Şimdi Ara

[DELL INSPIRON 6400] DERNEĞİ | Tüm Soru Ve İstekleriniz İçin... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.922
Cevap
31
Favori
613.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

senin yolladığın o program benim 2x512 ddr2 533MHz rami herbirini alttaki gibi gösteriyo. Ramden anlayan arkadaş varsa bana burda yazan 266 MHz i açıklayabilir mi? Ramlerin biri Kingston diğeri başka bi marka. ama ikisinin de etiketlerinde 512 ddr2 533 yazıyo. teker teker taktığımda da alttakinin aynısı çıkıyo bu programda. 533 niye yazmıyo burda? 266 MHz de ne oluyo? yani hadi biri sahte diyelim ramlerin. ayrı ayrı taktığımda da böyle yazdı.

PC Wizard programını kurup bakan varmı ramine? Alttaki Kingston ramimin özellikleri. Ayrıca Kingstonun kendi sitesinde 266 MHz lik 512 DDR2 ye rastlayamadım. bu program içime kurt düşürdü.

Information SPD EEPROM () :
    Manufacturer : Samsung
    Part Number : M4 70T6554CZ3-CD5
    Serial Number : F51F0CED
    Type : DDR2-SDRAM PC2-4300 (266 MHz)
    Format : SO-DIMM (67,6 x 3)
    Size : 512 MB (0 rows, 2 banks)
    Module Buffered : No
    Module Registered : No
    Width : 64-bit
    Error Correction Capability : No
    Max. Burst Length : 0
    Refresh : Reduced (.5x)7.8 µs, Self Refresh
    Voltage : SSTL 1.8v
    Manufacture : Week 24 of 2006
    Supported Frequencies : 100 MHz, 133 MHz, 266 MHz
    CAS Latency (tCL) : 3 clocks @100 MHz, 4 clocks @133 MHz, 5 clocks @266 MHz
    RAS to CAS (tRCD) : 2 clocks @100 MHz, 2 clocks @133 MHz, 4 clocks @266 MHz
    RAS Precharge (tRP) : 2 clocks @100 MHz, 2 clocks @133 MHz, 4 clocks @266 MHz
    Cycle Time (tRAS) : 4 clocks @100 MHz, 6 clocks @133 MHz, 11 clocks @266 MHz

• Dizüstü bilgisayarı, hep masaüstünde ve elektriğe takılı olarak kullanacak birisi için fark eder mi 9 cell / 6 cell?
  • quote:

Orjinalden alıntı: halifax

Dizüstü bilgisayarı, hep masaüstünde ve elektriğe takılı olarak kullanacak birisi için fark eder mi 9 cell / 6 cell?

Pil almasan da olur
  • arkadaşlar, bu alette de recovery CD oluşturabiliyor muyuz? Bilgisayara allah muhafaza birşey olursa nasıl düzeltecegiz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: buzzer

arkadaşlar, bu alette de recovery CD oluşturabiliyor muyuz? Bilgisayara allah muhafaza birşey olursa nasıl düzeltecegiz?

Hayır oluşturamıyosun. açılışta ctrl+f11 le aldığın hale getirebilirsin. ama fdisk falan yapmazsan daha önce. bilgisayara bişey olursa. açılırken çalışan en son ayarları falan seç. öyle düzelmezse bi şekilde bilgilerini kurtar ve ctrl+f11 özelliğini kullan.

En temizi. bi tane windows xp cdsi bul. nasıl olsa lisansı var sende. driverları belgelerini yedekleyip harddiski böl. kendin baştan xp yi kur. driverları ve belgeleri D'ye koy. bi sorun çıktığında C 'ye format atarsın.

Aslında bilgisayarlar bölünmüş halde gelseydi ne güzel olurdu. hem belgelerimiz korunurdu hem de ctrl+f11 özelliği.

• quote:

Orjinalden alıntı: gazi1015

quote:

Dizüstü bilgisayarı, hep masaüstünde ve elektriğe takılı olarak kullanacak birisi için fark eder mi 9 cell / 6 cell?

Pil almasan da olur

öyleyse ben kullanırken pili çıkartayım mı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: gazi1015

quote:

Pil almasan da olur

öyleyse ben kullanırken pili çıkartayım mı

Pili bana sat bence:-) Pil şarj olmuş halde laptopa takılı dursun. Sen yine de elektrikle kullan. Elektrikler giderse bilgilerin göçmemiş olur. Pili satman konusunda ciddiyim

• ehehe yok satmıyım almaya karar verdim ama şimdi de netten (infronic/mavibilgisayar) mi yoksa antalyada bir mağazadan mı alayım diye düşünüyorum. infronic satan antalya mağazaları bonusta 24 taksite çıkıyorlarsa tamamdır

infronic 15 taksitmiş. biraz daha genişletmeye çalışacağım bütçemi çünkü ram slotlarından birinin boş olması çok büyük bir avantaj. hatta bu laptop için tek gözüme takılan kötü nokta buydu. infronic antalya'da da varmış hem. ben de geliyorum aranızaaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halifax -- 12 Ağustos 2006; 12:10:19 >
  • quote:

ehehe yok satmıyım almaya karar verdim ama şimdi de netten (infronic/mavibilgisayar) mi yoksa antalyada bir mağazadan mı alayım diye düşünüyorum. infronic satan antalya mağazaları bonusta 24 taksite çıkıyorlarsa tamamdır

infronic 15 taksitmiş. biraz daha genişletmeye çalışacağım bütçemi çünkü ram slotlarından birinin boş olması çok büyük bir avantaj. hatta bu laptop için tek gözüme takılan kötü nokta buydu. infronic antalya'da da varmış hem. ben de geliyorum aranızaaa

pili 9 celli olanı al. rami de 1x512 olsun. kavun seçer gibi elle, sor heryerini öyle al. sonra dolaşma servislerde falan. şimdiden hayırlı olsun. sen hep elektrikle kullanıcam desen de bigün mobil olmanın önemini anlarsın. yoksa git lcd ekranlı bi masaüstü al canavar gibi.

• üniversite öğrenciliğini hesaba katmadım bilgisayar alırken. şu an kullandığım masaüstü zaten canavar gibi ama ankara-antalya arası kargoda kırdılar orasını burasını. baya uğraştım ama ödetemedim. bozulacak şekilde kırılmasından korktuğum için laptop alıcam. ha neden yazın memlekete getiriorm: oyunsuz internetsiz duramam
  • bence eğer elektiriğe bağlı kullancaksan pili çıkar kullan çünkü makine direkt bataryadan alıyor gücü pilin ömrünü azaltma derim ben.yanlış düşünüyorsam düzeltin arkadaşlar.birde benim harddisk 80 gb ama c nin üstüne gelince 70 gb gösteriyor nerde bu 10 gb Allah aşkına bi ilen varsa söylesin everestte de 80gb gözüküyor acaba bu 10 gb recovery bölümümü.bu arada teknosadan aldım belkın çanta verdiler.çanta şık ve sağlam gibi.
  • Bir alayım da kullanma kurallarını da araştıracağım forumdan
  • quote:

Orjinalden alıntı: mehmetfatih

bence eğer elektiriğe bağlı kullancaksan pili çıkar kullan çünkü makine direkt bataryadan alıyor gücü pilin ömrünü azaltma derim ben.yanlış düşünüyorsam düzeltin arkadaşlar.birde benim harddisk 80 gb ama c nin üstüne gelince 70 gb gösteriyor nerde bu 10 gb Allah aşkına bi ilen varsa söylesin everestte de 80gb gözüküyor acaba bu 10 gb recovery bölümümü.bu arada teknosadan aldım belkın çanta verdiler.çanta şık ve sağlam gibi.

harddisk 79 GB. ve gözükmeyen kısımda senin yedek var. yani CTRL+F11 fonksiyonuyla geri getirdiğin ilk günkü halin ghostu. 9 gb yer kaplamıyo bu ghost ama diğer kayıplarda gb mb dönüşümünden olabilir. toshibanın sitesinde şu uyarı var. Biz 1GB'ı 1,000 MB kabul ediyoruz. Aslında 2-4-8-16-32-64 diye 2 nin üzerleri olarak artar ve asla 1000 mb 1 gb olmaz. ordan toshiba 1 gb ta 24 mb yiyor diyebiliriz. yanlış mıyım? yanlışsam düzeltin. 80 000 mb a ulaşınca toshiba 80 Gb sayıyor ama pc 78 görür.

• quote:

Orjinalden alıntı: mehmetfatih

bence eğer elektiriğe bağlı kullancaksan pili çıkar kullan çünkü makine direkt bataryadan alıyor gücü pilin ömrünü azaltma derim ben.yanlış düşünüyorsam düzeltin arkadaşlar.birde benim harddisk 80 gb ama c nin üstüne gelince 70 gb gösteriyor nerde bu 10 gb Allah aşkına bi ilen varsa söylesin everestte de 80gb gözüküyor acaba bu 10 gb recovery bölümümü.bu arada teknosadan aldım belkın çanta verdiler.çanta şık ve sağlam gibi.

pil konusunda şurayı okuyun.
    http://forum.donanimhaber.com/m_5135687/tm.htm

makineyi açıkken elektriğe bağlarsanız bataryayı şarj edip sonra bataryayla ilişkisini keser. Yani batarya aradan çekilir. isterseniz şarjı bitince bataryayı çıkarın. güç kesilmez.

• Arkadaşlar bilgisayarı aldım internetten yanında bissürü ingilizce döküman geldi bi de driver CD'si windows xp falan ya da garanti belgesi budur diye bişey yoktu kutuda.Bu sizdede böyle mi?? yoksa adamları arayıp çaresine bakmalarını söyleyeceğim.
  • Dell Inspiron 6400 mü yoksa Acer Aspire 5601AWLMi mi?

Bu iki bilgisayar özellik olarak aynı gözüküyor. 2 hafta önce kardeşime Acer Aspire 5601AWLMi aldık. İnfronic bayisinden. Bilgisayardan genel olarak memnunuz. yanlız Acerin özellik tablosunda;

Intel® Core™ Duo T2050 işlemci (1.66GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB yazmasına rağmen Bilgisayarım-özelliklerden bakıldığında

CPU T 2250 @ 1.73 GHz yazıyor. buna bir anlam veremedik. Acer Aspire 5601AWLMi forumlarında bundan bahsedilmiş ama iyi bir cevap bulamadım. Dell Inspiron 6400'de böle bir karışıklık var mı acaba? Bir haftaya kadar ben de Dizüstü almayı düşünüyorum. Acerin kasası Dell'e göre daha estetik gibi sanki. Dell ekranını görmedim ama Acerin Ekranı bayaa güzel. İkisini karşılaştırma fırsatı olan oldu mu? Birikim ve Tecrübelerinize göre yardımcı olursanız sevinirim?

Dell Inpiron 6400 mü yoksa Acer Aspire 5601AWLMİ mi?

• DELL INS 6400VGA 2.0 15.4 1GB 100GB DVDRW XP
    kodlu yeni bir 6400 çıkmış bi de bunu bir inceleyin bakalım . Özellikler ve fiyat bana bayaa uygun geldi.
    Sizce nasıl?

http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=Taşınabilir%20Bilgisayar&MARK=DELL

Ürün Özellikleri

Karakteristik DELL INS 6400VGA 2.0 15.4 1GB 100GB DVDRW XP
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Core Duo İşlemci T2500 (2.0GHz, 2MB L2 cache, 667 Mhz. FSB)
    Ekran Boyu(Inch) 15.4"
    Ekran Tipi WXGA TFT LCD Ekran, 1280x800 Çözünürlük
    Ekran Kartı ATI MOBILITY™ Radeon™ X1400 256MB Ekran Kartı
    Bellek(MB) 1024MB
    Bellek Tipi DDR2 533Mhz bellek (2x512)
    Floppy YOK
    Sabit Disk 100GB 5400rpm sabit disk
    Optik Sürücü DVD-RW Sürücü
    Faks-modem VAR
    Ses MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör
    Network 10/100 ethernet kartı, Dell™ Wireless 1390 802.11b/g
    Port S-Video çıkışı, IEEE1394, 4xUSB 2.0 port
    Pil Ömrü 6 Hücreli Li-Ion pil 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.8 kg
    Yazılım Microsoft® Windows® XP Home Türkçe
    Ek Özellikler Ekstra: Multimedya Kontrol Tuşları, Media Direct Özelliği
    Klavye - Mouse: Türkçe Q Klavye, Touchpad Mouse
    5li Kart Okuyucu
    Slot: Ekspress Kart Slotu
    Yonga seti: Intel® 945PM chipset

• quote:

Orjinalden alıntı: osmanuçar

Dell Inspiron 6400 mü yoksa Acer Aspire 5601AWLMi mi?

Bu iki bilgisayar özellik olarak aynı gözüküyor. 2 hafta önce kardeşime Acer Aspire 5601AWLMi aldık. İnfronic bayisinden. Bilgisayardan genel olarak memnunuz. yanlız Acerin özellik tablosunda;

Intel® Core™ Duo T2050 işlemci (1.66GHz, 2MB L2 cache, 533MHz FSB yazmasına rağmen Bilgisayarım-özelliklerden bakıldığında

CPU T 2250 @ 1.73 GHz yazıyor. buna bir anlam veremedik. Acer Aspire 5601AWLMi forumlarında bundan bahsedilmiş ama iyi bir cevap bulamadım. Dell Inspiron 6400'de böle bir karışıklık var mı acaba? Bir haftaya kadar ben de Dizüstü almayı düşünüyorum. Acerin kasası Dell'e göre daha estetik gibi sanki. Dell ekranını görmedim ama Acerin Ekranı bayaa güzel. İkisini karşılaştırma fırsatı olan oldu mu? Birikim ve Tecrübelerinize göre yardımcı olursanız sevinirim?

Dell Inpiron 6400 mü yoksa Acer Aspire 5601AWLMİ mi?

kardeşim bu acer

• quote:

Orjinalden alıntı: ergincenk

DELL INS 6400VGA 2.0 15.4 1GB 100GB DVDRW XP
    kodlu yeni bir 6400 çıkmış bi de bunu bir inceleyin bakalım . Özellikler ve fiyat bana bayaa uygun geldi.
    Sizce nasıl?

http://www.gold.com.tr/product.asp?CATEGORY=Taşınabilir%20Bilgisayar&MARK=DELL

Ürün Özellikleri

Karakteristik DELL INS 6400VGA 2.0 15.4 1GB 100GB DVDRW XP
    CPU Cinsi - HIZI Intel® Core Duo İşlemci T2500 (2.0GHz, 2MB L2 cache, 667 Mhz. FSB)
    Ekran Boyu(Inch) 15.4"
    Ekran Tipi WXGA TFT LCD Ekran, 1280x800 Çözünürlük
    Ekran Kartı ATI MOBILITY™ Radeon™ X1400 256MB Ekran Kartı
    Bellek(MB) 1024MB
    Bellek Tipi DDR2 533Mhz bellek (2x512)
    Floppy YOK
    Sabit Disk 100GB 5400rpm sabit disk
    Optik Sürücü DVD-RW Sürücü
    Faks-modem VAR
    Ses MS-Sound uyumlu ses kartı, stereo hoparlör
    Network 10/100 ethernet kartı, Dell™ Wireless 1390 802.11b/g
    Port S-Video çıkışı, IEEE1394, 4xUSB 2.0 port
    Pil Ömrü 6 Hücreli Li-Ion pil 3 saat pil ömrü (Yaklaşık-Kullanıma Bağlıdır)
    Ağırlık(KG) 2.8 kg
    Yazılım Microsoft® Windows® XP Home Türkçe
    Ek Özellikler Ekstra: Multimedya Kontrol Tuşları, Media Direct Özelliği
    Klavye - Mouse: Türkçe Q Klavye, Touchpad Mouse
    5li Kart Okuyucu
    Slot: Ekspress Kart Slotu
    Yonga seti: Intel® 945PM chipset

kardeşim sen şimdi bunu bize niye gösterdin yaaaolsaun ama ben dell imle mutluyum

• quote:

Orjinalden alıntı: Veba_S

Arkadaşlar bilgisayarı aldım internetten yanında bissürü ingilizce döküman geldi bi de driver CD'si windows xp falan ya da garanti belgesi budur diye bişey yoktu kutuda.Bu sizdede böyle mi?? yoksa adamları arayıp çaresine bakmalarını söyleyeceğim.

şimdi zati yanında driver cd si xp şeysi falan olmuyor ama garanti belgesini vardır yaw ii bak
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.