görüntü kötü olunca 1525'i yeniden başlattım acaba bir değişiklik olur mu diye ama olmadı. Böyle birşey deneyip sonuç alan varsa ve deneyimini aktarırsa çok sevinirim.

Unutmadan laptoptaki S-Video çıkışında toplam 7 noktasal delik var ama benim kullandığım kabloda 4 tane var. Kabloyu aldığım yerdeki eleman zaten 7 delikli olmaz bunlar dedi ama kafadan salladı mı bilmiyorum.

aynı durum benim de başıma geldi,
    dvd/divx player la, bir kaç tane uydu alıcısı ile sorunsuz çalışan tv de inanılmaz berbat bir görüntü aldım,
    kablom 1 metreden az idi ve ekran kartı kutusundan çıkmıştı, çalışıyordu,
    ayarlarını karıştırdım ama olmadı,

kafama takılan;
    eski masa üstü bilgisayarımdan,
    fx5200 ekran kartı ile,
    dandik/ucuz 10 küsür metre yalıtımı zayıf kablo ile başka odadan tv ye yayın yapabiliyorum,
    hemde ben bilgisayarda başka bir şey yaparken, tv de ise arka planda oynattığım film...

bence,
    x3100 aşırı dandik diye düşünüyorum...

• 1525 t7250 bilgisayara,

Lenovo VeriFace Recognition

programını yükledim,

gerçekten çok güzel oldu,

benim gibi 1den fazla kullanıcısı olabilen bilgisayara sahipseniz kesinlikle öneririm,

vista da 2de bir şifre girme derdi yok artık,

xp de denemedim,

karanlık ortamlarda sorun olabiliyor ama klavyeden şifre girişi yine var zaten,

http://rapidshare.com/files/166292772/VeriFace.rar.html

birde belki işe yarar diye başımdan geçenleri sizler ile paylaşayım:
    1525 i aldım,
    acronis ile vistanın o acayip bölmeleri ni de dahil her şeyi ayrı ayrı image ladım,
    harddiski media direct cd si ile formatladım,
    image deki boyut kadar o acayip bölümleri, vista bölümünü ve xp bölümünü oluşturdum, (acayip bölümlerden kastım vista ve mediadirect)
    kullanilabilir c ve d kaldı,
    media direct image sini geri yapıştırdım,
    d ye xp yi kurdum, internet de bolca olan driver ler ile sorunsuz çalışıyor bluetooth hariç, bluetooth da programını her kurduğumda kapanana kadar çalışıyor :)
    c ye dell in kutusundan çıkan cd ile vista home u kurdum,
    vista xp yi görmedi,
    http://www.vistabootpro.org/ ile xp yi de gösterdim, (benzeri çok program var)
    dell cd sinde eksik driverleri dell sitesinden hallederek vistayı da sorunsuz çalıştırdım,
    bilgisayarda(vista) şu an iis, mysql, mssql, php, media direct, yüz tanıma(:)) ve bilimum program sorunsuz çalışıyor...

Not:
    xp kurmak için bios ayarlarına gerek yok, nlite gibi programlar ile sata driverleri xp cd iso larına eklenebiliyor,
    bluetooth için 2 driver var, önce patch sonra normal driver, bende ki driver cd sinde bu yok,
    denetim masası ses ayarları kurcalandığında sesi biraz daha yükselebiliyor,
    eğer film filan seyrediliyorsa VLC player ile ses daha fazla çıkabiliyor,
    benim lcd nin altındaki plastik panel, ekrandan 1-6 mm aralığında ayrılmıştı, uzun çabalar sonunda servis eve geldi ve plastiği değiştirdi, yapışan 1 şeymiş, dandik yani, bize de türk insanının birbirine verdiği değer kadar değer veriyorlar, hatayı gösteren web sitesi açtım da adamlar aradı, kaldırım fotoları geliyoruz dediler,
    bu arada evde garanti olduğu için servis 1 kere geldikten sonra ram değişimi filan sorunsuz olmakta...

• Arkadaşlar dell inspereon 1525 kullanıcısıyım bir şey dikkatimi çekti laptopta bataryayı çıkardıktan sonra orda bi kart girişi var bu hafıza kartı girişi varya onun gibi bişi ama ufağı ne işe yaradını bilen bi arkadaş varmı
  • Ben dahil herkes merak ediyor, ama pili çıkarıp aklı başında bunun ne işe yaradığını deneyen var mı bilmiyorum
    hakkaten bilen varsa yazsın da öğrenelim.
  • Sim kart girişidir, WWAN kartı olmadan çalışmaz. GSM operatoru üzerinden internet bağlantısı sağlar. Turkcell connect kartları bunun muadilidir.
  • http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=81537&ad=DELL+iNS+1525+42P4A+T4200++4GB+320GB+VHP+Tasinabilir+Bilgisayar
    ürünü için ne diyosunuz?
    toshibanın l300 1a3 ile arasında tercih yapsanız?
  • arkadaslar benim sorunuma yardımcı olursanız cok sevinirim..
    laptopuma xp kurdum .d deki vista recovery dosyalarını dvdye kaydettim.
    1. si tekrar vistayı kurmak istiyorum f8 tuşuyla recovery yapamıyorum.
    2.cisi recovery dosyaları d de hala duruyor ama tekrar kuramıyorum nasıl kurabilirim lütfen bana yardımcı olun 2 gundur urasıyorum yapamıyorum..
  • merhabalar arkadaşlar...yaklaşık 2 ay kadar önce bende amerikadan 1525 aldım...ilk başlarda ses haricinde hiçbir problem yaşamadım ancak son 2 gün boyunca devamlı olarak mavi ekran hatası vermeye ve bilgisayarı yeniden başlatmaya başladı...kaç kere format attıysamda bir türlü düzeltemedim....sürekli driver irql_less or not equal hatası verdi...bütün sürücülerini internet sitesinden indirip kurdum ama hala hata vermeye devam etti...En sonunda bugün 0811 li dell yetkili servisini aradım...Abartısız 4 saat telefonda ahmet bey ile konuşup bilgisayarıma media direct cdsi ile yeniden format attık ve kurduk ama maalesef aynı hatayı vermeye devam etti...en sonunda Bilgisayar kapalıyken Fn ile power tuşuna beraber basıp sistem taratması yaptığımızda harddiskimin zarar gördüğünü anladık....Hemen irlandadan sipariş verdik 160 gb harddisk için...Bu arada dell in uluslararası garantisi var tek yapmanız gereken support.dell.com dan garanti kağıdınızı düzenleyip türkiyeye aldırmak....

Burada ben birşey sormak istiyorum türos kardeş geçmiş sayfaları okuduğumda senin de sık sık mavi ekran hatası aldığını okudum.... acaba sende ki bu hata düzeldimi? düzeldiyse nasıl düzelttin ve sende mavi ekran hatası neydi acaba?

Ve diğer sorumda acaba bu sorunla başka karşılaşanınız varmı arkadaşlar?

• ARkadaşlar merhaba bende yeni aranıza katıldım ismim özgür bilgisayarım Dell 1525 T8100 intel core 2 duo işlemci 4 gb ram...

Sizlere bi sorum olacak vista işletim sistemi kullanıyorum fakat birtürlü bluetooth driverını yukleyemedım yüklemeye çalışıyorum fn+f2 kombinasyonunu kullanma mı ve radio on yapmamı istiyo bunları yapıyorum fakat fn+f2 tuşlarına bastığım halde bluetooth aktif hale gelmiyor eksik yaptıgım şeyi biliyosanız yardımcı olmanızı istiyorum şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: joker19

ARkadaşlar merhaba bende yeni aranıza katıldım ismim özgür bilgisayarım Dell 1525 T8100 intel core 2 duo işlemci 4 gb ram...

Sizlere bi sorum olacak vista işletim sistemi kullanıyorum fakat birtürlü bluetooth driverını yukleyemedım yüklemeye çalışıyorum fn+f2 kombinasyonunu kullanma mı ve radio on yapmamı istiyo bunları yapıyorum fakat fn+f2 tuşlarına bastığım halde bluetooth aktif hale gelmiyor eksik yaptıgım şeyi biliyosanız yardımcı olmanızı istiyorum şimdiden teşekkürler.

Şu dosyayı indirip bir kere çalıştırdıktan sonra driver ınızı kurabileceksiniz.
    http://rapid-share.com/files/199641980/Bluetooth_a_ma.exe (rapid-share de aradaki tireyi silin.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychoirfan -- 18 Şubat 2009; 19:03:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: joker19

ARkadaşlar merhaba bende yeni aranıza katıldım ismim özgür bilgisayarım Dell 1525 T8100 intel core 2 duo işlemci 4 gb ram...

Özgür nerden ve kaça aldın acaba?Ayrıca resim ekleyebilirmisin renk olarak merak ediyorum da.Kısmet olursa yakın zamanda benimde kafamda bu model var yani alabilirim.
  • @joker19:

ftp://ftp.us.dell.com/network/R140135.exe adresinden bluetooth sürücüsünü yükleyip denermisin? normal olarak aktif ediyor fakat saatin yanında bluetooth simgesine tıklaman gerekiyor. yani, örneğin cep telefonu ile notebook'una dosya gönderecek isen; bilgisayarı secip transferi baslattigin anda simgeye tıklaman gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: theahmet

merhabalar arkadaşlar...yaklaşık 2 ay kadar önce bende amerikadan 1525 aldım...ilk başlarda ses haricinde hiçbir problem yaşamadım ancak son 2 gün boyunca devamlı olarak mavi ekran hatası vermeye ve bilgisayarı yeniden başlatmaya başladı...kaç kere format attıysamda bir türlü düzeltemedim....sürekli driver irql_less or not equal hatası verdi...bütün sürücülerini internet sitesinden indirip kurdum ama hala hata vermeye devam etti...En sonunda bugün 0811 li dell yetkili servisini aradım...Abartısız 4 saat telefonda ahmet bey ile konuşup bilgisayarıma media direct cdsi ile yeniden format attık ve kurduk ama maalesef aynı hatayı vermeye devam etti...en sonunda Bilgisayar kapalıyken Fn ile power tuşuna beraber basıp sistem taratması yaptığımızda harddiskimin zarar gördüğünü anladık....Hemen irlandadan sipariş verdik 160 gb harddisk için...Bu arada dell in uluslararası garantisi var tek yapmanız gereken support.dell.com dan garanti kağıdınızı düzenleyip türkiyeye aldırmak....

Burada ben birşey sormak istiyorum türos kardeş geçmiş sayfaları okuduğumda senin de sık sık mavi ekran hatası aldığını okudum.... acaba sende ki bu hata düzeldimi? düzeldiyse nasıl düzelttin ve sende mavi ekran hatası neydi acaba?

Ve diğer sorumda acaba bu sorunla başka karşılaşanınız varmı arkadaşlar?

merhaba. aynı hata ve aynı sorun bende de var. bende bi kaç defa format attım ama hala aynı hatayı vermeye devam ediyor...yalnız benim pc internete bağlandığı anda anda mavi ekrana dönüp restart atıyor..

bütün driverleri denedim. ama marvell etherneti kurduktan sonra sorun devam ediyor..problemlerimiz aynımı sence? ne yapmamı önerirsin?

teşekkürleri.

...

bu arada forum da yeniyim ve mesajımı sadece sanırım modaretörler görüyor. sorunum alıntı yaptığım arkadaşa ulaşırsa sevinirim. iyi günler

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.