Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya arkadaşlar dell bilgisayarlarını toplatıyormuş.Bu ne iş ya?Piller çok ısınıyormuş.Haberi olan var mı bu işten?
    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=4924884&tarih=2006-08-15
  • oha tam alabileceğim yerleri değerlendirirken çıkan habere bak kesin bulurum ben mağazadaki bozuk pilli aleti =/
  • ama belli tarihlerde üretilenlerde sorun varmış aman oh. şimdi aldıklarımızda sorun olmaz öyleyse
  • ben Dell'in sayfasından baktım, orada arızalı pil modellerini yazmışlar. Benimki yoktu orada ama gene de içime kurt düştü. Bendeki modelin ismi çok benziyo orada yazanlara.
  • beyler yarın alıyorum makineyi.. fakat büyük bir yerden almayacağım. dell'lerden writer, ram, hd hangi marka çıkıyor ? ona göre yarın makine geldiğinde direk kontrol edeyim.
  • bir de gold da 2.0 ghz olanı çıkmış 6400 lerin.. orada parlak yazmıyor eknaı için.. ama 1.66 olanında parlak yazıyor.. herhalde yazılmamış ama parlaktır değil mi..
  • sikayetvar.com'a baktım da.. bu dell laptopların optik sürücülerinden çok şikayet varmış. her makinede değişik marka sürücü oluyormuş? değişik markaların gelmesi çok garip değil mi?
  • Öncelikle haber: Arkadaşlar; yukarıda belirtildi mi bilmiyorum Bimeks de dell 6400 256 ati modelini satmaya başlamış; 1199$+kdv'den. belki hemen her merkezde bulunmasından dolayı bimeks tercih nedeni olabilir.
    Gelelim soruya: 6400 modelinin ekran kartı bilindiği gibi 256 ATI X1400 modeli. bu konuda yeterince bilgili olmadığıma verin; bu ayrışık bir ekran kartı. Peki acaba sonradan bunu daha iyisiyle değiştirmek (Ör: 512 mb'lık başka bir ekran kartıyla ) değiştirmek mümkün mü; zira Vatanın (veya infroniğin) internet sitesinde maks. 256 yazıyordu.
    Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim...
  • notebooklarda ekran kartı değişimi olmuyor malesef. son aylarda beni yamultacak bi teknoloji çıkmadıysa tabe
  • bgn bende bi tane dell 6400 edindim herşey çok ii pilini de kontrol ettridm sorun olmayanlardan da garanti belgesi yok bende size verildimi yoksa fatura mı garanti belgesi yerine geçio
    eger verildiyse bi resim koyarmısınz bende bi kaat varda tam emin deilim omu
  • quote:

Orjinalden alıntı: cemark

bgn bende bi tane dell 6400 edindim herşey çok ii pilini de kontrol ettridm sorun olmayanlardan da garanti belgesi yok bende size verildimi yoksa fatura mı garanti belgesi yerine geçio
    eger verildiyse bi resim koyarmısınz bende bi kaat varda tam emin deilim omu

benim makine akşam geliyo inşallah.. garanti faturayla olacak iş değil. bi belge olması lazım.. onu bi sor aldığın yere.. nerden aldın makineyi ?
  • öf bişey almaya karar vermeye çalışmaktan nefret ediyorum antalya'da 12 taksitten yukarıya çıkan yer yok. internetten almak zorunda kalacağım. mavi bilgisayar ve laptomania arasında kaldım. bu sefer de ölü piksel muhabbeti var. zaten 5'in altında olursa değiştirilmiyormuş; kargocu gelince oturup bilgisayarı denememi bekleyecek mi ölü piksel var mı diye ...laptomania iyidir diye düşünüyorum; yeni sonuçta müşteri çekmek için dikkatli olurlar. mavi bilgisayardan zaten memnunum da işte Global Sign yeteri kadar güvenilir bir sertifika mı? Kart şifresi yazıcaz oraya sonuçta; dolandırılmayalım korsanlar tarafından bi de =/

• caddebostandan ati die bi yeren aldım
    bende kıllandım ztn bidaa aradım oraı garanti beglesini vericeklerini solediler işi hallettm yane
  • Ben Gold tan aldim (Bahçelievler) 2.0 olan modelinden. Üst katta aktive ediyolar Windows u. iyi bi inceleme yaptim ve mavi bar üzerinde bi ölü pixel buldum. kiz bakti ve bi masaüstü ayarladi açık renk bisey. Donk diye ortasinda bitane daha belirdi:) saolsunlar hemen iade ettim ve ikincisini daha bi dikkatli inceledim. Bi problem yok su ana kadar.

5-6 program ( Photoshop,Freehand, DreamWeaver, Flash, WinAmp, ve bisürü Klasör dosyası) açıkken bile takılma yasamadım:)

2 gün oldu alalı ve aldığım gibi programları yüklemeye basladım. İlk alındığında yapılması gerekenleri yapmadım :( Sizden ricam olmassa olmazlar varmı. Eksra kuracağım program vs. ve Bios versiyonu A03 yazıyor. Yapmam kereken biseyler varmı? Tesekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadet -- 17 Ağustos 2006; 16:35:31 >
  • beyler ben direk ithalatçı firmadan aldım.. makine ulaştı bana. ama kutudan ben çıkarttım. ayar mayar bişeyler yapılması mı gerek bi yardım edin. windows açılırken mavi ekran çıkıyo bi sorun algılandı, bilgisayarınıza zarar vermemek için windows kapatıldı yazıyo.. sonra fiziksel belleği döküyo fln.. güvenli kipte de açılmadı.. ne yapmam gerek ?
  • Markalar arası rekabet kızıştıkça, tüm markaların fiyatları azalıyor ve kaliteleri yükseliyor. Tabi ki bu da müşterinin yararına oluyor.
    İşte yine böyle bir rekabette sizden bana şu 3 model arasında fiyat/performans yorumu ve tavsiyenizi rica edeceğim. Şu kısa zaman içinde, bunlardan birini almayı düşünüyorum... Tabi, sizin de başka göstereceğiniz yerler ve bilgisayarlar varsa, yazmanızdan memnuniyet duyarım:

1- BENQ JOYBOOK R55 CDUO 1.83 1GB 80GB 15.4WXGA XPHOM : Fiyatı : 1.209,00 USD + KDV

2- SONY VAIO VGN-FE11H, INTEL Duo T2300 1.66 Ghz, 1024 RAM, 100 HDD, DVD WR, 15,4' ,NVIDIA Go 7400 : Fiyat : 1.349 USD + KDV

3- DELL 6400 Core duo 1.66 VGA 256 ATI 1400: fiyatı: 1103 USD+kdv

Şimdiden, yorum yapan herkese teşekkürler...
  • arkadaslar ben yenı aldım 6400 core duo atı ekran kartlı 512 ramlı ama oyle amanda aman ıkıkat hız ooo falan demedım bı tanede toshıbam var a50-109 6400umde toshıbamda 1.66 ghz dıyo ama taoshıbam ıslemlere daha cabuk yanıt verıyor 6400 den tek faydam ekran kartı ve buyuk hard dıskı oldu cunku catıa ve ınvertor yukledım kullanrken toshıbanın ekran gosdu restart atmam gerekdı 6400 bu yonden ıyı ama bence amanda aman duo ıslemcı ıyımıs dıyebılceem bıseye rastlayamadım neden bı yardımcı olurmusunuz
  • arkadaşlar bu bluetooth ayarlarını nasıl yapıyoruz? Ben NOKIA telefonumu tanıtıyorum ama iş bağlantı kurmaya gelince bir türlü başarılı olamadım. Benden telefon numarası yazmamı istiyor ve dial-up bağlanmaya çalışıyor. Bunun yüzünden sürekli explorer da çevrimdışı çalışmaya başlıyor. Cep telefonu bağlantısı için yapmamız gereken ayarları söyleyebilir misiniz? Bunun yüzünden explorer da düzgün çalışmaz oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ** ZORBEY **

arkadaslar ben yenı aldım 6400 core duo atı ekran kartlı 512 ramlı ama oyle amanda aman ıkıkat hız ooo falan demedım bı tanede toshıbam var a50-109 6400umde toshıbamda 1.66 ghz dıyo ama taoshıbam ıslemlere daha cabuk yanıt verıyor 6400 den tek faydam ekran kartı ve buyuk hard dıskı oldu cunku catıa ve ınvertor yukledım kullanrken toshıbanın ekran gosdu restart atmam gerekdı 6400 bu yonden ıyı ama bence amanda aman duo ıslemcı ıyımıs dıyebılceem bıseye rastlayamadım neden bı yardımcı olurmusunuz

şimdi şu var.. çift çekirdekli işlemciler 2 kat hızlı diye birşey yok. 2 tane olunca 2 katı hızlı olacak diyenler var piyasada nasıl dönüyor bu piyasa siz düşünün gerisini. çift işlemcinin mantığı, işlemciye düşen işi azaltmak. ama bu kesinlikle hızlandırmak değil. eğer winamp ya da msn, explorer vs. kullanıyosanız bilgisayarda 1.73 lük bir centrino işlemcinin, 1.66 lık çift işlemciye göre daha çabuk tepki vermesi doğal. ama siz aynı anda photoshop, autocad, arkada müzik vs. şeklinde kullanırsanız o zaman göreceksiniz ki 1.73 kasarken 1.66 rahatlıkla yapıyor işlemleri.. bu da işlemci başına düşen process sayısının az olmasından kaynaklanıyor.

senin toshiba 1.66 daha hızlı diyosun ama bir çok etken olabilir bunda.. yüklü olan yazılımlar, hdd rpm değeri, ramlerin bus hızı, cache bellek kapasitesi, registry dololuğu vs. toshiba daha hızlı olabilir ama ille de işlemciden diye birşey demek yanlış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naturephotography -- 18 Ağustos 2006; 16:07:30 >

• şu şekilde de anlatılabilir eğer bilgisayardan çok fazla anlamayan bir kişi okursa bu yazıyı ;

iki farklı A,B kişisi mal taşıyacaklar... A'nın diyelim ki 2 tane aracı var.. maksimum 166 yapabilen.. B nin de 1 tane 200 yapan aracı olsun. eğer taşıyacağınız mal bir araç kapasitesinden düşükse, o zaman B kişisi A'dan daha hızlı taşır istediği noktaya. Ama eğer 1 araç kapasitesinden fazla bir mal taşınacaksa, A kişisi (2 aracı olan) daha hızlı taşıyacaktır.

Burada A, 1.66 x 2 işlemcili bir notebook, B de 2.0 ghz single processor bir notebook olarak düşünülürse aynı mantıktır. yani demek istediğim, eğer ağır işler yapacaksanız çift işlemcili olan modelleri, eğer basit işlemler yapacaksanız centrino işlemcili olanları tercih etmeniz çok daha yararlı olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.