Dell INSPIRON 6400 laptop kullanıyorum genel olarak makinanın performası güzel beğeniyorum...
Tek sorunum ekran kartım ekran kartım paylaşımlı 224mb fakat bunu ayarlayamıyorum biosta böyle bir ayar yok ve kendi programında ayarlamıyor anladığım kadarıyla ekran kartı ihtiyacını kendi belirleyip ona göre otomatik atama yapıyor...
Yani bir en basitinden bi oyun oyanrken oyunun mininum 128 istiyor makina 120mb ile çalıştırıyor yani tam performans alamıyor bazen bu yüzdende oyunlarda grafik hatası oluyor , takılıyor ve sorun yaratıyor acaba bunu düzeltmek için bir bios update fln varmı bilen arkadaşlar varsa bana anlatabilimi?
Yada bu makinaya bir şekilde harici ekran kartı takabilirmiyim acaba?
Cevaplar ve yorumlar için şimdiden teşekürler...
konu hakkında fikri olan yokmu arkadaşlar....
konu hakkında hala yorum bekliyorum ardakadaşlar...
Harici ekran kartı seçeneği yok maalesef . Bende de 6400 var . X1400 ekran kartlı . Ve evet , bende bios'tan ayar yapamıyorum . Belki bios update'i bu seçeneği getiriyordur . Fakat ben pek şikayetçi değilim performansından bilgisayarın (tabii COD4 , SOF , Crysis , Pro Street oynamaya çalışmıyorum) .
Laptoplar tasarım olarak oyun oynamaya elverişli olmayan cihazlardır dolayısıyla hiç bir firmada bu tür cihazları oyun oynama amaçlı değil performanslı çalışma mantıgı ile çalıştıkları için maalesef bios updatedede öyle bir menü aktifleşmeyecektir dolayısıyla oyun oynamak için norml masaüstü bir pc almak daha mantıklı olmayı kılıyor.